Зелените са си малко нещо кафеникаво-жълтички, също като сините…

Из „Размисли и писма“ 27.08.14

Голям смях! ПП Зелените ореваха орталъка, че ДСБ, опс, Реформаторският блок им поискал пари за коалицията. А те така се надяваха просто да си се прегърнат, след като от толкова години е ясно, че изповядват едни и същи ценности! За феновете им имам една добра новина: въпреки неуспялата коалиция, Зелените си оставят Сини до дъното на душата си. Тъй че бъдете спокойни, нищо не се е променило. Ако успеят да спечелят субсидията (за депутатско място се съмнявам), пак ще работят за Великия, Чист и Красив Зелено-син Капитализъм. Пък и да не я спечелят, пак за него ще работят – я колко НПО-та си ги коткат.
Даниела Пенкова

Представям си ги Зелените като едни истински стожери на защитата на околната среда…
Да.. Но това е, защото имам развинтена фантазия, която в дадения случай е несъвместима с действителността, която е, че тази партия само папка кинти от тук от там и единственото, което прави е своего рода PR акции, гарнирани с агитпроп и тук теме , но съвсем между другото споменава проблемите на околната среда.
Като заговорихме за околна среда, чудя се колко от тези „екоактивисти“ имат автомобили?
Колко от тези „защитници“ са се отказали от една камара неща, които са генериращи не само СО2, но и какви ли не мърсотии във въздуха, почвата и водата?

Ответа е НИКОЛКО.
Потребители-консуматори, претендиращи да са нещо друго!
Аман! Мерси!

В интерес на истината и аз до някое време поне се надявах, че у Зелените има нещо…
Но на връх рождения ден на Левски, миналата година стана така, че бях погнусен от тази сволоч, която показа истинското си лице.
Пред Столична община и то по най-гнусния начин се разкри цялата им мерзост.
Нека да си поговорим и за това, че един самозванец, наричащ се лидер на екологично движение и партия заявява публично, че видиш ли пенсионерите нямали право да изразяват мнение, че били тежест за обществото, че щом са стари е най-добре да бъдат оставени да изпукат от глад като просто им се спрат пенсиите.

Човек, считащ, че възрастните хора са тежест за обществото е извратен, той няма ни морал, ни етика, ни съвест.
Цялото му достойнство се крепи на лъжата, че той е нещо повече от някакъв отпадък, но всъщност той заблуждава само последователите си и себе си…

Толкова ли са изпаднали тия зеленюги, че да следва човек, който открито е изразил такава позиция и то само, защото старите хора бяха излезли на протест за това, че под прозорците им по цяла нощ крещяха разни самозабравили се дервишизирани лумпени, които не знаеха, че след 22: 00 до 06:00 е редно хората да бъдат оставени да спят.

Разказвам този случай, защото го видях с очите си.
Видях го и бях отвратен от това, че един ужкимски лидер може да изкаже такова мнение.
В крайна сметка цялата човешка цивилизация се крепи на това, че докато сме деца се грижат за нас, а после, когато сме зрели хора, връщаме своя дълг грижейки се за онези, които са се грижили за нас.

Ако лидера на една партия има наглостта да заяви, че старите са ненужни, то моя въпрос е: АКО ТОЗИ ЧОВЕК ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ДАЛИ НЯМА ДА ОРГАНИЗИРА СИСТЕМНОТО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА СТАРЦИТЕ, ЗАЩОТО СЧИТА, ЧЕ ТЕ СА ТЕЖЕСТ ЗА ОБЩЕСТВОТО?
Този човек би бил по-покварен от който и да е лидер в човешката история.
Този човек би бил нещо, което не само, че до момента не го е имало, но този човек би бил обявен от всички общества за звяр, за изрод, за боклук и за нещо, което трябва да бъде изтрито от лицето на Земята, защото даже и най-долните из между долните биха се срамували да признаят, че това е човешко същество.

