ДОНАЛД ТРЪНП – ПОДМЯНАТА НА ПРОМЯНАТА

АМЕРИКА ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СЕ СЪСТОЯ. ВСЕ ОЩЕ Е АМЕРИКА ЗА ОЛИГАРСИТЕ И ПЛУТОКРАТИТЕ.

НАРОДЪТ? Е, ТОЙ НЕ Е ВАЖЕН. ИЗБОРИТЕ МИНАХА.

ТРЪМП-7

Специално за почитателите на Доналд Тръмп, които си мислеха, че той би започнал сериозна политика на промени след като бъде избран.
Точно преди една година написах и ще им припомня следното:

„Представете си, че Тръмп вземе та спечели изборите в САЩ.
Според Вас дали ще има промяна в геополитиката на гореспомкенатата държава?
Определено НЕ!

Доналд Тръмп е милиардер, олигарх, плутократ и кортпоратократ. Т.е. той е продукт и в същото време един от онези, които дърпшат конците на финансовия свят, а също така е сред диктуващите геополитиката на САЩ.
Който и да стане президент на САЩ, няма да се случи промяна в международната политика на страната.
Двупартийният модел е така направен, че да не може до президентския пост да достигне човек, който да има волята и силата да направи реални промени във вътрешната и външната политика.

Онези президенти и държавни секретари, които са имали смелостта да оипитат да направят макар и незначителни промени в политиката на страната без одобрението на плуто-олигархичната класа, много бързо са минали от живо в неживо състояние.
Примери има достатъчно, за да сме наясно, че Тръмп няма намерение да последва примкера на Линкълн, Гарфийлд, Маккинли и Дж. Ф. Кенеди.
Така, че от Тъмп не очаквайте кой знае каква промяна.
Може да поозапти „ястребите“ за известно време, но нека не забравяме, че поради възрастта си може да не изкара цял мандат.
Каквито и промени да направи, те ще са незначителни и няма да променят цялостната картина.

Ако Тръмп започне умерена политика, това може да донесе някакво облекчение за американските граждани, но ако тази политика не е придружена с възстановяване на производството, намаляване на вноса и ограничаване на ВПК, то реално той няма да направи дългосрочни промени.
Относно политиката на НАТО, промени няма да има. Може да има някакво намаляване на експанзията на Алианса, но то ще е кратковременно.
Ако Тръмп ограничи експанзията на НАТО и мощта на американския ВПК, както и корпорациите, той по един или друг начин ще бъде отстранен.
Нека не забравяме онези четирима негови предшетвеници, които бяха премахнати, защото не са били достатъчно послушни.
Поводите за ликвидациите им са едно, но реалните причини са, че са се опитали да направят промени, които застрашават властта на плуто-олигархията, която излъчва и политическия елит.“

И поне до сега, прогнозите ми са верни що се отнася до външната политика на Д. Тръмп. Що се отнася до експанзията на НАТО и американските ВПК тя даже се засилва.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s