ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СА НАРАСТНАЛИ? НА КОИ БЪЛГАРИ ТОЧНО?

Автор: Мика Сийминеен

Според Каролев, доходите на българите са вдигнали с 50 % за 4 години, но ако се вглeдаме в реалността, ще видим, че всичките му приказки не са нищо повече от празен шум, за заблуда на наивниците.

***

Доходите реално погледнато НЕ СА скочили. Даже не са се и покачили. Реалността показва, че за 60% от доходите са се увеличили в цифрово измерение с максимум 25% за 4 години. Де факто по времето от 2009-та до 2014-та доходите са в застой. След това на всеки ДВЕ години имаме покачване с максимум 12.5% или общо 25%.

В същото време, цената на издръжката се е качила почти 3 пъти. Ако през 2014 сумата от 450 лв можеше криво-ляво да стигне за оцеляването, то днес са нужни минимум 1200 лв и то при положение, че и в двата случая не се плаща наем за квартира.

Най-голям скок на сумата нужна за минимална издръжка е през последната година.
Ако през 2017-та тя е възлизаща средно на 556 лв на месец на човек, то към месец юли 2018-та вече са нужни поне 1000 за да сте над границата на бедността.

Към днешна дата над 75% от българските граждани живеят под границата от 325.83 лева. Сиреч, под реалната граница на нищетата.
От тях 2,5 милиона работят.
Средният доход от работна заплата към края на 2107-та възлиза на 253,17 лв нето. Надали е прехвърлил сумата от 280 лв.
***

Реално средната заплата в България е малко над 600 лв, ако се изчислява на базата на това какви са доходите на работещите, а не по измислените от някой критерии, каквито се ползвуват днес.

Преди време в медиите изтече информацията как трябва да се изчисляват средните доходи на работещите, за да се получи актуална картина, но материалите бяха изтрити след часове.

Някак си беше неудобно да лъсне, че Европредседателят Борисов и бизнесът държат българския народ в нищета.

***

Ако номинална инфлация е 1% води след себе си поскъпване на живота с минимум 10%, а понякога и повече.
И това не се отчита и ни разправят врели-некипели…
Видно е, че нас ни имат за идиоти, които не могат да загреят, че доходите им не са нараснали като покупателна способност, а са намалели.

***

Каролев като е толкова отворен, няма да е зле с всичките като него да бъде сложен да живее на социална пенсия. Ако не си плаща сметките – лобут!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s