Не искам Европейска Сомалия!

На днешна дата преди две години ме попитаха защо подкрепям протеста срещу проучване и добив на въглишен газ.
И ето моя отговор:

Целта на добива на газ чрез хидрофракинг или прогаряне на въглищните пластове не е толкова самия добив на газ, колкото изкуствено създаванене на екологична катастрофа, чиято цел е да превърне Житницата на България в пустиня.
Някой би казал, че не съм прав, но опита от подобни начинания в други страни като САЩ, Германия, Полша и Франция, а и в Украйна показва, че именно това е целта.

Няма да е излишно да спомена, че всички тези проучвания и добиви се извършват именно в области, които се явяват най-плодородните за дадена страна.
Основната цел на подобен род добиви е унищожението на плодородните земи и от там на местното производство на хранителни суровини, за да се създаде ХРАНИТЕЛНА ЗАВИСИМОСТ, от която единствените печеливши са големите мултинационални корпорации, които вече са изкупили огромни площи земя и единствения начин да се наложат като тотални монополисти е унищожението на конкуриращите ги местни производители.

Не е случаен избора на това КЪДЕ да се правят такива проучвания и добив. Ако погледнем и внимателно се разтърсим, ще видим, че терените предназначени за опустиняване са ДАЛЕЧ от площите, които са собственост на големите мултинационални корпорации.
Както казах, целта е налагане на ХРАНИТЕЛНА ЗАВИСИМОСТ на населението на страните, в които се извършват проучванията и добива на газ от шисти и въглищни пластове.
И това най-ярко е онагледено във филмите „Ад на Земята“, „Газланд“ и „Ние храним света“.

Естествено, че не само тези филми го онагледяват, но ако ги изгледаме един след друг, ще видим цялостната картина, защото те ясно и точно я рисуват…
Гледайки „Ние храним света“ получаваме представа как чрез закони се създават хранителни монополи, а „Газланд“ и „Ад на Земята“ показват как се унищожават плодородните земи на независимите производители.

Така, че аз на 7.9.14 ще изляза да протестирам, защото не искам моята страна да се превърне в Европейска Сомалия, в Токсична България…
Искам целокупния народ на моята Родина да живее в страна, която не е превърната в БУНИЩЕ, в ПУСТИНЯ.
Затова, призовавам всички, които искат България да има бъдеще да излезнат и да изразят своето несъгласие с това да бъдем вкарани в необратимата екологична катастрофа, която преднамерено искат да ни докарат.
За една чиста природа, за независимо земеделие, за ХРАНИТЕЛНА НЕЗАВИСИМОСТ и свобода!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s