100 души излязоха на протест срещу TTIP в София

Първоначално пред сградата на ЕК се събраха малко хора, но по време на шествието се присъединиха и доста минувачи, за да подкрепят исканията за неподписване на въпросното спопразумение, което би нанесло трайни щети на Република България и всички страни-членки на ЕС.

Този протест е породен от това, че след влизане в сила на споразумението, практически ще изчезне държавността и ще имаме Европа на корпорациите.

Истината е, че след като ТТIP влезне в сила, ЕС престава да съществува като съюз на независими държави и се превръща в колония, в която гражданите на страните-членки ще бъдат сведени до безправни субекти, с други думи казано – РОБИ

„Възникнаха съмнения, че под масата се вкарват директиви на ЕС, които прокарват клаузите в TTIP, като така бетонират корпоративното робство“ – това заяви съпредседателя на РКП „Народовластие“ М. Чехларов пред Алфа ТВ.

„Държавите в Европа са изправени пред заплахата да бъдат окончателно лишени от своя суверенитет и да може да бъдат съдени от корпорациите в частни съдилища, състоящи се от корпоративни адвокати.
Вече имаме пример за това, когато Египет бе осъден за увеличението на Минималата работна заплата“ – заяви пред FREI News и „Народна младеж“ Роман Кендеров един от организаторите на протеста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAД-р Огнян Пелов обясни пред наш репортер, че когато влезне в сила TTIP това ще доведе до снижаване на качеството на хрните, натъпклването им с медикаменти, хормони и ГМО за по висока продуктивност и снижаване на производствените цени, но в същото време ще доведе до повишаване на онкологичните заболявания, нещо, което през последните години наблюдаваме в САЩ и Канада, странил, в които масово се използва ГМО в хранително-вкусовата промишленост. /д-р Пелов има дългогодишна медицинска практика в Канада и е наблюдавал покачването на заболеваемостта в следствие на американските, а в последствие и канадски хранителни стандарти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Шествието след като тръгна от сградата на Европейската комисия се отправи към Министерството на икономиката, където имаше искане ресорния министър да се държи като държавен, а не като корпоративен служител.

Слеваща спирка беше Народното събране, където шествието спря и поиска от депутатите да се съобразят с тези, които са ги избрали, а не с лобистите от мецанина на Европарламента в Брюксел.

Пред БНТ бе отправено искане, да бъде националноотговорна медия, а не слугинаж на Брюксел и Вашингтон.
Поискано беше да чува гласа на София, Варна, Бургас, Стара Загора и всяко едно населено място в Република България.

 

„БНТ трябва да защитава националния интерес, а не да угажда на разни псевдофилантропски фондации със съмнителен произход на капиталите“, това заяви на „Санстефано“ № 29 главния редактор на FREI News.
И продължи:
„Утре в Гърция ще има референдум дали страната да излезе от ЕС или да остане?
Време и нашите политици да започват да свикват референдуми по общественозначимите неща, които биха имали трайни последствия.
Вместо оня Рошльо в Президентството да свиква референдум за задължителното гласуване да свика един за излизане от ЕС, или пък един за изгонване на военните на САЩ и НАТО от територията на Република България, но се опасявам, че няма смелост да го направи, защото господарите му не разрешават.

20150704-IMG_20150704_185213

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s