ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ 25 ГОДИНИ ОТ ПРОСЛОВУТИЯ 10.11.1989Г. – 25 ГОДИНИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГРИТЕ

EU-flag

ПРЕДИ 25 ГОДИНИ СОЦИАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ СДАДЕ БОГУ ДУХ.

Макар да тръбят, че у нас тогава започнаха демократичните промени, то демокрация не дойде, създаде се една добре окопала се олигархия, изградена от една голяма лъжа, а и нещо по-лошо.
След 10.11.1989г. хората започнаха да вярват, че нашата страна ще се промени към по-добро, но това не стана.
Вместо да се изгради истинско общество на равноправието се получи реставрация на капитализма, който се оказа точно толкова лош, колкото ни учеха преди въпросната дата.
Да… Всичко, което ни разказваха в училище за комунизма се оказа лъжа, но това, което ни учеха за капитализма се оказа жестока истина.

НО КАКВО НИ ДОНЕСЕ ТАЗИ ДАТА?

Много хора се радваха, че ще станем като на Запад, но не отчетоха това, че на кино и екскурзия там е хубаво, но в живота съвсем не е така.
Реалността и илюзиите се оказаха две толкова различни неща, че хората и до днес не могат да проумеят как така се получи, че вместо да станем Швейцария на Балканите се превърнахме в своего рода Европейска Сомалия.

Да. Това разминаване между илюзии и реалност се оказа направо фатално за 90% от българския народ, който изпаднал в еуфория не искаше да чуе гласовете на онези, които казваха, че нещата ще тръгнат зле, че страната ни ще се превърне в суровинен придадък на ЕС и източник на евтина работна ръка.
Че с изчезването на соца, нашата родина ще бъде подложена на грабеж, че хората ще затънат в бедност, че ще бъдем подложени на геноцид.
Всичко това беше премълчано от „носителите на демокрация“ и радетелите за „капитализъм с човешко лице“… Мълчаха толкова гръмко за това какво ни се готви, че не е учудващо, че хората им се хванаха като последни балъци.

НО ДА РАЗГЛЕДАМЕ СТАНАЛОТО ПО ОНОВА ВРЕМЕ

Преди 10.11.1989г. имаше около 1.2 млн.д членове на БКП, а след тази дата изведнъж мнозина от тях се превърнаха в новоизлюпени демократи.
Демокрацията се оказа мъртвородена.

И СЕ ЗАПОЧНА ЕДНА…

Започна се с ликвидация се селското стопанство, след това се започна и ликвидацията на предприятията, защото били комунистическа измислица.
Новите демократи излъгаха народа, че Прехода към пазарна икономика щял да бъде кратък и след това по улиците ще потекат мед и масло.
Докато Желев си плямпаше за демокрация, то неговите съпартийци Филип Димитров, Иван Костов и други демократи от новоизлюпените подготвиха Големия грабеж, наречен приватизация.
Първото правителство на СДС за малко време, но завинаги ликвидира всичко, което беше построено от така ненавистния им режим на соца.
Стефан Стоянов, който беше областен управител на Пловдив прати барети срещу ТКЗС-то в Цалапица, защото хората там не искаха да им се ликвидира стопанството.
И така докато баламите викаха по мегдани и сокаци „Демокрация”, то политиците на новото време, които същите тези балами боготворяха започнаха ликвидацията на България и геноцида над нейния народ.

ПОСЛЕДСТВИЯТА

След като демократите се развилняха се започна едно яко грабене, което няма аналог в историята ни.
Всички постижения, които са направени преди и по времето на соца бяха набързо ликвидирани.
Индустрия, селско стопанство, образование, здравеопазване, социална политика…
Страната се превърна в разграден двор, в който всеки, който има достатъчно наглост започна да прави каквото си поиска и без да се страхува, че може да му се потърси някаква отговорност.
Така се появиха първите мутренски, както им казвахме тогава „борчески” групировки.

