ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕМ БЪЛГАРОФИЛИ

България трябва да гледа само и единствено своя интерес

Практически погледнато сега му е дошло времето българския народ да размаха един доста красноречив кукиш пред Великите сили

В: Трябва ли Република България да вземе участие във войната в Украйна?

О: Не. България трябва да запази неутралитет.
Българската държава не може да си позволи да се включи в тази война по няколко причини.
От една страна в Украйна живее немалко по численост българско малцинство, което практически е подложено на геноцид от страна на местните власти, от друга страна, Република България не би извлякла никаква полза, ако окаже каквото и да е съдействие на властите в страната.

В: Може ли да се аргументирате по-ясно?

О: Първото проевропейско правителство на Украйна забрани използването на български език. Не само на публични места, но и у дома. Също така се забрани изучаването на български език в училищата, където беше въведен като регионален, но официален език. Преустановиха се изданията на български език, ликвидираха се радиопредаванията, ТВ предаванията, затвориха се местни читалища. С други думи казано, владеенето на български език беше обявено за престъпление.
След като започна гражданската война, близо половината мъже от български произход бяха насилствено мобилизирани и изпратени на първа линия срещу опълченците. Но нещата не спират до тук. Политкомисарите от „Десен сектор“ убиват българите. Убиват ги, защото убийството на мобилизираните българи е държавна политика. Сиреч спокойно мога да заявя, че да се съдейства на украинските власти е все едно да се съдейства за геноцида над българите в Украйна.
Аз лично считам, че ако нашето правителство продължава да подкрепя Киевската хунта, то ние трябва да ги считаме за национални предатели.

В: ЕС и НАТО подкрепят властите в Киев.
Вие как мислите, трябва ли България да бъде в унисон с подкрепата, която Брюксел оказва на Киев?

О: Не. Според мен, Република България трябва да запази военен неутралитет. Даже нещо повече: незабавно да напусне военните структури на НАТО и да преустанови участието си във всякакви военни мероприятия.
Също така, трябва незабавно да поискаме премахване на американските бази на НАТО и да се преустанови създаването на каквито и да било щабове, командни центрове и всякакви други структури на Алианса на територията на Република България.

В: Не е ли малко крайно?

О: Не. Това е въпрос, ако щете го кажете на оцеляване.
Военните бази на САЩ и командните центрове на НАТО превръщат страната ни в страна-мишена при една евентуална война. Също така НАТО не работят за интересите на България, а ние нямаме интерес да се включваме в конфликт, в който ще превърнат страната ни в жертвен агнец.
Този  път може да се окаже, че нашата страна да е сред първите, които биха били атакувани при един ответен удар.
В крайна сметка опасността за Република България идва от там, че е част от изграждания от САЩ санитарен кордон около Русия – от Прибалтика до Грузия. Това автоматично поставя страната сред враговете на Руската федерация при една евентуална война трябва да очакваме ответни мерки.

В: Би ли имало практическа полза, ако Република България напусне военните структури на НАТО?

O: Включването на България в НАТО бе да бъде пожертвана от т.нар. съюзници, защото точно това е причината да се включи страната в гореспоменатия от мен санитарен кордон.
Най-доброто, което може да направи Република България е да запази неутралитет при един конфликт САЩ – Русия, независимо дали е директен или индиректен.
Единственото  спасение е да преосмисли позициите си и да прозре, че всъщност т.нар. съюзници имат българския народ за жертвено агне пред олтара на Молоха.

В: Но как да се противодейства на политиката на официална София? Как да се избегне опасността, когато страната се управлява от откровени предатели?

O: Моето предложение е  Република България да вземе решение за ограничаване участието си в НАТО и излизане от военните структури на пакта, както Франция направи това през 60-те години.
Още по времето на съществуването на СССР Франция, в съответствие с голистките постановки, заема особено място в западния свят, когато се опитва да преодолее доминиращото положение на САЩ в НАТО.
Макар и трудно може да се противодейства само с консолидиране на обществото, което да иска незабавно закриване на базите на САЩ на територията на Република България, излизане от военната структура на НАТО, изтегляне на българските контингенти от Ирак и Афганистан цялостно преосмисляне на вътрешната и външната политика на страната.

В: Ако България излезе от военните структури на НАТО, това няма ли да е негативно за страната?

