РАДОСЛАВЕ! ИДИ СИ!

bnr_10144_10996

Автор: Мика Сийминеен, Стилиян Иванов
Снимка: Интернет

В последните няколко години България изпада все повече в класацията за свобода на словото.

През 2014 година нашата страна е на 100 място сред 180 държави, сега е на 106-та позиция, а след ставащото в Българското национално радио се опасявам, че при 180 участници в класацията, ще вземем престижното 190 място.

Защо България продължава да пропада в световната класация за свободата на словото?

Отговора се крие в това, че през последните години има автоцензура в българските медии.

Всяка медия, която не се вписва в зададената линия на политкоректност бива заклеймена като закостеняла, русофилска, антидемократична и т.н.

И това не се определя чрез някакво обективно проучване на общественото мнение, а от организации, изживяващи като „говорители на обществото“ и морален стожер на същото това общество срещу което работят.

Тези да ги наречем „морални стожери“ даже извадиха списък на т.нар. „проруски тролове“ като в него набутаха не кой да е, а Българското национално радио“, което е Обществена медия, финансирана от Данъкоплатците.

С намалението на хонорарите на служителите и външните сътрудници на БНР с цели 43% е налице факта, че:

Никой няма интерес освен „четците на новините“ и редакторите, които провеждат „правилната политика“ да работят за тази „национална институция“. (по-добре нископлатени в известна медия,
отколкото безработни на борсата)

В тази връзка защо добри пера и познати гласове да се хабят залудо като биха могли да получават своя достоен хляб и от други дори и небългарски медии, и незадължително финансирани от фондация „Америка за България“.

Гледайки как г-н Янкулов се изживява като вездасъщ „велик реформатор“ с преструктурирането на БНР, което практически ще доведе до срив на обществените медии чрез разхищение на средства и прогонване на кадърните журналисти, резултата ще е поредното безобразие, довеждащо на щат послушни некадърници.

Няма да е зле г-н Директора на БНР да си събере багажа, да си напише оставката и да се пръждоса докато не е превърнал медията в поредния развъдник на неолиберални политически проститутки и техните сводници, и така да прогони намаляващата и застаряваща аудитория, която и без това обърна гръб на казионните електронни медии.

В търсена на алтернативни и независими източници на информация, дори и твърдата слушателска аудитория сверява подадената й информация с алтернативни източници намиращи се в Глобалната мрежа.

Уважаеми г-н Янкулов, ако сте мъж, тропнете по масата и спасете БНР или ИДЕТЕ СИ С МИР!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s