#АзНеСъмБСП! И не мога да бъда…

АзНеСъмБСП

Автор: Мика Сийминеен
Илюстрация: Мика Сийминеен

Защо #АзНеСъмБСП?
Че как да бъда, когато БСП не е България, но това явно не е ясно на политическото ръководство на партията, както и на уредилите се с топли местенца бивши и настоящи партийни функционери.
БСП като всички драпащи за власт организации от подобен род не е нито българска, нито социалистическа. А дали е партия? До толкова, до колкото са и всички останали.

Забравила е какво я е породило, за какво са се борила в миналото.
Явно ще трябва да се припомни на някои люде като Сергей Станишев, Красимир Премянов, Кирил Добрев, Георги Гергов и други, че тяхната партия се е стремяла да помогне за създаването на едно общество без бедност, без недоимък, в което има социална справедливост.

Доколко е успяла, това е едно на ръка.
Че са допуснати една камара кардинални грешки и това е ясно.
Също така не е никаква тайна, че упадъка на тогавашното БКП започва непосредствено след като Партията се докопва до властта и в нея се окопават нагаждачи, сметкаджии и разни отрепки, които вместо да допринесат за осъществяване на стремежите на идеалистите, те практически я унищожават отвътре чрез системна дискредитация.

Тоя бил БСП, оня бил БСП… Нинова? Станишев?
Моля!?
Какво БСП сте бе?
Просто сте част от ръководството, били сте в него или имате амбиции да се облажите!
Нищо повече!

На Бузлуджа ще си правите събор?
Ами хубаво! Правете си, но не занимавайте нормалните хора с партийните си простотии, с които се опитвате да се покажете част от Народа, за който ама хич ви не дреме освен около избори.. Всъщност и тогава ви е през оная работа за него.

#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, когато тази партия се е превърнала в поредния развъдник за кариеристи, нагаждачи… Когато същата отдавна е оглушала за хорските неволи. Ослепяла е и не вижда мизерията, в която като в тресавище затъва Народа.
#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, защото съм свидетел на това, че Партийната олигархия спомогна за Ликвидацията на България, превръщайки я в разграден двор, разпродавайки икономиката ѝ на безценица, в прокуждането на милиони наши сънародници.
#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, защото виждам резултатите от нечистивите съюзи, които Партийното ръководство сключва за собствена изгода, а не за благото на Народа.
#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, защото в мандатите, които Партията имаше, не направи нищо за подобряване на условията на живот на хората.
#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, защото виждам в редиците на нейното Партийно ръководство олигарси, плутократи, изедници…
#АзНеСъмБСП и не мога да бъда, защото знам, че гореспоменатото Партийно ръководство не само, че не е наясно с настоящето катастрофално положение и че Народа бедства, но даже не го и интересува това.

Че как да бъда БСП, когато БСП не е нищо друго освен развъдник на кариеристи и нагаждачи?
Че как да бъда БСП, когато БСП не е нито българска, нито социалистическа?
Как да бъда БСП, когато те по нищо не се различават от останалите оядени с власт партии, партиики и други подобни формации?
Как да бъда БСП?
Как?

Партията, която нарича себе си социалистическа, реално погледнато отдавна е направила десен завой и единственото ляво в нея е резбата.
Та нима сега не ви е ясно защо избирателите ви намаляват прогресивно?

#АзНеСъмБСП!
И не мога да бъда…

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s