Тогава се започна приватизацията на всичко, което можеше да се заграби и тихомълком редица предприятия и огромни площи земя минаха в частни ръце за жълти стотинки.
Тогава се появиха кредитните милионери, които източиха банките и спомогнаха за разоряването на хиляди семейства, които наивно си бяха държали паретата в същите тези новоизлюпили се банки, които дадоха стартовия капитал на новоремските капиталисти.
Родиха се и финансовите пирамиди, които прилапаха голяма част от парите у хората.
След това, на седесарите им се видя, че имаше все още твърде много пари у хората и започнаха да правят всичко възможно левчето да стане негодно и за тоалетна хартия, като в същото време имаха грижата обикновените хора да не могат да си обърнат парите в долари и така за няколко месеца се оказа, че спестяванията на хората се стопиха и от тях не остана нищо.
И всичките тези механизми не бяха плод на някаква случайност, а чисто и просто целяха да се източат парите от населението чрез редица добре режисирани измами, фалити на банки и накрая чрез девалвация на националната валута.
Та нали преди да се започне приватизацията на онова, което не беше ликвидирано или продадено на безценица, то седесарите трябваше да се подсигурят, че хората няма да могат да участват в нея.

Второто правителство на СДС успешно довърши големия грабеж като приватизира големите металургични предприятия в страната, мините, рудопреработването и какво ли още не.
След това дойде Царя и ни „оправи”, но как? Това вече е друга тема.
Знам само, че след като ни оправи Царя, се оказа, че водата и енергетиката се оказаха не български, а на чуждестранни фирми.
Т.е. НДСВ продължиха делото на СДС.
БСП и ГЕРБ продължиха започнатото и доразбиха, каквото беше останало.
Всичко, което беше оцеляло се разпродаде на безценица.
Като за капак беше приватизирана и част от полицията.

И СЕГА СИ ИМАМЕ КАКВО?

Имаме една страна, чийто народ намалява прогресивно, страна, която е разграбена, превърната в колония и е в такъв упадък, в какъвто не е била от векове.
След като „демокрацията” изгря в своята зора, то какво се получи?
Наложиха ни т.нар. представителна демокрация, в която народа няма някакво решаващо значение за каквото и да било.
Заменихме БКП с уж многопартиен модел, но в действителност новата политическа класа се оказа по-лоша и по-монолитна от старата.
Политиците на Прехода се оказаха също толкова несменяеми, колкото и тези преди него.

И ТАКА….

Демокрацията ни водеше към светлото бъдеще на капитализма, но в тунела и до днес няма проблясък, че ще се излиза от него…
Единствените светлини се оказали онези, които идвали от насрещния влак преди да ни удари.
И то от два насрещни влака!
Първия път насрещни влак ни тресна точно преди седесарите да ни изтрескат с девалвацията на лева чрез помощта на МВФ и Световната банка.
Уж щяхме да излизаме от батака и партията, която в миналото ни учеше на социализъм и комунизъм сама сдаде властта и не можа да овладее положението, защото нейните вътрешни противоречия докараха нещата до там, че правителството се сгромоляса и даде възможност на седесарите да довършат започнатото от тях дело.
Втория насрещен влак пак беше от следващото правителство на същата онази партия, която се нарича социалистическа.
Нейното правителство докара нещата до там, че при почти гарантирано спечелени следващи избори се оказа, че са губещи.След това имаше ревящи, че това било катастрофа за партията им, но след като им обясних как така една партия сама си е направила харакири, то веднага скочиха да ме ругаят.

ТУНЕЛИ, ВЛАКОВЕ…

Тунела на Прехода се оказа тъмен и миришещ …
Вместо мед и масло от чешмите потекоха изпражения и урина.
Светлото бъдеще се оказа мрачно като отходна яма и също толкова вонящо.
БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС и другите партии се оказаха развъдници на алчни политици, които не направиха нищо, за да излезем от блатото на „демокрацията”.
Даже напротив, те успешно ни зариват по дълбоко в смърдящата тиня и няма изглед скоро да излезем от нея.

РАВНОСМЕТКАТА

Слаба икономика,  бедност на 90% от населението, липса на достъп до здравеопазване, ширеща се неграмотност, висока престъпност, демографски срив.
Страната загуби своя сувренитет веднага след като влязохме в НАТО и ЕС.
Няма армия, полицията бездейства, съдебната система е корумпирана.
„Благините” на „демокрацията” край нямат…
Невъзможно е да се опише катастрофата, която ни докара тя!