O: Ако Република България излезе от военните структури на НАТО, нещо, което Франция вече е правила веднъж по времето на генерал Де Гол, то тя ще спести много финансови средства, които ще може да инвестира в своето стопанство, в своите кадри, в благополучието на своя народ. Още по-добре би било да излезем от всякакви военни съюзи и съглашения по примера на Швейцария. Да не забравяме все пак, че страните, които са отбелязали сериозни икономически успехи и които се считат за еталон, когато става дума за качество на  живота, са постигнали това благодарение на липсата на раздути разходи за отбрана.
Постоянният всепризнат неутралитет и независима политика са ключ към икономическа независимост и просперитет. А растящите разходи за отбрана водят до точно обратния резултат…
В крайна сметка, ние трябва да се поучим от примера на Конфедерация Швейцария и Държавата Израел, защото техните модели са показали, че само и единствено, ако си защитаваш интересите, то тогава може да си ако не на 100% независим, то поне доколкото това е възможно за една държава в съвремието.

В: От тук от там се чуват мнения, че видиш ли евроатлантическите ценности ни задължавали.. Че сме поели ангажименти към ЕС и НАТО.

О: ТЕГЛЕТЕ ИМ ЕДНА МАЙНА! ПОКАЖЕТЕ ИМ СРЕДЕН ПРЪСТ!
В крайна сметка няма нито един договор, който САЩ или т. нар. „европейски партньори“ да не са нарушили спрямо нашата страна.
Всъщност не може да приемем за съюзници онези, които от Освобождението до наши дни се стремят да ни направят я турски вилает, я санджак…
Е?! Щом към нас никой не си спазва договорите, това означава, че ние нямаме никакви ангажименти към него.
Договореностите са двустранни отношения, а да седиш и да викаш ЙЕС, ЙЕС и пак ЙЕС, това е чисто и просто колониализъм.
Понеже вчера чух, че нямало как да излезем от военните структури на НАТО, то ще дам примери, че може:
Въпросът за преразглеждане на отговорностите в трансатлантическата стратегическа връзка е поставен ребром още през 1958, в конфиденциален меморандум на Де Гол до президента на САЩ Дуайт Айзенхауер и британския премиер Харолд Макмилан. В него Де Гол предлага американското лидерство в НАТО да бъде премахнато.
След като от САЩ изпращат високомерен, направо присмиващ се отговор Де Гол налага изтеглянето на ядрените оръжия на САЩ и закриването на военните бази на НАТО  на френска територия.
На пресконференция в Елисейския дворец, на 15 май 1962, френският президент Де Гол развива открито идеята за “европейска Европа, свързана в настоящия момент със САЩ, но която би имала самостоятелна политика и отбрана”, вместо да се разтваря в “някакъв си атлантизъм”.
През 1966г. Франция окончателно излиза от военните структури на НАТО и налага ултиматум за изнасяне седалището на Алианса от страната.
Соловата акция на Де Гол се следи внимателно и  с неприкрити симпатии от повечето западноевропейски държави-членки на Северноатлантическия пакт. И като връх на всичко, Де Гол лансира ново разбиране за културните граници на Европа (“от Атлантика до Урал”), давайки приоритет на общоевропейската политика на Франция и нееднократно преминава Чърчиловата “желязна завеса”, посещавайки официално Съветския съюз, Полша и Румъния, заздравявайки икономическите, културните и политически връзки със страните от соцлагера.
Всъщност, точно по това време възникват първите организации, които днес наричаме соросоиди. Тяхната цел е да създадат напрежение във Франция и успяват.
През 1968 г. са прословутите Парижки протести, които имат за цел да върнат непокорната овца (Франция) в кошарата на Евроатлантическото стадо.

През 1974 година Гърция напуска военните структури на НАТО след като разбира, че прословутия чл. 5 /т.нар за солидарността на страните от Пакта при нападение/, не важи, ако една страна от НАТО нападне друга.
И това Гърция го научава на собствен гръб  на 20 юли 1974 г.,  когато турските части дебаркират в Кирения, Северен Кипър, в рамките на операция  „Атила“ на турската армия, която довежда до разделянето на острова.
След като Гърция подава жалба срещу агресията на Република Турция спрямо етническите гърци, от централата на НАТО им отговарят, че след няколко месеца, евентуално биха предприели някакви мерки срещу Анкара.
Естествено, че такива мерки не са предприети, половина на Кипър и до днес е окупирана от Турция.
След като НАТО нарушва чл.5 от устава, Гърция изцяло напуска военните структури на НАТО, но си запазва  политическото членство до 20 октомври 1980 г., когато частично възстановява участието си, но със силно занижено военно присъствие, при което ограничава действията на армията си зад граница.

