НЕ ИСКАМ ТОКСИЧНА БЪЛГАРИЯ!!!

Автор:

            Мика Сийминен 
            Константин Кисимов
Снимките, местоположенията и организационните сведения са от събитията.
ne stoj
Вчера ме попитаха защо ще се включа в протеста срещу проучване и добив на въглищен газ.

И ето моя отговор:

Целта на добива на газ чрез хидрофракинг или прогаряне на въглищните пластове не е толкова самия добив на газ, колкото изкуствено създаване на екологична катастрофа, чиято цел е да превърне Житницата на България в пустиня.

Относно проекта може да прочетете в публикацията
Светлана Жекова запали Добруджа

za inwestitora
Някой би казал, че не съм прав, но опита от подобни начинания в други страни като САЩ, Германия, Полша и Франция, а и в Украйна показва, че именно това е целта.
Няма да е излишно да спомена, че всички тези проучвания и добиви се извършват именно в области, които се явяват най-плодородните за дадена страна.

Основната цел на подобен род добиви е унищожението на плодородните земи и от там на местното производство на хранителни суровини, за да се създаде ХРАНИТЕЛНА ЗАВИСИМОСТ, от която единствените печеливши са големите мултинационални корпорации, които вече са изкупили огромни площи земя и единствения начин да се наложат като тотални монополисти е унищожението на конкуриращите ги местни производители.

Не е случаен избора на това КЪДЕ да се правят такива проучвания и добив. Ако погледнем и внимателно се разтърсим, ще видим, че терените предназначени за опустиняване са ДАЛЕЧ от площите, които са собственост на големите мултинационални корпорации.

Както казах, целта е налагане на ХРАНИТЕЛНА ЗАВИСИМОСТ на населението на страните, в които се извършват проучванията и добива на газ от шисти и въглищни пластове.
И това най-ярко е онагледено във филмите „Ад на Земята“, „Газланд“ и „Ние храним света“. /за да гледаш или свалиш филмите кликни на линковете/

Естествено, че не само тези филми го онагледяват, но ако ги изгледаме един след друг, ще видим цялостната картина, защото те ясно и точно я рисуват…
Гледайки „Ние храним света“ получаваме представа как чрез закони се създават хранителни монополи, а „Газланд“ и „Ад на Земята“ показват как се унищожават плодородните земи на независимите производители.

Нещата стават много по-ясни, ако се погледнат през призмата на военните стратегии: целта на тези концесии е с един удар – 3-4 заека:
– Контрол върху храните/хранителна зависимост,
– Контрол над водните ресурси. Като се отровят по-голямата част от подпочвените води, населението става зависимо от определени водопроводи, които пък, от своя страна ще бъдат концесионирани на други подобни международни корпорации с неясен краен собственик.
– Контрол върху достъпа до енергия/енергийна зависимост.
– Печалби за корпорациите, които ще бъдат „реинвестирани“ за завладяване на още от световните стратегически ресурси/контрол върху парите.
Да не забравяме, че става въпрос за проекти на няколкото могъщи международни компании за добив и търговия с горива (и техните дъщерни и скрити дъщерни), а сред тях няма случайни фирми, несвързани с най-могъщите световни финансови, политически и стратегически лобита.
И, не виждам и смисъл да се прикриваме повече, и да се правим, че не разбираме за какво става въпрос. Гаврата със земята на България преминава тези граници.

Така, че на 07.09.2014 нека излезем да изразим нашето несъгласие нашата страна да се превърне в Европейска Сомалия, в Токсична България…

Да поискаме целокупния народ на нашата Родина да живее в страна, която не е превърната в БУНИЩЕ, в ПУСТИНЯ.

Затова всички, които искат България да има бъдеще да излезнат и да изразят своето несъгласие с това да бъдем вкарани в необратимата екологична катастрофа, която преднамерено искат да ни докарат.

За една чиста природа, за независимо земеделие, за ХРАНИТЕЛНА НЕЗАВИСИМОСТ и свобода!

izmyanataКОГАТО ВЛАСТИМАЩ ПРЕДАДЕ НАРОДА И ИЗМЕНИ НА РОДИНАТА, ТОГАВА ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПОТЪРСИ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА!!!

Протест против проучването на шистов и въглищен газ в Добруджа

06.09.2014г. СЪБОТА
СЪБИТИЕТО ВЪВ ВАРНА: Катедрала площад „Св.св Кирил и Методий“ № 1 от 16:00
https://www.facebook.com/events/1484977208409272/

07.09.2014 г. НЕДЕЛЯ
СЪБИТИЕТО по градове:

София , бул. „Мария Луиза“№ 22 – Министерството на околната среда и водите / МОСВ / в 18:00ч.,  https://www.facebook.com/events/604390059669805/

Варна, пред община Варна в 19:00ч.,   https://www.facebook.com/events/308225592691088/

Благоевград, площад „Георги Измирлиев (Македончето)“ в 18:00, https://www.facebook.com/events/1540523929500695/

Пазарджик, „Часовника“ в 18:00ч.,    https://www.facebook.com/events/1475965969338677/

Бургас, пред Областна управа в 18:00ч.
https://www.facebook.com/events/1440421472849245/

Ако искате да помогнете с организацията на протеста, заповядайте тук:
ВЪГЛИЩНИЯТ ГАЗ – АДЪТ НА ЗЕМЯТА 
https://www.facebook.com/groups/783245445065187/

ganyo ne daway

Advertisements

One thought on “НЕ ИСКАМ ТОКСИЧНА БЪЛГАРИЯ!!!

  1. Pingback: ПРОТЕСТАН СРЕЩУ ВЪГЛИЩНАТА ГАЗИФИКАЦИЯ, ИЗЛЕЗЕ С ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ | FREI NЕWS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s