12 години от Трагедията в Беслан

Една трагедия, която почерни много семейства в Северна Осетия.
Трагедия, оставила неизлечима болка в сърцата на хиляди хора…
Повечето от жертвите са деца, убити от терористи.

Днес Европа е изправена пред заплахата да има повторение на клането от Беслан, но властите нехаят, даже напротив, направиха всичко възможно да отгледат нови терористи, които вече са обявили война на всички, които не са като тях, не искат да са като тях или не желаят да възприемат техните възгледи.
Заплашени са не само християните и евреите, но и мюсюлманите в Европа, защото тези, които искат да градят халифат в Европа признават само и единствено тяхната версия на исляма.

 

Нима Европа ще допусне да се повтори клането от Беслан?
Нима Европа и САЩ не постъпиха глупаво и безотговорно, подкрепяйки онези, които на 02.09.2010 година убиха толкова много деца и то по жесток начин, оставяйки ги без вода, за да ги изтощят и после по-лесно да ги убият?
Нима Европейския съюз ще е толкова безотговорен и тъп, че да не си вземе поука от миналото и ще допусне да се повторят същите грешки и в бъдеще?
И кой ще страда от това?

Няма да са управляващите, хората с власт, те за сега са добре защитени.
Ще страдат онези, които не искат война, които са хора като мен и вас, хора, чийто живот ще бъде пожертван в името на една криворазбрана демокрация и толерантност.

Днес хиляди хора са в капана на безизходицата, но никой не прави нищо, за да ги защити. И защо? Защото така е решено, някой е решил тези хора да бъдат оставени в ръцете на чудовища, които нямат съвест, мислят се за по-висши от останалите и считат, че всеки, който не иска да е като тях не заслужава да живее…
Беслан беше една трагедия, която трябваше да бъде възприета по-сериозно, а не да се пренебрегва само, защото се е случила в Северна Осетия, една малка република, намираща се на територията на Руската Федерация.

Тогава медиите на Запад омаловажиха проблема, а политиците донесоха вода от хиляда кладенеца, за да докажат, че убийците на децата са невинни, а виновни са именно децата, които бяха просто невинни жертви.
Помня, че през 2005 година, хиляди хора по света оставиха на прозорците си бутилки с вода и запалени свещи, за да подчетат паметта на невинните деца, загинали от ръцете на терористите…
Аз и тази вечер, както и предишните години, ще сложа вода и свещ, за да не забравя онези 334 заложници, от които 186 деца загубили живота си.
А също така и в памет на онези 11 войници, 8 полицаи и един цивилен, загинали, за да освободят заложниците на терористите.

Сълзите на Беслан още не са изсъхнали…

СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ!
НЕКА ПОЧИВАТ В МИР!!!

беслан мемориал

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s