Та в този ред на мисли да се запитаме пак: КАКВО ТОЧНО ЦЕЛИ ЕДНА ТАКАВА ПАРТИЯ, КОЯТО УЖ ЗАЩИТАВА ОКОЛНАТА СРЕДА, НО РЕАЛНО НИКОГА НЕ ГО Е ПРАВИЛА?
НИМА СЪЩИТЕ ТЕЗИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ, КОИТО ДРАПАТ ДА ПРОБУТАТ ГЕНЕРИРАТ МНОГО ГОЛЕМИ ЗАМЪРСЯВАНИЯ ПРИ СВОЕТО ПРОИЗВОДСТВО?

Знаят, но си траят.
Защото парите са преди всичко.
Боли ги тях, че за производството на панел с мощност киловат и половина се нанасят дълготрайни щети на околната среда.
И защо да се интересуват, че прекалено скъпата енергия, която дават тези „чисти“ панели е практически не само скъпа за крайния потребител, но и екологично замърсяваща?
Нали те си вземат пая от тоя или оня, от разни фондации със съмнителен произход на капиталите и така им е най-гот.

Та се чудя и още… Как така им се досвидяло да дадат по 100 000 за едно избираемо местенце?
Да не би Ънкъл Шварц да е спрял да им дава кинти?
Или Неуспелия Грънчар е прибрал повечето за себе си?
Все пак…
Зелени били?
Ха-ха!!!
Кафяви са, осрани-посрани, повече от свиня овъргаляла се в нечистотии…

Точно зеленюгите нямат правото да ми четат морал, щото изведнъж млъкнаха, когато се разбра, че блок № 7 на АЕЦ „Белене“ ще се строи от „Уестингхаус“, а не от „Росатом“
Та да си дойдем на думата.
Аз никога не съм крил, че малко или много поддържам ядрената енергетика.
Та пак да си дойдем на думата, особено за фотоволтаиците, които сами по себе си не са лоша измишльотина, но са лошо изпълнени като технология.
И няма нищо чудно, щото целта не е да се постига ефективност, а да се доят пари.
Уважаеми зеленикакви , понеже много ви знае устата, ще попитам що не излезнете да протестирате срещу „Марица – Изток“ или ТЕЦ „Бобовдол“ или пък да речем срещу това, че земеделски земи се зяносват за фотоволтаични паркове?

За енергетиката от въглища какво знаете?
Знаете ли например, че изгарянето на кюмура също генерира някаква радиоактивност? Не, но аз знам, защото съм ходил на пепелища и там на някои от тях гайгера реве та се къса, особено на пепелища, които са от изгорени геологично млади въглищни пластове.
Също така, знаете ли, че сегашните фотосоларни панели освен, че имат много ниско КПД, при производството им се отделят безумни замърсявания? НЕ.
И моля не ме причислявате към екоорганизации, щото е груба грешка.
В миналото съм бил част от екодвижение, но никога не съм членувал в българско такова.

А и пак ще продължа по темата:
„Geenpeace“ така и дума не обелват за АЕЦ-овете във Франция или САЩ да речем. НИКОГА не са си позволили да изкажат критика срещу френските и американските технологии преди да стане инцидента във „Фукушима“, а даже и тогава не съм чул да вдигат голяма врява, както и да признаят за това, че е по-тежък от този в „Чернобил“ и то в пъти.
Също така не съм чул да споменат лоша дума за КЕПКО /корейския клон на ТЕПКО/ или да речем за „Уестингхаус“, или пък за ядрените инциденти във Франция през 90-те години на ХХ век…
За WWF просто нямам думи…
Като бивш член на тази организация съм видял, че май са чиста проба ментърджии и поне според моите наблюдения единствената им дейност е „усвояване на средства“ Да… Точно това си е…
Ако ще опазваме мечките на България в някакви мечешки села и с мейли към институциите (на английски), това е все едно ама хич ги не пазим.

