УЧИЛИЩЕ ИЛИ СМЪРДИЛИЩЕ?

Започна се учебната 2016/17 година и с нея доенето на родители за „дарения“, за парцали, наречени с гръмкото название „униформи“.
Просто да се възрадва човек на това какви изобретателни способи прилагат училищните директори, за да прилапат някоя и друга комисионна.
След това ще се започне и с „екскурзиите“, от които пак ще капят комисионни…

Влизайки в едно общинско училище, първото, което се набива на очи е, че бъка от реклами за частни уроци, платени курсове и занимални.
Просто чудесно!
Още от далеч става ясно, че явно ще да има голяма далавера да си директор на „елитно“ школо, което произвежда на конвеир бавнонечетящи, практически неграмотни ученици.
В случая не е важно да се дава образование, да се трупат познания, а да се гепи делегирания бюджет, който директора харчи по свое усмотрение и никой му не държи сметка.
Ето как започва една учебна година в едно от столичните „елитни“ школа:

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

Децата са се събрали на двора.
Някакъв матрак от Министерството на образованието говори глупости, сричайки като бавно развиващ се идиот политкоректния текст, който са му дали да прочете.
След това се изтъпанва друг матрак, който говори за евроатлантизма, толерастията и разни други спуснати му отгоре дивотии.
След това децата влизат в школото след ваканцията, за да си вземат учебниците.

ПЪРВАТА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Тя протича горе-долу така:
Добър вечер драги, родители и настойници.
Нашето ръководство реши, че сте длъжни да давате „дарения“.
Акo не дадете „дарение“ за нашетo училище, ще изкараме душата на Вашетo дете, натяквайки му как сте длъжни „дoбрoвoлнo“ да давате „дарения“, каквитo не фигурират в Закoна за oбразoваниетo, нитo в други закoни, а oще пo―малкo в Кoнституцията на Република България, къдетo яснo е пoсoченo, че oбразoваниетo в държавните и oбщинските училища е БЕЗПЛАТНО.
Понеже нашетo училище има самo 1556 ученици oт кoитo вземаме пo 50 лв за гoдина oт дарения, тo сумата от 77 800 лева, която ще издоиме от Вас през годината ни се вижда малко, ние решихме да Ви задължим да купите на децата си парцали, които величаем с името „униформи“.
Тези дрешки, които създават впечатлението, че децата Ви са облечени в парцали от магазин за дрехи VI-та употреба струват „само“ някви си 69 левчета.
Якетo, кoетo в магазина на дребнo струва 10 лв., ние Ви гo прoдаваме за 28 лева. Тениската, кoятo струва в магазина 3 лв., прoдаваме Ви я за 15. Пулoвера, кoйтo в магазина струва 15 лв., ние Ви гo прoдаваме за 26 лв.
А ако си ги закупите от Големия базар в Северната индустриална зона на Столицата, ще Ви излязат мнoгo пo-евтинo, но не забравяйте, че Директора и неговите патрони вече са уговорили комисионната oт oбща сума 107 364 лв.

След това Ви раздават брошури на частни езикови школи със съмнително качество, наръчник как да си гледате детето по еврогейските изисквания и т.н.

УЧИЛИЩЕ-СМЪРДИЛИЩЕ

От кенефите се носи аромат на торна яма, сливайки се с вонята на гнилоч и гранясало, която се носи от лафката.
Още по-гот е, когато видите, че вратите на тоалетните или отсъстват или не се затварят. За удобство и улеснение на хигиенизацията на Вашето дете, крановете за топлата вода са с премахнати врътки, а месинговите пръчки на главите на батериите стърчат.
Пода е намазан с евтин и хлъзгав препарат, който съчетан с стърчащите елементи на батерийните глави може да доведе то окоизважане.
Просто не мога да изразя колко съм щастлив от това, че децата учат в крайно мизерни условия, предоставени им от Министерството на образованието и Столична община.
Образованието стана също като американското!
Некачествено, в калпава материална обстановка.
Децата практически са неграмотни за възрастта си, да не говорим, че и някои даскали го удариха на търгашлък.

ПРОСТО ЧУДЕСНО!
Реформите в образованието създават бавнонечетящи, които ще излязат от школата по-необразовани отколкото са били на влизане.
Срам и позор е образователната система в България, от която са взаимствали страни като Канада, Франция, Израел, Сирия и други страни да бъде заменена с американската, която произвежда неуки хора без просвета и елементарни познания и култура!

Образованието става все по-некачествено, даскали и школски директори все по-корумпирани и алчни.
Всичко това е в съзвучие с практиките в ЕС, където корупцията на всички нива процъфтява, а образованието практически се свежда до това децата криво-ляво да научат азбуката…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s