НИЕ или КОРПОРАЦИИТЕ?

корпорациите

Николай Ненчев
Автор: Николай Ненчев
Когато бях ученик, най-обичах да чета две списания: “Паралели“ и “Наука и техника“.
От там научавах за последните открития, технологии и нови материали.
На база на тази информация, всеки можеше да си конструира автомобил, който може да лети и да плува под вода (летящ всъдеход-амфибия), който не се нуждае от никакви ремонти и поддръжка за срока на употребата му (примерно 15 г), разбира се, на цената на среден клас автомобил днес (примерно 30’000 – 50’000 лв).
Това беше преди … 30 години!
Какво се случи за изминалите 30 години?
Корпорациите изкупуват всички открития, патентоват ги за 99 години и ги заключват в трезорите си! Днешните автомобили са програмирани да се развалят точно след изтичането на гаранцията (5 г или 100’000 км), после започват скъпи ремонти и едва изкарват 13 – 15 години.
Слагат им само толкова електроника, че да не можете сами да си ги ремонтирате, а задължително да платите на другата корпорация – сервиза!
Това е само един пример, но се практикува от всяка корпорация, във всяка индустрия!
Всеки учен-изобретател работи на заплата за някоя корпорация и всички негови открития (по закон) са собственост на корпорацията.
Зная много случаи, когато дете изобретява нещо (най-често робот) в гаража на баща си и после … идва един чичко с едно куфарче с пари и купува прототипа, а детето се здължава да не си играе повече в гаража. Робота вече е собственост на корпорация и отива … в трезора.
Корпорациите създават парите (от въздуха, но по закон) и правят всичко така, че да ни забавят развитието и да ни държат в каменната ера.
Така е с всичко, електричество, битова техника, храна, вода, пътища, строителство, жилища, комуникации, но интернет променя правилата на играта!
Науката, технологиите и новите материали ни правят по-малко зависими и по-свободни, обаче ние ще останем вечни РОБИ, ако сами се отказваме от върховната си власт и я подаряваме на депутати, съдии и общински съветници. Те също са роби, но се заблуждават, че са по-важни и по-високопоставени роби от Суверена!
За да можем да се справим с корпорациите, първо трябва да елиминираме партиите и всички да бъдем депутати.
По този начин си връщаме законодателната власт. След това, отнемаме правото на съдиите да съдят (вече по нов закон)! Доста е глупаво да оставим и хляба и ножа в ръцете на съда. Съдията ще се грижи единствено да се спазват законите и процедурите в процеса на справедливостта! Решенията ще ги взимаме ние, СУВЕРЕНЪТ ще съди, а не да стачкуваме по улиците за малко справедливост.
Навсякъде по света се наричат съдебни заседатели, когато му дойде времето, ще ви предложа много по-съвременен и усъвършенстван модел на правосъдна система или по-скоро, система на справедливостта и морала. Суверенът ще си върне върховната власт, когато си върне законодателния и съдебния компонент на властта! Изпълнителната власт също ще си я върнем, за да служи вярно на Суверена! Законодателна, съдебна и изпълнителна в едно, това е ВЪРХОВНАТА ВЛАСТ НА СУВЕРЕНА. Притежавайки върховната си власт ще променим търговския закон и ще превъзпитаме корпорациите. Така е решено на небето и така ще бъде на Земята.
Амин!
Малко храна за размисъл през почивните дни:
за четене Пряка демокрация 
ВИДЕО
ПЪТЯТ е Български СУВЕРЕН 

Корпорацията (The Corporation) 

Парите като дълг, големите банкери владеят света

Модерното Робство! Скритата Истина за Долара и Еврото! 

КРАЯТ НА ИГРАТА (План за световно поробване)

ПРОЦЪФТЯВАНЕ. Как ще го постигнем?

The Story of Citizens United v. FEC

Историята на нещата / The Story of Stuff /

История на промяната / The Story of Change /

.

Четирите Конника – документален филм / Four Horsemen – Feature Documentary – Official Version /

.

Свръхдоза: Следващата финансова криза / Overdose: The Next Financial Crisis /

Най-голямата измама в историята на човечеството / The Biggest Scam In The History Of Mankind / –

Обяснение на паричната система / The Money System Explained /  

Какво са парите? / What Is Money? /

Какво представлява парите в действителност? / What Is Real Money? /

Advertisements

One thought on “НИЕ или КОРПОРАЦИИТЕ?

  1. Абсолютна лъжа е, че мажоритарното гласуване е ПРЯКА демокрация! Това е малка промяна в рамките на представителната демокрация! Умишлено ни заблуждават, за да не се организираме и променим настоящата гнила система. Всички искаме да ни се чува мнението и нещата да зависят от нас! Системата на представителна демонокрация, в която живеем от 26 години, ни лишава от правото да участваме и контролираме властта. Олигархичната система има една цел: да ни използва! Създава се среда, която издига кариеристични, елементарни, нагли хитреци на принципа: мой човек! Задължително е системата да СЛУЖИ на народа! Истинската демокрация е: директна – пряка – течна! Няма значение коя дума ще използвате, идеята е една, премахване на посредника – партиите и политиците! Когато няма посредник, изчезва и предпоставката за ограбване и подкупване. Само тогава ще могат умните и можещите хора да се изявяват и творят, да служат и изпълняват волята на народа си! Променяйки системата, променяме начина си на живот и създаваме подходящите условия за развитие на положителните качества в човека! Г-н Ненчев е казал: „Всеки пълнолетен българин ще е доброволен депутат с доживотен мандат… Няколко милиона депутати, ако можете ги подкупете!“ Напълно е прав!
    автор: Дима Ненчева https://www.youtube.com/watch?v=8XUDMYaUSPU

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s