„Постижението им е невероятно – да ликвидираш държава, да разграбиш всичко, да унищожиш земеделието, да докараш народа до най-ниската демография в цялата му история, да създадеш банки-бандити, които след това да ликвидираш без да има виновен, да унищожиш огромна външна търговия, да приватизираш за стотинки основни фондове за милиарди долари, да навиеш инфлация, измерваща се с хиляди пъти, да докараш милиони човешки същества до ръба на пропастта, да ликвидираш всички социални постижения, да издигнеш престъпността до равнището на американските телевизионни трилъри, да изкараш наркотрафика на улиците, да унищожиш образованието, да редуцираш човешкия живот до битка за оцеляване…

Ако все пак има някаква дефиниция на ставащото у нас, то е социаликономическо потвърждение на дарвинизма за оцеляването на по-силния чрез бандитизъм и паразитизъм.

Резултатите са налице – 97 на сто от богатството на мнозинството отиде в ръцете на 3-процентно малцинство. Този модел може да избухне всеки момент. За да се спаси, малцинството продава България на световните финансови институции и помага в колонизирането й, превръщайки се в класическа колониална администрация.

Прекъсването в приемствеността на властта стана причина за още по-голямо нещастие. Всеки следващ екип отхвърляше предишния и реализираше собствените си интереси.

Превратът от 10 ноември 1989 г. трябваше да донесе промяната. Донесе катастрофа.”
Красимир Иванджийски
„Превратът на 10-ти ноември, 89”

25 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ – 25 ГОДИНИ ЛЪЖА!

Това трябва да е мотото на днешния ден, който някои мислят, че е годишнина от падането на тоталитаризма.
Но какво падане на тоталитаризма?
Няма такова!
Даже напротив! Днес ние сме по-тоталитарна държава от преди.
Докато едно време ни е управлявала една единствена партия – БКП, то сега ни управлява друга партия, която е онази на алчните плутократи и олигарси.
Т.е. заменихме БКП с олигархично управление, което даже и не си дава труда да се направи, че го е грижа за народа.
За 25 години лъжи се въдеха месия след месия, обещатели, водачи към светли бъднини…
Но всички се оказаха еднакви!
Лъжа след лъжа се сипеше преди избори и хората вярваха!
Но основния проблем е, че хората не се научиха, че политиците няма да направят нищо за тях. Че изборите не променят нещата, защото представителната демокрация е така изпипана, че в Народното събрание и по политическите върхове са си едни и същи хитреци, които са се окопали и нямат намерение да напускат благите си местенца.
Хората не осъзнаха, че никой няма да свърши нищо полезно за тях и тичкат да гласуват за поредния измамник.
Каквото и да си говорим, това, че хората се доверяваха на Сульо енд Пульо ни доведе до този хал.
Това, че хората си мислеха, че демокрацията, която ни обещаваха в годините на прехода ще е истинска и не вярваха на онези, които ги предупреждаваха.
Хората чакаха някой друг да им свърши работата и още тогава в началото на грабежа не се надигнаха, за да смажат онези, които ни готвеха катастрофата.

СЪВРЕМИЕТО

Днес българския народ е по-разединен от всякога!
Партии, партиики, политици, разни НПО-та…
Това разделя българите днес.
До неотдавна имаше някакви изгледи, че народа се събужда.
Но това пробуждане се оказа твърде кратко и като гледам как политици разни яхнаха протестите, то народа пак седна да чака новия месия, който да му покаже „правилния” път..

И дочака стария-нов месия, който е толкова лъжлив, колкото си беше и преди!
Същите измамници, същите мутри, същите предатели и боклуци, пак ще управляват страната ни!
Ненаяли се, гладни за още власт и грабежи!

Лъсна, че денсърите са работещи само и единствено за протурската партия ГЕРБ и за Рушителите на България.
Още на първия ден от денсуването изпълзяха политическите мумии и герберастите, воглаве с Лиляна Павлова и една камара общински съветници, държавни чиновници, чантаджии, калинки и бивши депутати от партията ѝ, както и една камара от онези, които докараха страната на днешния хал, за да сваляли Орешарски.
Не мож’ ме убеди, че разни като Генов, Халваджиян-младши, Тицин и къмпани са нещо друго освен душици, жадни за власт, слава и най-вече кинти.
Никога няма да забравя и онази „екоактивистка“ Христова, която заяви, че соросоидите били съюзници…
Да, в началото имаше хора, които бяха заблудени и отидоха да денсуват, но повечето от тях се осъзнаха, че ги клатят като през 1997-ма и си биха камшика, защото не желаят да бъдат използвани вместо тоалетна хартия.
Е, да, ама преди да се катурне Орешарски, трябваше да се разкарат соросоидите и гербавите мекерета, които даже и не се криха, че плащат наляво на дясно на разни ръкоблудни студенти, техни активисти и друга сган, която чисто и просто обслужваше партийните интереси на ръбатковците и гробарите.

