Има ли народни представители в Народното събрание???

 2/3 ОТ ДЕПУТАТИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ГЛАСУВАТ

Източник: НАРОДНА МЛАДЕЖ

Българският народ може да се откъсне от оковите на бедността, ако държавата погледне сериозно на полезните изкопаеми, намиращи се на наша територия като приходите от тях да послужат като локомтив, който да изтегли България и нейния народ от близо четвъртвековната криза, в която се намира нашата страна.

На основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България, на 27.10.2014г., с вх. № 454-02-15/27.10.2014, ПП “Атака” внесе проект за решение за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали с мотиви към него.

Проект!

РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДЕЙСТВАЩИТЕ КНЦЕСИОННИ ДОГОВОРИ ЗА ДОБИВ НА ЗЛАТО, ЦЕННИ И РЕДКИ МЕТАЛИ

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България

РЕШИ:

1. Възлага на правителството да предприеме необходимите мерки за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали с мотиви към него.

2. Задължава правителството да състави стратегия за развитието на отрасъла и да предложи нова законова и подзаконова нормативна уредба.

Днес стана ясно, че в Народното събрание повечето депутати в никакъв случай не могат да бъдат окачествени като „народни представители“.

От 240 депутати по списък: ГЕРБ 84, БСПЛБ 39, ДПС 38, РБ 23, ПФ 18, БДЦ 14, АТАКА 11, АБВ 11 независими 4; бяха регистрирани 129: ГЕРБ 51, БСПЛБ 16, ДПС 20, РБ 11, ПФ 4, БДЦ 10, АТАКА 6, АБВ 9 независими 2.

От гласували 138 депутати гласували ЗА бяха: 48, ПРОТИВ 43 и 47 ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ.

От рекапитулацията посочена в таблица 2 стр. 1-4 колонка 6 по-долу става видно, че 2/3 от лицата, които поне теоретично се водят „народни представители“ или не знаят за какво гласуват или съвсем явно подкрепят не обществения, а частно-корпоративния интерес.

Това, което направи впечатление на присъстващите граждани на балкона на Пленарната зала, беше че масово депутатите изобщо не се интересуваха от обсъжданият Проект на решение, нещо повече-дъвчеха дъвки, провеждаха се махленски разговори, четяха се вестници, говореха си по мобилните телефони-в общи линии така изглежда българското народно представителство, прекарващо работния си ден в шеги и закачки! Така работят против интересите на българския народ, избраните да го представляват депутати!
Та, има ли народни представители в Народното събрание или са само мишоци?

glasuwane-podzemni bogatstwa

Таблица 1

ATAKA 3

ATAKA 4

ATAKA 5

ATAKA 6

таблица 2

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s