Преди 142 години Васил Иванов Кунчев бе убит от враговете на българския народ и пое по пътя на безсмъртието

wasil lewski-portret-sn

Днес  са се навъдили безродници и скотове предателски, що очернят името и отричат делата на тоз най-истински и сам по себе си свят човек, който с дела показа, че пътя към свободата на род и родина е само чрез революция, която да отдели България от територията на Османския султанат и да изведе народа от Турското робство, което постепенно го унищожава.

От 25 години разни люде с нечисти мисли и гнъсни слова започнаха кампания по окепазяването на Апостола, налепиха му какви ли не епитети, долни, човеконенависнтни, родоотстъпнически и толкова мръсни, че ако бъдат споменати, това би било равнозначно да се самооскверним даже и четейки ги.
И все пак ще напиша едно от тез скверни дела, извършени с цел създаване на неверен образ на Апостола.
Филма, който имаше премиера по кината само преди няколко дни.
Такова окепазяване на Васил Левски, такъв неверен образ, изографисан като някакъв пройдоха, чийто речник е пълен с вулгаризми, чието поведение е поредица от изблици на насилие.
А даже и най-върлите врагове на Дякона са казвали за него, че е бил културен, възпитан и за него насилието е било чуждо.
И на този филм щели да водят децата под строй, за да се образовали!
Защо?
За да задоволят щенията за обогатяване на един поръчков халтурист, чиято цел при създаването на това пошло творение е да се обогати, използвайки едно свято име… А, да и изпълнявайки поръчката да бъде очернено името на Апостола.

Разни неуки и българомразци, с чуждопоклоннически и продажен манталитет имат желанието да пренапишат историята на нашето възраждане, но туй не може да се случи, ако им дадем отпор и заглушим скверните им слова, който са като рев на дяволи из Преизподнята, които се мъчат да подмамят человеците у грехопадението на родоотрицанието и поруганието на паметта на онез, що дали са живота си за свободата на България, за свободата на вси народи що били са под гнета на Високата порта и страдали са от безчинствата на османлии, черкези, башибозуци, циганя и предатели народни, изедници и чорбаджии, сътрудничили си с ония у Стамбула в унищожението на българщината.

Понеже прякото окепазяване и омаскаряване на Апостола не свърши работа, наскоро се появи твърдението, че Васил Левски не се е борил за национално освобождение, за права на човека в рамките на Османския султанат.
Това твърдение не само, че не е вярно, но е опит да се подмени българската история и да се омаловажи делото на Васил Левски, който ясно и точно, пък и недвусмислено в своя дописка до в-к „Свобода“, писана през втората половина на 1870 г., и публикувана на 13.02.1871 г. е заявил следното :
„И ние сме хора и искаме да живеем човешки: да бъдем напълно свободни в земята си, там гдето живее българинът – в България, Тракия и Македония. От каквато и народност да живеят в този наш рай, те ще бъдат равноправни с българина във всичко. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“.
От тук може да кажем, че всеки, който твърди обратното на словата на Апостола на свободата е лъжец, безродник и предател.
Да, вярно е, че в същата дописка говори и за равноправие, но не в Османския султанат, а в свободна България.
И точно тук е истината:
ЛЕВСКИ СЕ Е БОРИЛ ЗА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ И ЗА СВОБОДАТА НА НАРОДА СИ, ЗА СЪХРАНЯВАНЕТО НА НЕГОВАТА ИДЕНТИЧНОСТ КАТО ТАКЪВ.
Няма никакво съмнение, че Левски НИКОГА не е говорил за оставане в Османския султанат и твърдо е отстоявал позицията си, че Българския народ трябва да се отърси от Турското робство.
Относно изказването на някои люде, че Левски днес би бил радетел за европейски и евроатлантически ценности и, че би поддържал членството ни в ЕС, ще отвърна с цитат, който ясно и недвусмислено говори за това какво е било личното мнение на Апостола по въпроса за Европа:
„Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно. И ние, българите, отдавна се напъваме с всичката си сила да викаме към човечеството и свободата. Всекидневните ни убийства, потурчванията на грабнатите ни невръстни деца, обезчестяването на девойките и жените ни от турците са били всекидневно оплаквани с кървави сълзи пред европейските консули. На нашия прегракнал глас – никакъв отзив, отникъде помощ, напротив, стават учители против нас. Тогава где остава тяхното образование и човещина? И все тъй ли ще се оплакваме и ще се надяваме на техните лъжи? Не, наместо сълзи, сега леем куршуми, а надеждата ни е на Правосъдния и на нашите мишци.“
Ясно и точно, без заобиколки, прямо и открито.
Всеки, който се опита да каже, че този текст е неверен да потърси в-к „Свобода“ от 13.02.1871 г. и да се увери сам в тези слова на Апостола.
В своя публикация от 18.02.2014, Александър Ресиловски пише следното:
„Довечера пред паметника на Апостола, охранявани от заптиета ще се изтапанят днешните султани, бейове и чорбаджии и ще държат гръмки речи, морално изпикавайки се върху паметта на Апостола. Миналата година въпросните чорбаджии в страха си и погнусата си от хората, дори се бяха обградили с бронетранспортьори.
Нормални хора до тях няма да бъдат допускани и за да бъдат отделени от раята, богопомазаните тунеядци ще преминават през КПП-та, фейс-контроли и цедки.
Да ви сера на елита, да ви сера на демокрацията!
п.п.: Два цитата от Левски, можещи да се отнесат по този въпрос:
„Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си.“
„Решили сме се вече — или с нас и народа, или ще ви пратим при черните души!“
И е прав!
Докато има родолюбиви люде, що обичат България ще се помни делото на Дякон Игнартий, който преди 142 години отдаде живота си за идеала, който изповядваше, а именно:

Свободна България, на чието знаме е изписано „Свята и чиста република“

ПОКЛОН АПОСТОЛЕ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s