Свободата на словото това не е „Шарли ебдо“, а засягането на реалните проблеми на обществото

Мика СийминеенЕдно интервю на „Народна младеж“ с Мика Сийминеен от 19.03.2015

В: В Европа, по-точно в Германия в последните месеци има доста голяма вълна на недоволство. Вчера при откриването на новата сграда на ЕЦБ във Франкфут се стигна до сблъсъци с полицията. Какви са причините за всичко това.

О: В ЕС има същите проблеми, които има в България. Не са по-различни. И понеже не са решени, това предизвиква вълни на недоволство.
При положение, че се увеличават безрaботицата и бедността, рано или късно се стига до протести, а от там може да започнат и бунтове.
Също така, недоволство предизвиква и ислямизацията в Германия, където по неофициални данни живеят близо 22 млн. Мюсюлмани, предимно някогашни гастарбайтери от Турция и техните потомци, както и първата заселническа вълна от 30-те години на ХХ век, които са основно бошнаци и араби.

Сега да погледнем към Франкфурт на Майн, където вчера започнаха бунтове заради откриването на новата централна сграда на Европейската централна банка в града, която е на стойност 1.3 млрд евро.
Властите опредeлиха протеста едва ли не като варварски, като антиевропейски и употребиха водни оръдия, хвърлиха стотици полицаи и жандармерия срещу демонстрантите, а това подпали силен отпор и се стигна до запалването на седем полицейски автомобила и неуточнен брой пожари.

В този протест няма нищо странно. Все пак говорим за едни 1.3. млрд евро, които са взети от всички нас, данъкоплатците в ЕС, за да се пости сграда за една институция, която практически погледнато не върши друга работа освен да угажда на банковите лобита.

Причините за недоволството са страшно много.
Изнасянето на производството към страни с по-ниска цена на труда повиши безработицата, а това повиши и бедността.
Също така, ако вярваме на статистиката, поне теоретично безработицата не е по-голяма от 10-12 %, но това е, защото се отчитат само лицата регистрирани в бюрата по труда, а онези, които не са на отчет просто не са в статистиката, те се водят икономически неактивни, а това не е нищо по-различно от безработни.

В: Защо нарекохте медиите и политиците в ЕС лицемерни? Знам, че го казахте около Франкфурктските събития?

О: Западноевропейски политици заклеймиха протестиращите, че били искали да разрушат единството и благоденствието на ЕС…

Всичките тези изцепки на властите в Германия и политиците от ЕС са меко казано лицемерни.
Когато имаше Евромайдан в Киев, те бурно ръкопляскаха, говореха за това как ей го на там било борба за свобода, за влизане в единното европейско семейство и т.н.
Горящите клади в Киев бяха приемани за предвестник на свободата, а изстъпленията на „Десен сектор“ бяха подкрепяни а бурни аплаузи.

Преди повече от година западноверопейските политици ревяха, че ако Янукович бил използвал сила срещу Евромайдана в Киев, то това щяло да е антидемократично, нехуманно и т.н.
В същото време, когато нещо подобно се случи на Запад, вкарват се в употреба се срещу демонстрантите всевъзможна техника и специализирани полицейски части, за да се смаже недоволството, независимо каква е била причината за него.

В: По повод Украйна Запада излезе с позиция, че видиш ли нещата се били изплъзнали от контрол, че те не искали да се стигне до гражданска война и т.н.
„Европа явно не е очаквала в какво ще се обърне подкрепата й на „демократичните” преобразувания в Украйна. Нестабилната политическа ситуация, гражданската война в югоизточната част на страната и разрушаването на икономиката са основните последствия от Eвромайдана. Как и какво да се прави с това? През 2015 г. ЕС трябва да реши тези два въпроса.
Февруарският преврат в Украйна бе възприет в Европа като начало на новия демократичен път в тази страна. В Киев идваха западни политици, които изразяваха одобрението си и хранеха жителите не само с пирожки, но и с обещания за светло бъдеще.”
Като как бихте коментирали това?

О: Тия да ги разправят на старата шапка на баща ми.
В интерес на истината ЕС и САЩ много добре знаеха какво правят и защо го правят.
Никой не може да ме убеди, че гражданската война не бе предизвикана с благословията на ЕС и САЩ.
И това се доказва от факта, че още от самото начало на данданията имаше „наблюдатели“, които имаха грижата да насочат ситуацията до избухване на конфликт в Източна Украйна. Не е тайна, че присъединяването на Крим към Руската федерация вбеси Запада, както го вбесява и тпва, че в Донбас не искатда са част от ЕС.
Публична тайна е, че на ЕС не му е нужна Украйна без Изтока и Крим.
За какво са им територии без ресурси, без технологии, без образовани бачкатори на безценица.
ЕС и САЩ открито благословиха изтреблението на несъгласните с новия режим в Украйна, естествено, че не смеят да си го признаят, но е така и това се вижда от доставките на оръжие, от това, че Киев има твърдата подкрепа на Запада.
Също така, няма да е зле да отбележа, че конфликта се превърна и в междурелигиозен.
Католици и сектанти (турски мюсюлмани, евангелисти и др.) срещу православни, последователи на класическия ислям, юдаизма и староверци.
И това става ясно от оказалите подкрепа на хунтата в Киев, а именно, патриарха на униатите, турците в Украйна (които наричат себе си кримски татари, но не са такива, защото истинските кримски татари са кумани), и разните сектантски лидери.

