СИНДИКАТ

Профсъюзите са важни за ограмотяване и осъзнаване на работниците. За вникване в себепроблемите и за решаването им.Само че когато едни казионни синдикати от типа на национално представените ни се отдалечат от корена до толкова че скъсат с него реалната пъпна връв и се обявят за посредници,а не за страна,те вече не са изразители на работническата воля. Те не са нужни и като коректив за работодателите.Те са паразитен организъм впил се в снагата на трудовия процес и в кризисни моменти като днешния не допринасят за развитие,а вредят на обществото. Час по-скоро то трябва да се отървем от такива,а работническите съсловия да си намерят реален защитник,от тяхната черга.Това е и в интерес на работодателя ,който желае да развива нормално производство без държавна намеса и страх от нелоялна конкуренция. Вместо работодателите да корумпират държавни служители с риск да нарушат законите и да изпитват постоянна зависимост от институциите, които би трябвало да им служат ,техните работници просто излизат на улицата и водени от едни истински профсъюзи си взимат това което им се полага по право.Да видим тогава,кой слуга на обществото, държавен чиновник би излязъл срещу тази сила?!Профсъюзното движение е осъзната необходимост от всички участници в трудовия процес, но е плодотворно и разумно само когато допринася за подобряване на условията за труд и производителност. Безсмислица е да се хранят едни паразитни синдикати и такива трябва час по-скоро да очистят бизнес хоризонта от вредното си влияние.

general strike

Профсъюз „Борба“ има удоволствието да Ви покани на първото синдикално шествие по случай 1-ви май от много, много години.
Шествието ще започне от парк „Алжир“ (бул. Христо Ботев- ул.“Струга“, ориентир- кръводарителския център), откъдето е започнала Голямата транспортна стачка и с край- полагане на цветя на паметника на Георги Кирков до Централния пазар.
Шествието също е срещу монополизацията на Деня на труда от определени политически партии в България, които от години фалшифицират тази дата.
П.П. Шествието е съгласувано със Столична община и СДВР.

1 май 2013 г. от 08:45 до 10:00

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s