В: Мислите ли, че Република България може да се възползва от тези два прецедента.

О: Да. Гръцкия прецедент е показателен.
Спокойно може да се аргументираме с това, че водещите страни в ЕС и НАТО са нарушили чл. 5 от устава на Алианса чрез неосъждането на убийството на етнически българи в Одеса, а също така и че поощряват Киевската хунта насилствено да мобилизира близо половината етнически българи.

В: Подочу се, че хунтата в Киев масово избива българи, за да търгува с органите им. Как бихте коментирали подобно твърдение?

О: Има сигнали, има изнесена по медиите информация. Също така има и снимки на трупове, които са с ясни следи, че е имало изваждане на органи. В момента Украйна е един от най-големите играчи на черния пазар на органи и тъкани.
При разравяне на масови гробове се намират доста тела, от които липсват бъбреци, черни дробове, сърца, матки…
Това не е никак случайно, защото в редица страни от Западна Европа и САЩ това е търсена стока.

В: Само българи и руснаци ли стават жертва на Кивеската хунта?

О: Не. Всички, които са несъгласни с политиката на проевропейски Киев биват репресирани или директно ликвидирани.

В: Какво разбирате под несъгласие?

О: Несъгласието се състои в това, да не си съгласен да продадат страната, в която живееш на мултинационалните корпорации, които чрез лобистите си в Брюксел практически управляват ЕС.
Самото влизане на Украйна в ЕС би означавало да последва съдбата на България, а нашия опит с този съюз е показателен. Ние сме най-бедната държава в ЕС.
Също така, не бива да забравяме, че вкарването на Украйна в ЕС няма никаква стойност, ако тя няма в състава си Изтока.
Практически цялата дандания започна, защото Източна Украйна заяви, че не желае да бъде харизана на финансовите акули от Ню Йорк, Вашингтон, Лондон и Брюксел.

В: Днес се заговори за евентуално отделяне на ДНР и ЛНР от Украйна, че едва ли не било вече решено тези две републики да получат независимост.

О: Вестник „Билд“ може да пише каквото си иска.
В общи линии е ясно, че опълченците са тръгнали напред и може да се окажат победители.
Точно поради тази причина Меркел и Оланд хукнаха към Москва.
Както знаете, голяма част от украинската армия се оказа в обкръжение и то в т.нар. „чувал“. Избора им е или да се предадат или да измрат. Всъщност имаме повторение на станалото в Сталинград.

В: Вие казахте, че опълченците не искат ЕС, а в същото време на ЕС Украйна им е ненужна без Източна Украйна.

О: Точно така.
Всъщност войната в Украйна се води именно заради ресурсите на Изтока.
Западна Украйна е бедна на суровини, образованото и технически грамотното население също се намира в основни линии именно на Изток и Югоизток.
Запада се нуждае от ресурси, от евтина, но квалифицирана работна ръка. Последната вълна от страни  приети в ЕС вече е изтощена. Ресурсите практически се свършиха или са на привършване.
Точно поради тази причина ЕС толкова драпа да „приеме“ Украйна, която е с 40 млн. д. население.

В: Има ли военна намеса на Руската федерация в Украйна?

О: Не. Самите управляващи в Киев го заявиха. Същото казаха и от ОССЕ.
Всъщност, колкото и да им е странно на някои хора, единствените отцепници, които Киев не смее да нападне, това са Крим, защото там наистина има руски войски.

В: Мислите ли, че Русия би извършила военна интервенция в Украйна?

О: Аз лично мисля, че Руската федерация няма да извърши такава интервенция. От една страна няма сметка, а от друга това не е нужно.

В: Защо?

О: Към момента опълченците практически са в печеливша позиция.
Също така русия няма намерение да влиза във военна конфронтация със Запада, ако го направи, това би им дало повод да дадат открита военна подкрепа на хунтата.

В: Казват, че Русия въоръжавала бунтовниците. Вярно ли е?

О: Не знам. Вероятно не е. При положение, че към опълченците се присъединиха доста войници изпратени срещу тях, при положение, че в ръцете им попадна и попада доста оръжие от армейските складове, просто няма нужда да търсят въоръжение от Русия.
Също така макар, че доста от живущите в Изтока са етнически руснаци, това не означава, че са съгласни с намеса на Русия в конфликт, който засяга тяхното бъдеще.
Истината е, че просто не е нужна и не е желана намеса на Русия в конфликта.

