След 25 години лутане: Болници и училища стават частна собственост

Искано: Дворците на БКП да станат болници и училища. Получено: Болници и училища стават частна собственост.

Искано: Дворците на БКП да станат болници и училища.
Получено: Болници и училища стават частна собственост.

„Дворците на БКП да станат болници“, скандираха хората в зората на прехода, но вместо това училищата и болниците станаха частни.

Автор: Васил Жечев

Интересно ми е дали при нов реализиран мандат ГЕРБ ще приемат най-накрая подготвения от предния път, когато бяха на власт, закон за образованието, в който заложиха финансиране на частни училища и детски градини от държавния бюджет. Без разбира се да формулират в закона някакво облекчение, което да се отрази на таксата на частните институции в случай, че са получили субсидия.

Още повече, че в лицето на Реформаторския блок и по специално г-жа Ирина Абаджиева- Репуц, лидер на Християндемократичната партия ще намерят сигурен партньор. Това е нейна кауза от доста време насам и предполагам се е заканила, да е едно от първите неща, които ще направи влизайки в НС. Да не говорим, че някой твърдят, че е свързана със скандала около опита за приватизация на сградата на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ в гр. София, което само допълва с още един щрих визията на новата политическа смяна.
А и както има и решение на Парламентарната комисия по дискриминация, по две подадени жалби, че децата в частните детски градини са дискриминирани, защото не са дотирани, не ни мърда приемането на въпросната поправка!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s