КОЙ ЩЕ ОТГОВОРИ НА ХОРАТА КЪДЕ ПОТЪВАТ ПАРИТЕ ИМ ЗА ДАНЪЦИ И ВИНЕТКИ И КОГА ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА 40 ГОДИШЕН ПЪТ? (ВИДЕО)

17757166_1693453697337855_7660523642958181405_n

Автор Елена Челебийска
Снимки: ФБ

„Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце.
Около това слънце, на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили, обикаля една съвсем незначителна, малка синьозелена планета, чиито обитатели — произлезли от маймуната форми на живот — са така изумително изостанали, че все още смятат електронните часовници за доста хитроумно изобретение.”

Дъглас Адамс е дал едно много вярно описание на нашата планета. А аз ще го продължа – на малката синьозелена планета има континенти и държави и в малката европейска държавица България, има един затънтен и рядко посещаван северозападнал край. Въпреки, че е умишлено е изолиран, той все още води свой собствен и неразбран от другите живот.
Живот, който благодарение на управляващата клика е доста тежък.

27 години „демокрация” донесоха на родния ми край и град Вършец само разруха и демографски срив. Поредно „правителство” за пореден мандат обещава как от „следващата” година към Северозапада ще започнат да се „леят пари” като шербет. Само не уточняват кое хилядолетие ще да е.

Поредната лъжа на поредното правителство, въпреки че във властта са си все едни и същи от години. Държавното стана частно и всеки гледа как от парите на народа да си пълни гушата. Интересното е че Б.Борисов като дойде да пререже лентичката на поредното безумно творение на подопечните му, някак си не видя дупките по пътя до т. нар. ни курортен град. Още по-интересното е, че Електоралните Единици, присъствали на откриването на пробития басейн и правили си снимки с лидера на управляващата пасмина, облекли новите си дрешки , а вечер броящи стотинките , не са го попитали за кратерите по пътя до курорта. Курорт без курортисти и със статистика на местното самоуправление, която не кореспондира с истината и което изглежда брои и бездомните кучета /не малко/ по улиците за „туристи”.

знаме вършец

Годината в този малък курортен градец започна с протест. Непочистени улици и невъзможност на гражданите да се предвижват свободно поради дебелия лед из града, най-вече на възрастните хора до поликлиниката. За нещастие на ръководството в града, което обикновено си прави каквото си гласува, в малкото градче са се върнали млади хора. Хора, които не са в робска зависимост от местните феодали. Хора, които не биха могли да бъдат изманипулирани от местните феодали и могат да се борят за един по-добър град. За себе си и за децата си.

Мина зимата и цъфнаха кърпените кратери на 40 годишния асфалт. Нито на миналото, нито на същото по-минало правителство, нито на министър Павлова и на подчинените им от АПИ не им е хрумвало, че данъкоплатците в Северозападна България си трошат колите по старите пътища, а плащат не по-малки данъци, такси и винетки от останалите, ползващи първокласни пътища и магистрали. А и по тези пътища с кратери се очаква да пристигнат бленуваните от хората туристи. Хора, вложили труд и средства в къщи за гости, заведения и магазини.

Благодарение на завърналите се млади хора в града на Цветница беше организиран протест заради лошите пътища. Очаквано от страна на АПИ няма реакция. Нито пък от Кмета на града , който е избран да работи за блатото на гражданите в общината. Единствената му реакция е да забрани блокадата на пътя, която са искали протестиращите. От Общинският съвет са присъствали трима общински съветници , като председателя на ОС не е ясно какво му е мнението по въпроса за кратерите в общината , за която работи. Поставените въпроси от протестиращите не са с повишена трудност, но дали ще получат отговор – никой не знае.

„Пеша извървяхме отсечката. Нямаше проблеми с полицията. Сътрудничиха ни през цялото време, не е имало ескалация, не е имало проблеми. Човек от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) не беше изпратен. Ние го очаквахме това. Общината не ни подкрепи по абсолютно никакъв начин. Единствено и само БНТ ни отразиха като медия на място. Дойдоха, зададохме си въпросите по национален ефир. Надяваме се някой да ни чуе и от тук нататък следващите ни действия ще бъдат – евентуално едно техническо време на отговор на АПИ и ако те за пореден път откажат каквото и да било изграждане на пътен проект ще поискаме някаква ревизия на техните договори, защото не може това да продължава така. Ще оставим един диапазон от време като месец например и след това ще започнем да търсим какво се случва, ще има ли някакво развитие и т.н.“

българско знаме

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s