В: Казва се, че в Украйна има доста наемници от Запада. Вярно ли е?

О: Има преки и косвени доказателства за това. Има пленени чужденци биещи се на страната на хунтата. Също така има доста убити чужденци. Неотдавна стана дума за това и по медиите.
Не е тайна, че анализите на останките от боеприпасите на тежкото въоръжение, с което обстрелват Донбас доказаха, че то е по натовски стандарт.

В: Нека се върнем на българите в Украйна. Мислите ли, че трябва да се даде гражданство на всички бягащи от конфликта там наши сънародници?

О: Трябва да им се даде убежище, защото те бягат от геноцид, който Киев провежда срещу тях.
Нека кажем, че трябва да получат етническо убежище.
Дали те ще поискат гражданство или не, това ще е тяхно решение.
Ако поискат гражданство, то трябва да им се дава приоритетно, ако не поискат гражданство, трябва да им се даде бежански статут и то незабавно.

В: Какво мисли по въпроса Агенцията за българите в чужбина?

О: Не знам. Доколкото знам, тази агенция съществува само на книга. Аз лично не съм видял тя да прави нещо за нашите сънародници, намиращи се зад пределите на Родината.

В: А според Вас каква дейност трябва да развива въпросната Агенция?

О: Трябва да защитава българите от опити за претопяване или пряко унищожение. Трябва да създава български училища, трябва да съхранява традициите на нашите общности и да се противопоставя на всякакво насилствено асимилиране.
В крайна сметка Република България трябва да има адекватна политика спрямо нашите сънародници.
Не можем да си позволим да загубим тези хора.

В: Колко са българите, живущи зад граница?

О: Това е според това кой ги брои.
По данни на ЕС, на територията на съюза живеят близо 12 млн. българи.
Колко са извън него, това е спорно, защото много от българските общности са извадени от списъците на Агенцията.

В: Има ли български общини, които Агенцията за българите в чужбина не отчита?

О: Да. Например тази в Охайо или в Северна Каролина. Ако слушате служителите на Агенцията, то те не съществуват,  а в Охайо е най-голямата българска общност в САЩ.

В: Не е ли тази в Чикаго?

О: Не. В Чикаго са около 100 хил. д., в Охайо са пет пъти повече.
Всъщност общността в Охайо е втората по големина след тази в Чако, Аржентина, която наброява близо 1 млн. и 200 хил. д.

В: Все пак според Вас колко са българите зад граница?

О: Ако броим всички, то сумата възлиза на около 30 млн. д.

В: Толкова много?

О: Да. Според данни на ООН българите по света са били толкова през 1985 година. Не ми се вярва да са намалели кой знае колко през последните 30 години. Спред мен бройката се е увеличла като се вземе предвид, че след 1989 година близо 3 млн. д. са напуснали пределите на страната.

В: Подкрепяте ли да се създаде Закон за завръщането?

О: Да! Твърдо. Също така подкрепям да се създаде служба, която активно да защитава интересите на българите по света. По всякакъв начин.
В крайна сметка мисля, че е дошло време, в което да изградим такава служба.
България трябва да гледа само и единствено своя интерес.
Да защитава българите по света без да се церемони много с онези, които дискриминират българите, и ги преследват заради произхода им.
С други думи речено, време българската държава да започне да се държи като такава, а не да бъде подлога, на който му скимне.

В: Нещо като български вариант на Мосад?

О: Да. Точно така.
Който убива българи, да бъде наказван!
Също така тази служба трябва да поеме защитата на всички българи и български граждани по света.
Не може вечно да се свиваме като мишки в дупките си и да търпим всеки, на който му текне да прави каквото си иска.
Време е да се престане с това търпене.

В: Това не е ли в противоречие с принципите на ЕС?

О: И да е? Голяма работа!
В крайна сметка трябва да гледаме само и единствено нашия си интерес. Този на другите не ни интересува. Интересите на ЕС, Русия, САЩ или Бимбилистан не са наши интереси. Даже наопаки, тези интереси са срещу нашите. Ние трябва да се съобразяване със своите интереси, а ако случайно те съвпадат с интересите на някой друг, тогава е друг въпрос.

В: Това не е ли като израелската доктрина?

