Дали проектът „Слави Трифонов“ не e проект за спасение на ГЕРБ без Бойко Борисов?

слави-боко

Автор: Д-р Аднан Лидиянов

Доста време и усилия ще са нужни да се показва реалната картина на държавната власт на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и действителните властимащи през така наречения „преходен период“.
Мощната манипулативна машина успява да изкриви погледа дори на над средно интелигентния наблюдател. Тя е нанесла трайна повреда на способността да се виждат нещата както са. Това не е изключение, нито в историята, нито в света – има го в други страни и през други времена.
В нашата страна МММ може да се похвали с изключителен всеобщ успех и с мащаба на нанесените вреди, както в икономиката, така и във всички други области на политко-социално-обществения живот.

С проекта ГЕРБ окончателно бе:
1. поставен край да се формира българска капиталистическа класа с дори минимален ангажимент към общонационалните интереси;
2. Разбити всички структури за националната сигурност, начело с ДАНС, която представляваше надежда за борба, както срещу тероризма и организираната престъпност, така и срещу корупцията във високите етажи на властта;
3. Изнесен зад граница центъра на държавното ни управление и превръщането на страната в полуколония.
Успехът на ГЕРБ в постигането на горепосочените цели бе нормално да породи народен гняв. Затова се готвеше спасителен план. План, който съхранява същото държавно управление с формални промени като частично се сменят актьорите и се освежи сцената.

РЕДАКЦИОНЕН КОМЕНТАР

Определено това е въпросът на д-р Лидиянов е с повишена трудност, на който не може да се отговори еднозначно, но нека предположим, че Слави е Гръмоотвода на хорското недоволство.
Дали ще направи партия или ще играе като самосиндикален играч, това е без значение.
Ако проиграем варианта „Партия Слави“ ще видим, че проекта може да се окаже еднодневка като този „Партия Бареков“
Ако проиграем варианта „Учиндолска Мажоретка“, тогава нещата може да са малко по-дълготрайни.

В двата случая имаме Гръмоотвода на хорското недиоволство, който да смекчи ударите при една тежка политическа криза.
Всъщност Слави Трифгонов вече прави точно това. Смекчава ударите от политическа криза, която още не е дошла /може и да не дойде/. Подготвя избирателите да повярват, че на следващите избори ТЕСА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕХНИТЕ КАНДИДАТИ, ДАВАЙКИ ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ГЕРБ.

И в това няма нищо чудно.
Слави Трифонов винаги по един или друг начин е обслужвал нечии политически интереси. Като се започне още от времето, когато „Ку-Ку“ обявиха, че АЕЦ „Коьзлодуй“ е гръмнал, та до наши дни, когато забълбуква народа, че едва ли не ще станем Обетованата земя с мед и мляко по улиците след като си избираме депутатите мажоритарно.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s