Е, Ако някой не е загрял, че целта на денсуването беше да ни сложи Тиква за минпрец и толерастично-педерастократско управление, което да повтори делото на Костов и Сакскобургготски, значи е бил сляп, непоучил се от историята и даже и от личния си опит…
С
ъжалявам, но ако някой не прави паралели с историята, то аз правя.
Искаха и успяха да ни направят Оранжеви революцонери от Втори тип, а като за капак имаме и балъци, които са готови да последват всеки срещнат обещател.

Всички тия нашенски еквиваленти на цветни революции доведоха само до едно: Геноцид над българския народ, нов Холокост, з акойто медиите на Запоад, че и у нас мълчат, защото им е неизгодно да кажат, че това се случва, защото ни управляват предатели.

Сега за оставката на Орешарски:

С или без протести, беше ясно на всеки, който е политически грамотен, че той ще си подаде оствката, не когато му я поискат Сульо енд Пульо, а когато сам си реши.
Нека не се лъжем, че видиш ли протестите изгонили Орешарски. Това е невероятна заблуда, в която биха повярвали само наивници. Всъщност, ако съм обективен, ще трябва да кажа, че Борисов абдикира, не заради протестите и ескалацията им през февруари 2013г., а защото просто намери начин да избегне отговорността за действията и бездействията на неговото правителство. Точно затова не консумира властта и от избори 2013, защото Райков, Орешарски и Близнашки послужиха като бушони. По-точно негативите ги отнесе Орешарски /не е да не е заслужил да го проклетясват/, но отнесе негативите за неща, които не бяха във властта му, но за сметка на това денсуващите успешно отклониха вниманието на обществото от обществено значими проблеми, което беше и целта на денсуването де.

ОСТАВКИ – ДОСТАВКИ

Борисов не си подаде оставката, заради масовите протести преди 17 месеца, за защото абдикира, за да избяга от отговорност за щетите, които неговото правителство нанесе и за да може да си намери оправдание за несвършената работа.
Точно поради тази причина въпреки, че формално спечели изборите през 2013 година, отказа мандата, за да може да избухнат бомбите, заложени по времето на неговото управление.
Орешарски бе свален не толкова от денсърите, които подскачаха и врещяха по поръчка на банда олигарси и подхранвани от разни НПО-та финснирани отвън, а по простата причина, че даже и на Царя Глухалай стана ясно, че практически немалка част от държавните чиновници и почти всички български медии правеха спънки на правителството, откровенни саботажи.
Че и кабинета „Орешарски“ направи големи издънки, това беше ясно.
Например това, че не бяха взети мерки за одържавяване на ЕРП-тата, за оздравяване на икономиката, за реална борба с корупцията и безработицата, за връщане на поземните богатства в ръцете на държавата и т.н.

ЕВАЛА БРЕ!

Аз като наблюдател и човек с някакъв опит мога да кажа и то спокойно, че денсърите създадоха капан за наивници, в който се хванаха хора, които искат промяна към по-добро.
Но тези хора НИКОГА няма да я видят тази промяна, защото с тяхното нежелание да видят истината, каквато е и с медийното им зомбиране, направиха така, че ще има нова криза. И още една и още и така до безкрай.
Даже и да има леко подобрение, то ще има нова криза, защото трябваше да се иска от Орешарски да реши проблемите, които вдигнаха хората през февруари, а не да се търси няКОЙ си там, да се плямпоти за абстрактни величини и искания и т.н., защото имаше много по-належащи проблеми за решаване от това кой назначил Шопара да води танцовата школа.
Да, ама не! И накрая с денсуването стана ситуация, която може да се определи с простонародния израз „Кой ми сра в гащите?“

Сега последствията вече са ясни, защото на 07.11.2014г. в НС, нагледно показаха, че България не е суверенна държава.
Пряко доказателство за отнетия й суверенитет е това, че прозвуча химна на ЕС, нещо, което е показателно….

Време е този народ най-накрая да се събуди, а не да спи като Рип ван Уинкъл!
Време е да се надигне от този сън дълбок, защото има опасност някой ден да се събуди мъртъв…

EU C

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s