В: Защо разни НПО-та заклеймяват онези, които издигнат някакво искане, което да е по-различно от разни абстрактни такива?

О: Истината е, че ако се осмелите да протестирате срещу глобализацията, срещу корупцията в ЕС, срещу военните бази на САЩ в Европа, срещу бедността, то ти ще си ви обявят за назадничави елементи, които спъват развитието на човечеството.
Ако се осмелите да изкажете мнение срещу заробването от олигарси, мултинационалки и банки, то ще ви обявят за комунисти, защото според доктрината на ЕС, съвременното робство е и светлото бъдеще на народите.
Ако заqвите, че вашата странa трябва да се съобразява най-вече със собствените си интереси, а не да лиже задници в Брюксел, Страсбург или Вашингтон, то вас ще ви обявят, че сте нацисти, независимо от това каква етническа принадлежност имате.

Ако заявите, че семейството може да се състои само от мъж и жена, то пак ще ви заклеймят като нацист, ционист, чифут, ислямист, християнски фанатик или каквото там се сетите, защото вашите изказвания биха били извън рамката, която е определена за свободата на словото и изказа на мнение.

Ако имате смелостта да заявите, че трябва да се сложи край на нелегалната имиграция, и че за да няма нелегални имигранти, трябва да се подобрят условията в страните от Третия свят и то бившите колонилни сили трябва да поемат отговорността за действията си и да премахнат бедността, която е резултат на тяхната грабителска политика.
Всъщност, каквото и искане да издигнете, ако не сте на храниклата на някоя фондация или не сте част от някой лобистки кръг, все ще си намерят повод да во оплюят.

В: Владимир Путин беше десет дни извън обсега на медиите и се появиха какви ли не спекулации, че бил умрял, че бил болен, че били го отстранили от власт.
Как бихте коментирали реакцията на соросоидните кръгове в България и Русия след като той се появи в медийното пространство?

О: От публикациите на соросоидните медии, относно Путин успях да разбера, че явно за тях е нещо като супергерой, защото:
1. Той е единствения мъж, от който една жена е родила 4 деца за година и половина.
2. То е единствения в нашето съвремие, който е умрял и възкръснал.

След като Путин се появи, соросоидите, които го бяха обявили за умрял се скъсаха да се пънат, че това не бил той.
Е, а онези в Русия направо се нуждаят от памперси, защото тъкмо се канеха да правят пуч и хоп! натресе им се на главите.

В: Всички медии и политици казват, че Путин бил диктатор…

О: Може и да са прави, но нека се замислим дали и в ЕС не е своего рода диктатура, когато практически страните се управляват не от собствените им правителства, а от лобитата в Брюксел и Страсбург?
Дали несменяемостта на политиците не е също форма на диктатура, на тоталитаризъм?
Първо да погледнат от къде идва термина диктатура и какво представлява диктатора, а после да ми говорят.

Още Марк Твен заявява, че между американската демокрация и феодализма няма кой знае каква разлика в своята същност.
Още тогава той обръща внимание, че практическото положение е чисто и просто преразпределение на длъжностите между самоовластилите се персони нарекли себе си политически елит и те си остават едни и същи независимо кой е на власт.
Да не говорим, че в съвременността корупцията сред чиновниците в ЕК и ЕП за 2013 г възлиза на едни близо 400 млрд евро като основен дял на корумпираните чиновници се пада на тези от старата дванадесеторка преди първата разширителна вълна…

Така, че както и да го гледаме, демокрацията в съвремието не е нищо повече от една лъжа за замазване на очите на вярващите, че има такава.
Още в края на XIX век, Твен произнася знаменитата фраза „Изборите не променят нещата, ако ги променяха, щяха да ги забранят“

В: Често пъти казвате, че в ЕС и САЩ няма демокрация.

О: За каква демокрация говорим, когато политиците и мултинационалните корпорации решават вместо хората?
За каква демокрация говорим, когато хора умират от лечими болести, когато безработицата е посъвместно явление, когато бедността нараства поради това, че производствата се изнасят в страни, където труда е по-евтин?

