НОВ МОРАЛ? PEDICABO MATERM TAUM JOSE!

mi-dice-felati

По медиите много се приказва за морал, за толерантност и за свободен пазар…
Е, да, но възникват въпросите: Чий морал? Какъв по-точно? Кой определя морала? Защо морала се превръща в дума без покритие?
Толерантност? Към кого? Към извратеняци? Към престъпници? Към навлеци?
Свободен пазар? За кого е свободен този пазар? За работника или за работодателя? Каква пазарна свобода, когато работника е в неравнопоставено положение спрямо работодателя? Каква пазарна свобода, когато малкия производител бива унищожен чрез икономически механизми, за да могат големите играчи в съответния бранш да се превърнат в монополисти? Каква пазарна свобода, когато клиента реално НЯМА възможност за избор, защото в магазините в различни опаковки се продават едни и същи боклуци?

Да…
Думите, употребявани от неолиберастите и техните подлоги са ясно и точно казващи: „Ние определяме морала, по който ще трябва да се водите.
Ние казваме, че да ви грабят, да ви трепат, да ви тровят, да ви експлоатират, това е НОВИЯ МОРАЛ, КОЙТО НОСИМ, ЗА ДА СПАЗВАТЕ ПРАВИЛАТА, КОИТО ВИ НАЛАГАМЕ.“

Вчера слушах част от лекции на Милтън Фридман и останах с впечатлението, че този човек е бил меко казано ЛУД НЕНОРМАЛНИК!
Всеки, който му се връзва на глупостите освен, че е луд, то той е и рядко ГЛУПАВ!

Да не отчиташ човешкия фактор, да сведеш хората до биологични машини, до стоки… Да сведеш човешките взаимоотношения само до купуване и продаване, това е меко казано мислене на болен мозък!

Точно поради тази причина, положението днес е както казваше моят някогашен колега Радко: Pedicabo matrem tuam, Jose! Et silentii…

P.S.: Снимката е поздрав за всички фалшиви моралисти! 
И както рекъл е народа римски такива като тях: Fellatori!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s