Служители на МВР излизат на протест в Елхово

image

ИзточниСийминеен
Снимка: Мика Сийминеен

„…Членовете на СФСМВР, като дългогодишни служители разбират трудната ситуация в страната, но не могат да се примирят с откровените подигравки към техния труд и труда на техните колеги от страна на професионалното ръководство на МВР и в частност на ГДГП. “

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР ще протестират пред Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово на 8 април 2015г. от 12.00 часа.

Една от причините за протеста са провалените преговори между представители на Федерацията и
професионалното ръководство на ГДГП по отношение на работното време на държавните служители охраняващи южната граница с Република Турция.

Униформените настояват за промяна на графика им на работа, който беше сменен от 24-часа на 12-часа и да се оптимизират смените и нарядите, които се извършват на място и които удължават работния ден до 14 часа.

Служителите продължават да бъдат извозвани от амортизирани микробуси и автобуси, като много често превозните средства за превозване на служители и нелегално преминали границата хора са едни и същи. Тази практика, заедно с липсата на лични предпазни средства, екипировка и оборудване създават сериозен риск за здравето и живота не само на служителите, но и на техните
семейства.

Една от порочните практики, която продължава да се прилага е командироването на едни и същи служители. Често периодът между двете командировки е не повече от 15 дни. Това причинява стрес и води до преумора на служителите. Стартираната процедура за назначаване на нови служители, които да бъдат назначени да охраняват държавната граница е изключително дълга и тромава и се очаква да продължи около година.

Членовете на СФСМВР, като дългогодишни служители разбират трудната ситуация в страната, но не могат да се примирят с откровените подигравки към техния труд и труда на техните колеги от страна на професионалното ръководство на МВР и в частност на ГДГП. СФСМВР се противопоставя на утвърдената порочна практика за пълно пренебрегване на проблемите, за чието решаване не са нужни финансови средства, а само разбиране и професионална компетентност!

Протестът на 8 април 2015г. е началото на серия от регионални и национални протести и ясно и категорично послание към ръководството на МВР, че ако не се промени коренно политиката по отношение на организацията на работа във всички
дирекции това ще създаде риск не само за служителите в силовото ведомство – това ще доведе до увеличение на конвенционалната престъпност и ще застраши гражданите на Република България.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s