За каква демокрация говорим, когато в ЕС и САЩ практически има демографска катастрофа, когато единствения прираст се дължи на на имиграция от Близкия Изток, Северна Африка, Пакистан, Индия, Транссахарска Африка, Тайван, Бимбилистан, Мумбо-Джумбо и къде ли не… Когато практически погледнато имаме колапс.
За каква демокрация говорим, когато практически погледнато големите корпорации определят какво да ядем, как да мислим, как да говорим, как да превиваме гръб, че и как да серем…
Неолиберализма от Чикагски тип в никакъв случай не може да се оприличи на народовластие, на демокрация, на равноправие, равенство, свободно общество и т.н.
Истината е, че имаме своего рода феодализъм от нов тип, който се нуждае от външен или вътрешен враг и демонизира всеки, който заяви, че проблема е в самата система.

В: Как бихте коментирали спада на еврото спрямо долара с 30%? Не се ли оказа изненадващо за мнозина?

О: Докато разни люде дрънкаха за срива на рублата, еврото стигна 12 годишен спад спрямо долара.
През 2002 г, долара се срива спрямо еврото само в рамките на няколко седмици.
След деня на паритет, до началото на 2003 г. се сгромоляса до под 1.6 лв за долар, а година по-късно до под 1.3 лв за долар.

След като започна налагането на санкции срещу Русия, европейската икономика понесе за малко повече от година близо 1 трлн. евро загуби като до края на годината може да се мине границата от въпросната цифра.
Поради въпросните санкции, РФ се насочва към азиатски партньори заради неспазване на поетите ангажименти от страна на ЕС спрямо редица договори.
Докато ЕС налага санкции на РФ, тя задълбочава сътрудничеството си със страните от БРИКС, в същото време за тях долара престана да бъде резервна валута.
Основния въпрос е кога страните от БРИКС, явяващи се най-големите кредитори на САЩ ще изпозлват дълговите облигации, които притежават, за да сринат американската валута.
Лошата новина е, че въпросните страни притежават и доста голямо количество от единната европейска валута и ако решат, нищо не им пречи да сринат еврото и долара в един и същи момент, а Запада не може да им попречи по никакъв начин.
Долара и еврото може да се окажат в положението на зимбабвийската валута, ако политиците от САЩ и ЕС не престанат да проявяват недалновидност, политическо късогледство и неблагоразумие.

В: Премиерът Бойко Борисов заяви следното: „Завист към успехите на България показват слуховете, че Еврокомисията иска да изпрати чужди чиновници у нас да управляват европейските фондове и да повишат усвояването им.“

О: Първо, не е премиер, а Министър-председател.
Второ:Тоя или е на мухоморки или е забравил да си пие хапчетата…
За какви успехи ни завиждат?
Корупционни ли?
По тая тема все още ги гоним…
Вероятно говори за успехи по натрупване на борчове, увеличаване на броя на фактически безработните, които някои наричат с ефимизма „икономически неактивни лица.
Също така, сигурно има предвид на ръст в отрицателния прираст сред българите, увеличаване на бедността и други подобни демократични придобивки.
Вероятно го хвалят и за това, че покровителствува содомити, педофили и всякаква друга извратенческа сган.
Със сигурност му ръкопляскат за това, че страната ни се е превърнала в разграден двор и бъкаме от хиляди нелегални имигранти…
Ако го хвалят, то е заради изцяло антибългарската политика, която води.

В: Преди малко споменахте безработицата и нейното отчитане. Бихте ли дали пояснение?

О: Според НСИ лицата в трудоспособна възраст, имащи работа са 42%. В същото време безработицата била 10%…
В действителност от хората в трудоспособна възраст 10% са лицата, водещи се в на отчет в бюрото по труда към Агенцията по заетостта.
Реална безработица: близо 60%.

В: Според Вас статистиката по доходите също е погрешна, защо?

О: Според НСИ средния доход на човек бил 409 лева за месец.
Изведнъж заявяват, че  дохода средно бил 390 лева на човек.
Така… При положение, че заплатите варират основно между 360 и 750 лева като реално средната работна заплата за станата е около 550 лева. В едно домакинство често пъти работи само един член, който взема заплата до 500 лева…
Та нека се замислим:
При близо 60% безработица, при положение, че реалния доход е някъде между 95 и 180 лева при 75% от населението, то възниква въпроса в статистиката ситуацията е следната:
Гошо яде свинско, Пешо яде зеле, двамата средно статистически ядат свинско със зеле.

