Самообявила се за лидер на протеста пред МОСВ: „Протести няма да има по темата!“

На протеста, състоял се на 14.09.2014г. пред МОСВ лицето Мариана Христова си позволи, без да е оторизирана от никого, да каже че протести няма да има по темата!

Много ми е интересно като как Мариана Христова реши, че нямало да има повече протести по темата?
Да не би някой да й е наредил да заяви подобно нещо или изведнъж е решила ей така?
Може да си разправя каквото ще, но аз лично смятам да протестирам, докато не видя, че в Добруджа няма да има добив нито на шистов газ, нито на въглищен.
Даже предлагам да искаме цялостна забрана за проучване и добива на нефт и газ в Добруджа, независимо какъв способ би се използвал.
Мисля си, че Житницата на България е по-ценна от някакъв си петрол или газ, който ще изпомпат за отрицателно време, а за нас ще остане само една отровна пустиня…

Тезата е ясна. Някои хора се самоопределиха като лидери, командири и т.н., а Роман Кендеров учтиво ги сиктердоса.
Яд ме е, че бях възпрепядстван да дойда на този ден на бачкане събота и неделя…
Бях обещал да дарувам със земеделски продукт първия, който се направи на

Некои люде се обявиха за Божии мъдодържатели и нареждат на другите как да мислят.
Евала бе!
Само така бре самозванци!
Дано парите, които вземате от Сорос и къмпани да не ви стигат за лекарства и свщи!
То бива бива, ама няква си там решила да казва на хората, че по тяхната кауза нямало да се протестира повече,
Това е толкова нагло и дебелооко изказване, че направо може да накара и камък да се възмути!
Она, че ми ка’е дал’ да протестирам за това, че някой си е решил да ни докара екологична катастрофа, за да може да се обогати.

Нема таквиз работи!
Ще си протестирам, докато не съм на 100% сигурен, че Златна Добруджа е опазена от посегателствата на разни мискини, дето за пари са готови да продадат и майките си.

Та моя въпрос към Мариана Христова е дали някой й даде едни 15 сребърника (останалите 15 са за партийната каса)?
Или реши по съвест, че видиш ли вече въглищния газ е станал безопасен за околната среда?
А може би просто са й наредили някакви господари?

Каквото и да е положението, който иска ще протестира, щото не е тя човека, който ще казва дали някой да протестира за защита на Златна Добруджа.
В крайна сметка, ако искаме ще оротестираме, а ако искаме няма!
Аз лично няма да престана да надавам вой по темата и бих искал да има много като мен, който са несъгласни с дупченето на нашата Житница и не биха били безгласни.

Колкото до въпроса дали има смисъл да се протестира пред празни сгради?
Има ли значение дали сградата, пред която се вика е пълна или празна?
Даже и в делничен ден, все едно е празна, щото ония вътре са глухи за това какво искаме да им кажем.
Точно по тази причина решението на МОСВ беше обжалвано в самото министерство и пред ВАС.
Голото крекане по мегдани и сокаци не решава проблеми, защото, ако това ставаше, то нямаше да имаме проблеми днес, те щяха да са разрешени още преди 24 години.
Та нека се замислим защо нещата се сговнясаха?
Основната причина не е в това, че са се протестира или не са свършени нужните юридически постъпки.
Проблемите, които се разглеждат не са, че тези протести, както и последвалите юридически постъпки са без лидери, организатори, водачи и вождове.
Точно това, че се въдят вождове разни, това е проблема.
Практически ВСЕКИ участник в протеста е и организатор.
Докато има вождове, лидери и т.н. , които самоволно говорят от името на останалите, то НИКОГА няма да има оправия.
Когато някой говори от нечие име, то той трябва да има съответните правомощия, които се определят с мандат, който пък се дава от протестиращите.

