ЗАЩО АУДИТОРИЯТА СЛУША ТЕЗАТА НА ВОДЕЩИЯ НА ПРЕДАВАНЕТО, А НЕ НА ГОСТА

ЗА АУДИТОРИЯТА И ВОДЕЩИЯ

Зрителят до толкова е свикнал с Водещия, че повече се съсредоточава върху неговите изказвания, върху поведението му и т.н.

Ако Вие сте ЗА, а Водещият Ви опонира, то зрителят застава на негова страна от само себе си.
Ако Вие сте ЗА, а Водещият Ви подкрепя, то зрителят по инерция ще застане на Ваша страна, защото с Водещия сте на едно мнение.
И в това няма нищо чудно, защото зрителят познава Водещия, но не познава Вас.
Той има Водещия за близък, ако не приятел, то познат.

Политици, учени, общественици и граждани се явяват пред медиите често, но относително рядко се обръщат непосредствено към зрителя или слушателя.
Точно поради тази причина тезата на Водещия е по-разбираема за аудиторията.
Не е случайно, че лидерът на управляващата към момента партия често отправя директни послания към аудиторията чрез медиите.

Така че помислете си дали ако сте гост в някое предаване може да изместите Водещия от мястото му при положение, че той е познат на аудиторията по-добре от Вас?

Нека разгледаме нещата така:

Водещият е чест „гост“ в домовете на хората, които гледат или слушат неговото предаване. Това му дава възможността да е по-разбираем за тях и те му се доверяват.
Не е случайно това, че в миналото, когато БТ /днес БНТ/ се писаха репресирани и започнаха да лъжат хората от синия екран, те се хванаха.

Нека не забравяме, че именно водещите по ТВ и радиата насъскваха тълпите през зимата на 1996-7 и през лятото на 2013-та.

Нека не забравяме, че водещите, които са лица на телевизии и познати гласове от радиостанциите, т. нар. „медийни звезди“ са добре подковани и платени. Тяхната работа не е да информират обществото, а точно обратната.

Спомнете си, че именно медиите създадоха „лицата на протеста“ през зимата на 2012-3.
Спомнете си, че именно медиите успяха да ликвидират социалните протести, а през лятото на 2013-та успешно дискредитираха протестните движения, изтъквайки на преден план разни искания за имагинарни и абстрактни права, загробвайки онези за социоална справедливост, за по-добър живот за всички, за паритет между цени и доходи, за достойно съществуване и срещу произвола на монополите.

Аудиторията няма как да Ви чуе, когато не се обръщате към нея по начин, по който тя да Ви разбере.
Аудиторията е своего рода тълпа, на която ѝ е нужен директен контакт с нея.
Докато не се научите да говорите на аудиторията, то няма как да Ви разбере. Ще слуша и чува само и единствено Водещия, защото той се обръща към нея, защото го познава, защото му вярва.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s