О: Да. И не само като тяхната. Всъщност всяка една държава, която води собствена политика се съобразява най-вече със собствения си интерес.
Редно е и България да започне да го прави.
Трябва да е важно мнението на София, Варна, Перник, Бургас, Стара Загора… А не на Брюксел, Москва, Вашингтон, Мумбу Джумбу или Охо-Бохия.
Крайно време е да спрем да се делим на американофили, русофили, американофоби, русофоби и разни други. Време е да станем българофили.

В: Нещо за финал?

О: Към момента сме в най-лошата позиция за последните 100 години.
Нямаме никаква промишленост и селско стопанство, здравеопазване и образование.
България е изцяло зависима от вноса на енергоресурси от Русия, но е тотално обвързана с геополитическата война на САЩ.
Време е да престанем да се лензим на мнимите ни съюзници и да ги третираме просто като чужди държави.

В крайна сметка, ЕС е нещо, което се оказа по-лошо и от СССР.
Загубата на суверенитет е явна и даже малките деца вече са на мнение, че нашите управници се допитват до Брюксел или Вашингтон даже и ако им се наложи да отидат до тоалетната.
Точно сега е времето да кажем на всички тези от Запада и Изтока едно „баста“ да им покажем комбинация от три пръста и да започнем да гледаме на себе си като на независима държава.
Оправданията, че сме малка страна не са нищо друго освен изявления на малодушни нещастници, които ги е страх да поискат това, което им се полага по право, а именно нашата: българите в България да не бъдат третирани като чужденци в собствената си страна,  Родина да заеме своето достойно място сред народите на Европа.
Колкото и странно да звучи, вече сме го правили.
Да! Съединението на Източна Румелия с Княжество България е исторически факт, най-българския акт в новата ни история, който се е случил именно, защото българския народ е размахал един доста красноречив кукиш пред Великите сили.
Практически погледнато сега му е дошло времето да го направим пак.

Обстановката е даваща балгоприятния момент за това да започнем да се съобразяваме само и единствено с нашите си интереси, да развиваме една чисто пробългарска политика, да избираме икономическите си партньори, да създадем една наистина боеспособна армия, да възродим икономиката и т.н.

За съжаление има само една пречка, а тя се състои от разни неолиберастични подлоги и собствените ни власти.
И точно тук е проблема, че имаме управляващи, които ако квалифицирам като проститутки ще обидя труженичките на спазарената нежност. Също така бъкаме от една камара ервоориентирани НПО-та и такива, които са си чисто и просто агентура на САЩ… Всичките тези боклуци подкопават и унищожават всяка една възможност за излизане от батака.

И все пак: Има хора, които с дела показват, че хората може да са солидарни, да си помагат, да работят за страната и целокупния български народ без да търсят облаги за себе си.
Тук няма да изброявам имена, а само дела: Едни помагат на пострадалите при бедствия и аварии, други се борят в съда за икономическите интереси на страната, трети се борят за опазване на нашата Родина от превръщането ѝ в отровна пустиня, четвърти се стремят да получим политическа независимост и т.н. …

Хубаво е, че все още има активна опозиция, която да се съпротивлва на действията на властта, които с откровено предателски.

Като казвам властта, не разбирайте някое конкретно правителство, а цялостната политическа класа и техните най-верни слуги НПО-тата, които са на хранилката на държавата и на разни фондации със съмнителен произход на капиталите.
Всъщност ние имаме проблем, че страдаме от липса на държавици и прекомерно изобилие от политици.
Време е да се вземем в ръце и да започнем не само да си търсим правата, но и да си ги вземем. Време е да започнем да изискваме от нашите управляващи. Ако те не искат да ни чуят, тогава трябва да ги сменим. Ако и новите не слушат, да последват предишните.

Трябва да се отървем от подлизурковци, натегачи, опортюнисти, разни измамници и най-вече се преборим да ни питат за тези решения, които решават съдбата ни.
Искаме чиста природа, чиста вода, чиста земя. Искаме да не се унищожава природата ни от стремежи за печалбарство.

Искаме децата на България, независимо от това какъв произход имат, да растат здрави, а не натровени от неизвестните химикали, които се използват при добива на шистов газ, които им се пробутват в храната или чрез медикаменти, предписвани от алчни за комисионни лекари.
Искаме да не се унищожават нещата, които са добри!
Искаме да сме свободни и да има пряка демокрация, а не тази голяма измама, която имаме днес!
Искаме социална справедливост!
Стига вече геноцид над хората в България!
Искаме по-добър свят за всички!

Advertisements

2 thoughts on “ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕМ БЪЛГАРОФИЛИ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s