ДПС иска Възродителният процес да е обстойно разгледан в учебниците

О.К., но нека разкажат и как ги посрещнаха там по времето на Голямата екскурзия!

„Организационният секретар на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че Възродителният процес във всичките му етапи трябва да влезе в учебниците по история, а не да се поднася с недомлъвки.“

Това, четем във в-к „Сега“
Но истината е, че трябва по-цялостно и откровено разглеждане на процеса, а не както им се иска на тези от ръководството на ДПС. Нека не забравяме, че самото създаване на тази партия с помощта на турските служби е финалната страница на тази история.

Макар, че ДПС редовно на митингите си да раздува по темата „възродителен процес“, ръководството на партията няма желание за огласяване на истината с конкретни имена и факти, както и за търсене на съдебна отговорност на онези, които извършваха атентати, служеха на Република Турция и искаха да отцепят част от България, за да я присъединят към югоизточната ни съседка.
И как да имат желание, когато истината е твърде нелицеприятна за тях.
Истината е, че тези, които те възвеличаха като герои бяха предатели.
Те предадоха не само България, но и онези, които подкокоросаха да правят зулуми, а после да напуснат България, онези, които в Турция бяха третирани като презрени скотове.
Като се заговори за Възродителния процес, това е само, за да може ДПС да държи монопола на турските, циганските и потурнашките гласове.

Истината е, че тези събития бяха организирани от службите на турската държава и нейната агентура в България, не без помощта на ЦРУ. Например, паролата от Турция беше – теглете си парите, купувайте стоки независимо дали са ви нужни и заминавайте за Турция.

Също така освен обективно изброяване на фактите в учебниците по история, относно Възродителния процес, следва да бъдат посочени и последствията от него за новата ни история, а именно неправомерната злоупотреба с власт на ръководните кадри от ДПС и появата на новите онбашии като например искащия изучаването му в часовете по история.

Сега искат в учебниците по история да влезе – да бъде изучаван т.нар. „Възродителен процес.“
Защо тези от ДПС не поискат, да влезе изучаване и на Турското робство, но да бъде разяснено, така както е било, да се обхванат всички зверства, насилия, терор, избивания на мирното население и т.н. в рамките на Османския султанат?
Турците, потурнаците и трурчеещите се цигани от противоконституционната партия през годините водиха една антибългарска и неоосманистка политика в полза на Република Турция и в явен ущърб на българите и държавата ни.

Българското общество и по специално българите никога не бива да забравят терористичните актове извършени от турци и потурнаци през перида 1945-1989г.
Терористичните актове и саботажите са многобройни, но за тях се мълчи. Защо тия от ДПС не поискат тази тема да влезе задължително в учебниците?
Защо не искат тези от ДПС да бъде признат официално геноцидите над народите намирали се в пределите на Османския султанат извършени от техните предци по време на Турското робство?

Защо не искат тези от ДПС да се опише подробно за избитите по заповед на турските султани и на Ататюрк милиони арменци, асирийци, левантинци, българи самаряни, евреи, палестински арамейци, кюрди, персийци, караити, карадаири и други?
Когато се случи това, което споменах по-горе тогава може да се изучава и Възродителния процес, истината, за който днес е толкова изопачена, че няма нищо общо с реалността, но служи за целите на нужната на ДПС злоупотреба.

Няма проблем да се изучава Възродителния процес в часовете по история, но нека се разглежда обстойно като се набляга на турския тероризъм в България от 1945 до 1989 година.
Вярно, че най-известните случаи са тези в Сливен и Буново, но има още и още…
Да не говорим за това как разни чорбаджии по Родопите са държали други мюсюлмани в робство /буквално/ (както и днес)…
Няма да навреди да се разкаже на децата как точно се стигна до там, че да се наложи прословутия Възродителен процес, който не нещо, което е хрумнало на Т.Ж. и БКП, а е на базата на това, че в Турция има масово прекръщаване на онези, които не изповядват исляма с турски имена.

Прословутата Голяма екскурзия е на базата на споразумение между Република Турция и Народна Република България от 1977г., според което онези, които не искат да живеят в НРБ, могат да идат в РТ и го направиха, унищожавайки къщи, палейки ниви, правейки саботажи по заводи и редица предприятия. Изхвърляха пари по пътищата и минавайки границата крещяха: ГЯУРИ, С ОРЪЖИЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ, ЗА ДА ВИ ИЗТРЕБИМ ДО КРАК!

Да… Имаше Възродителен процес, имаше и Голяма екскурзия и на нея отидоха онези, които НЕ СЕ ЧУВСТВАХА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ИСКАХА ДА СЕ ЗАВЪРНЕЛИ В МАЙКА ТУРЦИЯ.
И точно тия келемета реват как видиш ли били онеправдани.
Няма да е лошо на дечицата (особено на техните) да им разкажат как посрещаха изселниците в Турция:
Ограбваха ги, изнасилваха ги пред децата им и ги пращаха да аргатуват като роби на разни богаташи…

Така беше, но се мълчи, щото нашите лайнари, които се върнаха забравиха как са ги третирали по-зле от добитък.
Забравили са, но трябва да им се напомни и то най-вече тези уроци да се разказват на онези, които са от турски или потурнашки произход, за да знаят, че т.нар. Аnnesi Türkiye /майка Турция/ се оказа Dünya üzerindeki cehennemdir /Ад на Земята/
Аз никога няма да забравя оня наш изселник дето ревеше по Би Би Си как пред дъщерите му и жена му му се изредили митничарите и аскерите на КПП-то
И как да го забравя, когато това беше просто невероятно реване… „Bana tecavüz! Bana tecavüz! Ben Bulgaristan’a geri dönmek istiyorum“ /Изнасилиха ме! Изнасилиха ме! Искам да се върна в България/ това повтаряше пред камерата тоя окаяник, който днес вероятно е някъде лидер на ДПС…
Та да им кажа на нашите потурнаци и турци, бивши изселници:
Помните ли защо Република Турция прекрати приемането на такива като вас? Аз помня: ЗА ДА СИ ПОЧИНАТ МАНАФИТЕ и макар да Ви мина болката отзаде, срама ще ви остане…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s