ЗА МАЛКИТЕ НЕЩА, КОИТО РАДВАТ ОКОТО И КРАСЯТ ДОМА

Хубавото време и свежото ухание на пролет се усеща вече и изпълва премръзналата ни тази зима душа. Пролетта е във въздуха – слънцето сияе, природата разцъфва, земята се пробужда. Цветни аромати,забравени през студената зима се носят из въздуха и изпълват душата с радост и топлина.

Топлото време и приближаващите празници по стара традиция ни карат да освежим дома. Какво по-хубаво от напъпилите и разцъфтели на балкона цветя и украсеният за Великден дом?
Всяка българка изпълва дома и градината си с цветя.

Живеещите в сивотата на големия град и в кутийките на апартаментите могат да внесат цвят и живот в деня си с малко фантазия, а всяка добра домакиня се опитва да създаде ведра атмосфера у дома с настъпването на нов сезон или празник.

Да поканим светлината в дома си и да приведем стаите балкона и градината в пролетното настроение на градусите. Практична идея за дома са кашпите, които можете да прибавяте и отстранявате, когато прецените, съобразно сезона:

https://nmladej.files.wordpress.com/2017/04/16-ls441-18l-1000x10002.jpg?w=200&h=193

Цветовете властват в дома този сезон, колкото повече цвят, толкова по-хубаво. В кухнята можете да заложите на тишлайфери или покривки с цветен мотив и цветни домакински принадлежности , които да внесат настроение в кулинарните ви занимания и внасящи светлина в помещението. Флоралните модели, райето и карето ще изглеждат прекрасно на вашата пролетна трапеза.

Няма значение дали ще изберем порцелан или стъкло , салфетници , подложки и свещници – всеки един детайл ще подхожда в пролетната декорация на трапезата ни. Не е необходимо да разполагате със скъпи сервизи, вази и декорации. Понякога обикновените неща вършат идеална работа, за да направим дома ни по-хубав и уютен

За да бъде спалнята изпълнена с живот и свежа, а усещането за пролет да не ви напуска и по време на сън, постелете спално цветно бельо. Не забравяйте и детската стая – богатата палитра от пролетни цветове ще освежи сивото градско ежедневие

Белият цвят също не е за пренебрегване – сам по себе си изразява чистота и свежест. Особено е подходящ за места, които са целогодишно огрени от слънцето, защото  прекрасно поглъща и излъчва светлината в пространството. Факт е, че внасянето на аксесоари в декорацията на дома положително променят настроението. Поставеният на място малък детайл краси дома и радва окото

Днес е Цветница, а акцентите на декорацията за наближаващият Великден могат да се загатнат  във всяко помещение на дома – от хола до спалнята, дори и в банята. Най-често наблягаме на елементите в кухнята и трапезарията. Подобно на други украси и за този ден можем да си подберем определени елементи, които просто да събираме след празника и да използваме многократно през годините.

Весели празници! С пожелание да внасяме повече уют и красота в домовете и душите ни!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s