ИСКАТЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ РЕКЕТА „ТОПЛОФИКАЦИЯ“? ЕТО КАК!

toplo-protest-plakat2

Да плащаш услуга, която реално не ползваш от много години е абсурд, но и реалност за стотици бивши абонати на „Топлофикация София“ ЕАД. Таксата „сградна инсталация”, т.е. за топлообмена между стените и тръбите, които минават през тях, заробените от монополиста потребители в България. Хората са принудени да вадят от джоба си солени суми за природно явление, което не е услуга, произведена от кожодерите.

Неотдавна националния омбудсман Константин Пенчев, че законът за енергетиката трябва спешно да се промени: „Сключване на индивидуални договори и отчитане, таксата за сградна инсталация да се премахне, както и топлинните счетоводители“

ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА НЕ БЕШЕ ПРОМЕНЕН, НО  ИМА НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ РЕКЕТА НА ТОПЛОФИКАЦИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА

Искате да се отървете от закрепостяването към „Топлофикация“?
Или искате да имате индивидуален договори според нуждите и вече НИКАКВИ такси за сградна инсталация и общи части за тези които са изкл. парното и топлата вода?
Искате да плащате само това, което НАИСТИНА употребявате?

За да си изберете заявление според нуждите, натиснете нужния Ви вариант заявление за „Топлофикация“ и си го изтеглете. Попълнете и подайте.

ВАРИАНТ №1: В случай, че желаете да се откажете от услугите на „Топлофикация“ ЕАД (ТЕ за отопление на имота си, и ТЕ за горещо водоснабдяване), като не желаете да заплащате такси за сградна инсталация и общи части.

ВАРИАНТ №2: В случай , че сте се отказали цялостно от услугите на топлофикация, но продължават да ви пращат сметки за такса „Сградна инсталация и общи части“.

ВАРИАНТ №3: В случай, че искате да ползвате една от двете услуги. Но също така имате право на индивидуален договор.

Третия вариант е писан от адв. Данчо Стоянов. Той е спечелил редица дела срещу топлофикация, водил ги е безплатно за хората и е част от активна група от хора , които се борят за промени свързани с топлофикация за подобряване на условията. Има опит с европейското законодателство. Самото заявление е написано така че става ясно за правата на потребителя. Писмото може да бъде редактирано според нуждите.

Не забравяйте Декларацията, която попълните, задължително да я разпечатате в два екземпляра – един за „Топлофикация“, другия- лично за вас и да поискате входящ номер!
Декларацията може и да я пуснете по пощата, но с обратна разписка!
Отговор – очаквайте до един месец!

Много хора избират ВАРИАНТ № 1, а Вие?

0000213918-article2

РАЗБИЙ ОКОВИТЕ!!!

Advertisements

One thought on “ИСКАТЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ РЕКЕТА „ТОПЛОФИКАЦИЯ“? ЕТО КАК!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s