​В БЪЛГАРИЯ ИМА ПРЕКОМЕРНО ИЗОБИЛИЕ ОТ ПОЛИТИЦИ И ПЪЛНА ЛИПСА НА ДЪРЖАВНИЦИ

ДА НЕ БИ АЛОБИЗНЕСЪТ ДА Е СТАНАЛ ОСНОВЕН ИНВЕСТИТОР В ЕНЕРГЕТИКАТА???

КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ГИНКА ПАЗАРДЖИШКА И УАХАБИТСТВАЩИТЕ ИСЛЯМИСТИ?

ЕНЕРГИЙНИТЕ ЕКСПЕРТИ В БСП С ГОДИНИ НЕ СЕ СЕТИХА, ЧЕ ЕНЕРГЕТИКАТА Е ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Чух, че били продали ЧЕЗ по чешкото законодателство. Нищо, че в България е регистрирана по българското.

Когато бръкнем в Мрежата четем следното: „ЧЕЗ Електро България” АД е дружество, регистрирано в Търговски регистър към Агенция по вписванията под ЕИК 175133827″

Сиреч, фирмата-продавач и фирмата-купувач са регистрирани в Република България, но това явно е без никакво значение за Продавача и Купувача, които не зачитат законите в страната.

Като гледам въпросната Гинка, започвам да си задавам въпроса

„Да не би Алобизнесът да е станал основен инвеститор в енергетиката???“

****

Новият енергиен бос на България Гинка Върбакова от Пазарджик. Чудно ми кой ще ѝ даде цели 350 млн евро...

Новият енергиен бос на България Гинка Върбакова от Пазарджик. Чудно ми кой ще ѝ даде цели 350 млн евро…

Но предходните слова са бели кахъри, относно прозрачността на сделката с продажбата на ЧЕЗ. 

Интересно ми е как някой ще даде кредит от 350 млн евро на фирма, която има активи за 90 хил. лв, пасиви за 11 хил лв и съществува няма и година?

Без да има някаква шашма, това няма как да се случи. Иначе, малкият бизнес в България отдавна да е изкупил всичките енергоразпределителни дружества, още когато ги приватизираха.

****

Не по-малко е интересен въпросът дали държавата е толкова бедна че не може да откупи ЧЕЗ за въпросните 350 милиона, когато  предприятие имайки оборот от над един милиард и половина лева може да бъде печелившо за държавата, а не само за частните инвеститори.

***

Далекопроводи, жица, канбели, трансформатори… Що бакър, ‘люмин и железо за бране…

Въпросната Ганка ли е Гинка ли е Чинка ли е, може и да не е кума или кумица на Теменужка Петкова, но въпреки това тя е дългогодишна позната или приятелка на въпросния министър.

Е как уважаеми госпожи и господа да не си помисля че има нещо нечисто в тази сделка когато ужким борим корупцията и шуробаджанащината а всъщност държавата в лицето на своя министър на енергетиката доказва че прави точно обратното?

Още по-интересното е, какво е общото между въпросната Гинка и Премиера-генерал, както и между нея и ония уахабитсващите в Пазарджик?

***

Чак когато продадоха ЧЕЗ, бесепарите се сетиха че можело било Българската държава да купи предприятието вместо някаква частна фирма с неизвестен произход на капиталите и също така изключително кратко съществуване, което може би е създадено именно заради покупко-продажбата на ЧЕЗ.
До тогава енергийните експерти, които бъкат в Партията, не се сетиха за този вариант или за националната сигурност, чийто компонент е енергетиката.
Браво на тях!

Когато имаха правителство между кабинетите „Борисов“ 1 и 2 не направиха нищо да може държавата да си вземе енергетиката. Не им стискаше.

Не им стискаше, защото ги беше страх, че Господарите им ще им се карат.

****


Дами, господа и други подобни разнопартийци и политици, колкото и да се опитвате да яхнете недоволството на българския Народ няма да успеете, защото никой не ви бръсне за слива освен мижавият ви Електорат, който се състои от шепа заблудени Електорални Единици, феодално зависими от вас лица и индивиди от маргинализирани самосегрегирали малцинства… 
Така, че кой точно ви е избрал?

Народът?

Няма такова нещо!

Над 50% от имащите право на глас, съвсем нелюбезно ви показаха Комбинация От Три Пръста, защото не ви припознаха за свои легитимни представители и ви считат за самозванци.
За Народа вие се сещате само когато трябва да го излъжете около избори или да го прекарате.

Народът не го е забравил.
***
България е на този лош хал по простата причина, че има прекомерно голямо изобилие на политици и тотална липса на държавници.

Докато стремежът към властта е за облаги, а не за работа в полза Народу, нещата няма да се оправят.
Докато борбата за влизане в Парламента е за докопване до келепира, докато там е пълно с Бай Ганьовци, Бай Х**овци, с различни ми ти Хаджииванчовци и други подобни, т.нар. „народни избраници“ ще продават Родината и ще грабят Народа.
***
Народе мой!

Многострадални Народе, който ме се учиш от Историята, чиято поука е ясна: СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, А РАЗДЕЛЕНИЕТО – СЛАБОСТТА
До кога Народе, ще се делиш на Такива и Онакива? На леви, десни, бесни, тесни, широки? На Чуждофили Таквиз, Чуждофили Онаквиз? На Чуждофоби Таквиз и Чуждофоби Онаквиз?
Време е да се обединим в името на оцеляването!

Който не се чувствува част от Народа – може да си ходи. Границите са отворени. Еднопосочно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s