ЦИРКЪТ СВЪРШИ! ЗАТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ!

На Парламентарни избори 2017, избирателната активност за сстраната към 17:00 часа на 26.03.2017 беше 42.74%. 1

Това означава, че негласувалите са 57.26%.

Т.е., българският народ за пореден път показва, че няма доверие на политическите партии в България.

Не знам колко е била избирателната активност в края на изборния ден, но може да е сигурно едно: Купуване на гласове е имало, както на всички предходни избори. Част от мъртвите души от избирателните списъци са „отишли да гласуват”2. Все пак да не забравяме, че при едни наистина честни избори, може да се окаже, че избирателната активност е била доста по-нискла от обявената към 17:00 часа.3

ИЗБОРИ БЕЗ ИЗБОР

Хората вече са достатъчно осъзнали се, за да са наясно, че изборът, който му се предоставя е дали да ги ядат хиени или акули.

Парламентарни избори 2017 са предизвестен фарс, чийто резултат бе предварително нагласен така, че партията, която вкара държавата в дългова спирала и задълбочи геноцида над собствения сик народ да се върне на политическата сцена като победител.

Точно това, че изборните резултати бяха решени предварително е причината, над 57% от имащите право на глас да не отидат до урните.
Избори без избор, без никаква алтернатива.
Да се избира между различни изедници…

Ако някой си мисли, че е имало избори, той дълбоко се заблуждава.
Имаше фарс!
Съвременно изпълнение на „Бай Ганьо прави избори“, но постановката беше лоша, актьорите неубедителни и публиката остана разочарована.4

СЛЕДИЗБОРНАТА АМНЕЗИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ

След като вотът мина, едно е ясно: „Всички предизборни обещания ще бъдат забравени.” Всъщност, следизборната амнезия е факт от момента, в който изборният ден приключи.

Мълчанито на агнетата и речта на рибите, това ще слушаме всеки път, когато някой се опита да припомни на политиците за техните предизборни обещания.

ИЗБОРЪТ ЗА „ПРОМЯНАТА”, ЦИМЕНТИРА СТАТУКВОТО

Това е всеизвестен факт в демократичните и тоталитарните държави.
Изборите не са нищо друго освен залъгване на Електоралните Единици, че те сами си избират управниците. Простата истина е, че крайните изборни резултати са договорени предварително между политическите сили. Останалото е театър.

Различните политически сили са се разбрали: „За Тези – места с Парламента, за Онези – партийни субсидиики, за Трети – шут в задника, защото се осмеляват да кажат на хората това, което Ние /Тези и Онези/ не желаем те да знаят.”

 Владимир Барбутев през 2013 година каза относно това каква е причината да имаме предсрочни избори и кабинетитъе да не изкарват мандатите си: „Избори сега ще попречат за приемане на жизненоважни антикризисни мерки и ще задълбочат кризата,избори сега ще затвърдят статуквото и ще ни донесат нови минимум 4 години безвремие в руслото на сегашната върхушка…..” 5

 Неслучайно, знаменитият американски писател Самюъл Лангхорн Клемънс, известен като Марк Твен  казва: „Ако гласуването променяше нещо, нямаше да ни разрешат да го практикуваме.” и „Изборите не променят нещата, в противен случай щяха да са забранени!”
И изборите всеки път доказват, че е бил прав!

Нещата си вървят по старому, независимо коя партия е на власт, независимо от коалицията и т.н.

Предизборният цирк свърши!
Кой се наиграл – наиграл се!
Кой гласувал – преебал се!
Сега идва ред заради нашите политици пак да стягаме коланите!

––-

1. По данни на ЦИК към 9:00 на 27.03.2017

2. Общ брой имащи право на глас към 26.03.2017г. според ЦИК: 6 810 341. Гласували: 2 910 654 души.
Население на Република България към 31.12.2015: 7 153 784 души.
Неизчистени от избирателните списъци българи живущи в чужбина и починали? Според различни източници, броят им варирам между 800 000 и 1 200 000 души.

3. За избирателната активност на предходните парламентарни избори, виж „Избори – менте”, Мика Сийминеен, „Frei Nеws” 07.10.2014

4. Казано и за Местни избори 2015, целия материал в „За видимите резултати и още нещо”, „Народна Младежъ” 29.10.2015, „Frei Nеws” 29.10.2015

5. Владимир Барбутев, цитиран в „Кукловодите на статуквото”,„Frei Nеws” 27.06.2013

6. “Moments with Mark Twain” (1920, posthumous) /В България издадена „Автобиографията на Марк Твен“, 1924 / и “Mark Twain’s Notebook” (1935, posthumous) / В България издадена „Тефтерът на Марк Твен“, 1935/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s