Национален митинг-шествие „България– ЗОНА на МИРА!“ – протеста, който медиите пренебрегнаха

Вече над месец в София и Варна  се провеждат протести, които са против всякаква намеса на Република България в конфликта в Украйна, а медиите мълчат, защото явно имат заповед да не отразяват подобни мероприятия, които не се харесват на техните господари.

Хората изразяват своята гражданска позиция, издигайки искания които са :

– Неутралитет на България и неучастието ѝ във военни конфликти

– Закриване на базите на САЩ на територията на Република България, както и недопускането на чуждестранни военнослужещи в страната по никакъв повод.

– Излизане на Република България от военните структури на НАТО.

За исканията им, прочетете под видеото.

N.B.: Видетото е заснето от Мика Сийминеен и Кеворк Каспарян,  няма нищо общо с организаторите на мероприятието, говорещия е нашия редактор, на който му дадоха микрофона, за да каже няколко думи 🙂

Протестното шествие се организира от Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА” и се провежда ВСЯКА НЕДЕЛЯ
Национален митинг-шествие „България– ЗОНА на МИРА!“

КАУЗА:
1.Не признаваме членството на България в НАТО и настояваме за незабавно излизане от военния блок НАТО
2.Не разрешаваме присъствието на команден център на нато в България.
3. НАТО -американските бази да напуснат пределите на България, защото превръщат Родината ни в окупирана и васална територия,плацдарм за нападения срещу Русия и други държави.
4.Обявяваме България за ЗОНА на МИРА!

Гражданска инициатива
„ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”

Пояснение:
1. Договорът за влизане в НАТО е сключен без допитване до суверена и дори против волята на българския народ, при наличието на протести, завършили с арести на протестиращите. Следователно този договор е нелегитимен и трябва веднага да бъде прекратен. Не можем да искаме неутралитет в рамките на НАТО, защото неутралитета е несъвместим с членство в НАТО.
2. НАТО-американските военни бази на територията на България са източник на несигурност, а не на сигурност, защото ще се използват като плацдарм за водене на военни действия срещу Русия или други държави. Тези бази превърнаха Родината ни в окупирана и васална ТЕРИТОРИЯ.
3. За 25 години българските военни сили, гаранта за сигурността на България бяха съзнателно унищожени и сведени до експедиционен корпус с полицейско охранителна функция в агресивните натовски мисии, наречени за заблуда на света „мироопазващи”.
4. Средствата от над 1 милиард, които даваме на НАТО трябва да се използват за възстановяване и модернизиране на българската армия като гарант за суверенитета на България. Гърция и Турция въпреки членството си в НАТО продължават да поддържат многочислени военни сили.
5. Трите посещения, които направиха високопоставените англоамерикански господа бяха, защото са отсъдили България за мястото, където НАТО да разположи огромни военни структури и координационен център, от където да се води глобална война срещу Русия. Законите, които властимащите тесноЧели се спуснаха да променят веднага след въпросните визити доказват това, а именно узаконяване на подчиняването на българските военнослужещи и армия на НАТО-американския кукловод, както и участието им в многонационални военни формирования на територията на България.
6. Мантрата за така наречените евроатлантически „ценности”, с която ни приспиват от години, противоречи на изконните български национални интереси, на дълбокото чувство за справедливост и истинност, които българинът носи в сърцето си. В условията на социално икономическа и демографска криза, в които целенасочено и изкуствено ни вкараха,единственият ни изход е възраждане на българската национална идентичност, в която основно място заема Духовността. Само така можем да сложим край на целенасоченото разлагане на държавността, както са правили нашите Възрожденци.

Българският народ започна усилена борба и приканваме всички институции, медии, организации (партийни и граждански) и граждани да се присъединят в тази национална кауза.

Изпратена е декларация до президентите на държавите от европейски съюз, Евразийски съюз, БРИКС, Иран, Сирия, Сърбия с призив всички миролюбиви държави да се обединим в Световна организация на миролюбивите нации с цел изобличаване на престъпленията спрямо човечеството на варварската нато – американска организация и нейното разформироване като изключително вредна и опасна за България, Европа и цялата планета. Пълният текст на Декларацията можете да прочетете тук:

http://bgzemia.blog.bg/politika/2015/02/08/nacionalen-miting-shestvie-quot-bylgariia-za-mir-quot-8-02-2.1336677

Ние вярваме, че през XXI век и новото хилядолетие, народите и държавите по света имат сили, средства и лостове да възстановят мира на Земята и да наложат това като норма на поведение за бъдещето.

Приканваме всички български граждани без оглед на партийна, религиозна и етническа принадлежност, които подкрепят тази кауза да се присъединят към шествието. Изготвя се списък с организациите, които подкрепят каузата
ЗАЕДНО СМЕ СИЛНИ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s