Протести в САЩ и Великобритания срещу агресията на САЩ в Сирия (Видео)


Протестът в Ню Йорк Снимка: Daily News New York Потестиращите издигнаха плакати „Долу ръцете от Сирия“, „Спрете бомбите“, „Позор за Тръмп, позор за Мей“
Източник: Епицентър

Антивоенни протести срещу агресията на САЩ в Сирия се проведоха в Ню Йорке и други американски градове, съобщава Daily News New York. Митинг срещу атаката имаше и в британската столица Лондон.
В центъра на Ню Йорк, в Манхатън, демонстрантите се събраха пред Тръмп тауър, собственост на президента на САЩ Доналд Тръмп и на „Юнион скуеър“.

В Лондон протестът се проведе на пред резиденцията на британския премиер на „Даунинг стрийт“ 10.
Протестиращите в Ню Йорк издигнаха плакати „Долу ръцете от Сирия“ и „Парите – за работни места, училища и здравеопазване. Не на войната в Сирия!“. Те скандираха антивоенни лозунги.

„Интервенциите на САЩ никога не са носили мир и демокрация в другите страни“, казва пред Daily News New York един от протестиращите.

Митингът на „Юнион скуеър“ завърши със сблъсък с полицията. Акциите са били организирани от активисти на антивоенните групи ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism) Coalition и International Action Center.

В Лондон демонстрантите издигнаха лозунги „Позор за Тръмп! Позор за Мей!“, „Тръмп, Мей, долу ръцете от Сирия“, „Спрете бомбардировките над Сирия“.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s