В: Според НСИ разходите за домакинство са се увеличили за последните три месеца на 2015г. с 3%…

О: Пълна глупост!
Само увеличението на цената на електроенергията, автоматично надува разходите с 15%, че и повече.
Всеки процент номинална инфлация вдига реалната с между 10 и 20%.
Няма начин разходите да са се увеличили само с 3%. Просто е невъзможно.
Явно статистиците са отчитали по система, в която се слагат ролсовете, мерцедесите, ламборджинитата, яхтите и разни други свръхлуксозни стоки, които са поевтинели, но са недостъпни за 99% от българските граждани.
Още малко статистика:
Реалната безработица е някъде около 60%…Средния доход е някъде да речем 183 лева, но даже и да 409 лева…
Може да заключим, че под прага на бедността живеят около 90-95% от българските граждани, защото екзистенцминимума е 600 лв на човек…

В: Често казвате, че бедността в България се увеличава вместо да намалява.

О: Елементарното наблюдение на действителността показва, че от 1997 година насам, бедността обхваща все повече и повече хора в станата.
Всичко това е резултат от няколко фактора:
1. България няма собствено производство на крайни продукти.
2. Предприятията, които не бяха унищожени през периода 1991-2 са продадени на безценица на мултинационалки, които не внасят пари в хазната.
3. Българските фирми, които не са част от мултинационалките биват изолирани от пазара, това важи основно за малкия и средния бизнес.
4. България е в хранителна зависимост. Липсата на аграрен сектор се дължи на умишленото му унищожаване през 1991-2 година.
Също така не е за пренебрегване и това, че държавата не инвестира в икономиката, но за сметка на това хрантути една камара политици, НПО-та, фондации, статистически и социплогически агенции, както и практически субсидира маргинализирали се групи хора, които не желаят да се интегрират в обществото.
Ако прибавим източването на НОИ, НЗОК и други бюджетни учереждения, става ясно защо у нас доходите не само, че не растат от 2009-та, а даже намаляват.
Не на последно място ще спомена и още няколко начина за източване на бюджета:
Европейските проекти, псевдобежанците, инвалидизацията на здрави лица от маргинализирани групи хора, раздути правителствени харчове и т.н….
Проблема е един, а именно:
Държавната администрация не се държи като такава, а просто като ликвидационна комисия в бивше ТКЗС, колониална администрация и паразит убиващ организма, който го храни.

В: В неделя заявихте, че свобода на словото и печата няма. И то не само в България, а и въобще в ЕС и САЩ. Същото заявихте и във ФЖМК на 10.03.2015г.
Не е ли някак пресилено такова изказване?

О: Неотдавна бях на един семинар, на който разни радетели за „свобода на словото“ се опитваха да ме убеждават, че свободата на словото това са едва ли не „Шарли ебдо“ и порното с животни, че трябва да говоря и пиша само и единствено това, което са казали ония от „Козяк“ 14, от БХК, Отворено общество, Америка за България, Световния ромски конгрес, ЛГБТ сдруженията, капиталистите, Педофилската партия на Холандия, скотоложците в Дания и Германия, а и още много други подобни…

Да говориш за проблемите на обществото, онези истинските, а не истинските е табу.
Табу е да кажеш, че конфликтите в Близкия Изток се дължат на политиката на Запада и Турция в региона в продължение на близо 300 години.
Табу е да кажеш, че бедността в Третия свят се дължи на колониализма от XVI до XX век.
Табу е да кажеш, че мизерията посвета се дължи не на липса на ресурси, а поради алчността на политици, бизнесмени, банкери…
Табу е да кажеш, че бедността не се дължи на мързела на бедните, а на това, че те са експлоатирани…
Табу е да се осмелиш да кажеш, че е по-добре вместо да борим бедността с половинчати мерки, трябва да премахнем предпоставките за такава…

Ще ви обвинят за расист, ако кажете, че хората в развиващите се страни трябва да се развиват в родните си държави, че най-добрия начин да се справим с нелегалната имиграция е да направим така, че да изчезнат предпоставлите за нуждата от нея…
Например, ако не ЕС не иска имигранти от Африка, трябва да премахне бедността там, но не да лекува симптомите с жалки подаяния, а да създаде условия за нейното премахване и да не възпрепятства развитието на икономиката, на земеделието и т.н. …

В интерес на истината  свободата на словото това не са „Шарли ебдо“ и порното с животни, проблемите на содомитите и тям подобни, а проблемите, които са темите табу, касаещи реалните проблеми на обществото, които практически не са обект на медийна дискусия, защото са неугодни на власимащите.

В: Нещо за финал?

О: Демокрация в ЕС няма, няма и в САЩ, а и никога не е имало такава. Сега живеем в неоколониализъм съчетан с неофеодализъм, но медиите и гласовитите НПО залъгват баламите, които им вярват, че са свободни… А те са по-малко свободни и по-поробени от всякога…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s