СЕКРЕТНАТА АРХЕОЛОГИЯ НА СТАРА СЕРДИКА

В понеделник в 13:30 на „Лъвов мост“, зам. кмета на Столична община Тодор Чобанов трябваше да се възползва от правото си на отговор и да коментира пред медии защо отказват да допуснат независими експерти в строителния обект и какво се случва с древната архитектура, която нарязаха и натовариха в камиони. Протестиращи граждани се се събраха, за да заявят, че унищожаването на културно-историческото наследство не трябва да продължава да се случва в България.

Десетки граждани на София се събраха в района на Сердикийския стадион, за да чуят отговора на г-н Чобанов, относно репортажа на binar.bg свързан със секретната археология на стара Сердика.

След половин час чакане, г-н Чобанов не само, че не дойде на срещата, която сам бе насрочил, заяви по телефона, че ще даде интервю по въпроса за руините на Сердийкийския стадион в музея на Столична община, намиращ се в някогашната Римска баня, което предизвика гнева на събралите се граждани и гневни коментари от тяхна страна.

Въпреки, че г-н Чобанов пренасочи срещата, в която да се възползва от правото си на отговор той не се яви и на нея.

Във връзка с отказа на г-н Чобанов да се възползва от правото си на отговор, относно репортажа за секретната археология на binar.bg, озаглавенСердиклийски стадион или „секретна ахеология” в центъра на София“,  FREI News се свърза с Васил Жечев за коментар.

 ОСТАВА ВИСЯЩ ВЪПРОСА:

МОГАТ ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ ОБИДЕНИ ОТ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ?

Advertisements

One thought on “СЕКРЕТНАТА АРХЕОЛОГИЯ НА СТАРА СЕРДИКА

  1. Археолозите трябва да знаят повече. Това има връзка със строежите в района. Проверете кои. По стечение на обстоятелствата преведох „археологията“ (описания мнения на археолози) преди да се строи Метрото. Можеше да се направи пръстен и пояс (като във Виена), да не се бута „археологията“, която достига до дълбочина 4 м, а да се направи достъпна за туристически цели. Всеки град си има подземия…подземни връзки…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s