Ако имаш да кажеш нещо кажи го от свое име или в краен случай от името на организация, която те е упълномощила за това, делегирала ти е съответното правомощие.
Но да направиш самоволно изказване, което практически е прието като самооправство, това е неприемливо.
Ако да речем Мариана беше казала „Аз предлагам ….. „, говорейки от свое име или изрично упомената организация, то сега нямаше да водим тази дискусия.
И такива изказвания от подобен род са онази искра, запалваща бунта на недоволството, защото хората още помнят как разни самообявили се лидери ги подведоха след февруари 2013.
Изказвания от подобен род според мен саси чиста форма на провокация с цел на налагане на авторитет.

Ако Мариана се извини и от тук на сетне се въздържа да се изживява като, че ли е превъплъщение на ексминпрец-ексглавсека, екскмета-озген Борисова, то всичко ще утихне.

Понеже много дърдорих, то за себе си ще кажа, че съм само един от многото, които не са съгласни някаква сволоч, наречена правителство да се разпорежда в родината им като ликвидационна комисия в бивше ТКЗС.

Колкото до това, че трябвало да се отправят исканията към партиите, както предлага Ина Влади, за да съдействат за отмяна на въпросното Решение № 28 – ОС от 26.08.2014 г. , което дава правото на „Парк Плейс Енерджи“ да извършва проучвания за добив на нефт и газ в Блок Вранино 1-11 в Добруджа
Не се иска от партии.
Иска се от институции.
Не сме във времето, когато БКП е партията неизменна във властта.
А даже и тогава, исканията са към институции.
Колкото до партииците, те може да те изслушат с четвърт ухо, да ти наобещаят от овца яйце, от пиле мляко и от гущер вълна…
И толкоз…

Утре ще са забравили за съществуването ѝ, щото проблените, за които е апелирала, за да се съдейства за решаването им, за тях са маловажни. Единственото, което ще направи като резултат е, че ще им даде възможност да си направят PR за сметка на проблема.
Това е то!
Да се довериш на политик, трябва да си невероятно тъп.
И точно тук Ангелинка Константинова е права. Паразитите не си струва да бъдат хранени. Да се махат, където щат, но преди това да им се вземе всичко дето са окрали и да си изработят щетите, които са нанесли на всички български граждани.

Питам КОЙ ще върне ограбеното, разбитите надежди, пропиляното време, хората измрели в мизерията и стреса?
Кой ще върне загубеното време?
Стига с това да чакаме на партии, политици и друга сган!
Ина Влади трябва разбере, че крайно време е тези в МС, НС, както и останалите държавни институции да се научат, че щом в Конституцията е написано, че народа е суверен, а не някой дето им е размахал пачка под носа.
„Народна воля“ не е някаква хумористична метафора, а ясно и точно дефинирано понятие.
Щом има недоволство срещу дадено решение на МС и това недоволство е мотивирано, защото касае бъдещето на цялата страна, тогава спокойно може да кажем, че спазването на чл.1, ал 2 и 3, чл. 12 ал 1 и 2, чл 15 и чл. 18 ал. 1,2,3,4 и 6 не са писани с пожелателен характер, а имат задължителен такъв.

( Чл 1. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
/в случая имаме искане, което не политическо, а екологическо така, че несме в нарушение на КРБ/

Чл. 15. Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.
/всъщност КЪДЕ СА ПАРТИИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОСИГУРЯТ СПАЗВАНЕТО НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН?/

Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.
(2) Държавата осъществява суверенни права върху континенталния шелф и в изключителната икономическа зона за проучване, разработване, използване, опазване и стопанисване на биологичните, минералните и енергийните ресурси на тези морски пространства.
(3) Държавата осъществява суверенни права върху радиочестотния спектър и позициите на геостационарната орбита, определени за Република България с международни споразумения.
(4) Със закон може да се установява държавен монопол върху железопътния транспорт, националните пощенски и далекосъобщителни мрежи, използването на ядрена енергия, производството на радиоактивни продукти, оръжие, взривни и биологично силно действащи вещества.
(6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s