Има голямата заблуда, че „екоорганизациите“ и т.нар. „Зелени партии“ имали грижата за околната среда, но тази заблуда е чисто и просто резултат от преднамерена манипулация.
Истината е, че те атакуват едни, но си мълчат за други замърсители, даже и думичка не обелват…

Нека да видим какво правят по редица въпроси, като да речем незаконната сеч в България, да речем частните язовири, които са затлачени и даже наскоро във Варненско и Мизия стана голямо „мяу“, отнело живота на хора…
Гръмко мълчание!!!
„Карадере“, „Пирин“ и „Витоша“
Само това се говори и врещи…
А защо се трае за Средногорието?
Или пък за Сакар?
Или за Родопите?
Щото там май няма пари а?
Но май има пари в това да се вика „Оставка“…

И нека да се запитаме кой ще строи къмпинги и частни имения в Карадере?
Ами ортаците на Д. Добрев май, а?
А те какви са? Едни такива пичове от някаква офшорка май… И става дума за едни пари от Катар ли бяха, от Оман ли? Или някъде пак от там…

И още, защо е великия рев за едно или друго местенце?
Май щото някой се канеше да прави далаверка със заменки, а не щото видиш ли му било домиляло за родното Черноморие…
А видиш ли, ако имаш теренче в защитена територия, може да вземеш някоя кинта под формата на заменка в по-добра за лансиране и продажба територия…

И доколкото забелязвам къмпингите не само, че не са достъпни за такива като мене, дето нямат желание да ходят с коли, каравани, кемпери и други такива, но и там си плащаш, за да идеш на почивка…
Нямам нищо против да ида на моренце извън бетонните джунгли, но само с една уговорка, че достъпа ще е свободен за всички, че мога да стига до съответното място само без автомобил, че не ми искат пари за това да съм сред природата.
А не като сега, отивам аз някъде и ми се казва „не може“
И що не може?
Щото имало обособени за това места…
А те са мръсни, чиста проба бунища, пълни с народ и на мен ми се отнема правото да съм сред природата без да ми се мяркат хора…

Та пак малко за екото.
Да си имаш убеждения, в това няма нищо лошо.
Но е много лошо, когато една екоорганизация се е превърнала в доячка на кинти, когато се занимава с чисто политически проблеми…
Същото важи и за партиите, които твърдят, че се занимавали с опазване на околната среда, а вземат пари от фондации със съмнителен произход на капиталите си, лидерите им се изказват за неща, които не само, че не са свързани с природозащитата, но и начина на изказа е такъв, че не само, че е отблъскващ, но и разкриващ цялата низост на изказващия се.

Природата е нещо чудесно и трябва да я пазим.
Но природа не се опазва с лозунги, а с действия.
Ползвай по-малко автомобили, не харчи много енергия, пести ресурси, не разхищавай храна и водата, не толерирай насилието (ненужното) над животни…
Има много начини, включае и в зоните определени за сеч да набиеш шишове в дърветата, та като тръгнат да секат, да има „нещастни случаи“, както правеха от „Earth First“
Но Зелените или „Geenpeace“, WWF или коя да е друга организация от подобен род не биха се осмелили да приложат това, което навремето „Earth First“ прилагаха в Канада и Чехия, за да се спре незаконната сеч…

И що няма да имат такава смелост разните еко-нещо си?
Щото в него няма пари, няма весел и удобен живот, няма усвояване на средства и щедри дарения от Ънкъл Шварц да речем…
Пък и пречи на имиджа, който би се получил не толкова пред обществото, а пред Спонсоите…

Та в заключение ще кажа:
Преди да ме критикувате, погледнете себе си /в крайна сметка си е за вас/, погледнете всички дето лицемерничат и отговорете си и мен на следния въпрос:

КОЕ Е ПО–ДОБРЕ? ДА СИ ПРЯМ В ТОВА, КОЕТО КАЗВАШ И ДА СЕ ПРИДЪРЖАШ КЪМ РЕЧЕНОТО ИЛИ ДА ТВЪРДИШ, ЧЕ ВИДИШ ЛИ ЗА ТЕБ ПРИРОДАТА Е ВСЯ И ВСЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА МЪЛЧИШ, КОГАТО ТИ СЕ ПОКАЖЕ НЯКОЙ ДЕЙСТВИТЕЛЕН ПРОБЛЕМ, КОЙТО УБИВА ХОРА И ПРИРОДА СЕГА?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s