СЕКРЕТНАТА АРХЕОЛОГИЯ НА СТАРА СЕРДИКА

В понеделник в 13:30 на „Лъвов мост“, зам. кмета на Столична община Тодор Чобанов трябваше да се възползва от правото си на отговор и да коментира пред медии защо отказват да допуснат независими експерти в строителния обект и какво се случва с древната архитектура, която нарязаха и натовариха в камиони. Протестиращи граждани се се събраха, за да заявят, че унищожаването на културно-историческото наследство не трябва да продължава да се случва в България.

Десетки граждани на София се събраха в района на Сердикийския стадион, за да чуят отговора на г-н Чобанов, относно репортажа на binar.bg свързан със секретната археология на стара Сердика.

След половин час чакане, г-н Чобанов не само, че не дойде на срещата, която сам бе насрочил, заяви по телефона, че ще даде интервю по въпроса за руините на Сердийкийския стадион в музея на Столична община, намиращ се в някогашната Римска баня, което предизвика гнева на събралите се граждани и гневни коментари от тяхна страна.

Въпреки, че г-н Чобанов пренасочи срещата, в която да се възползва от правото си на отговор той не се яви и на нея.

Във връзка с отказа на г-н Чобанов да се възползва от правото си на отговор, относно репортажа за секретната археология на binar.bg, озаглавенСердиклийски стадион или „секретна ахеология” в центъра на София“,  FREI News се свърза с Васил Жечев за коментар.

 ОСТАВА ВИСЯЩ ВЪПРОСА:

МОГАТ ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ ОБИДЕНИ ОТ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ?

One thought on “СЕКРЕТНАТА АРХЕОЛОГИЯ НА СТАРА СЕРДИКА

  1. Археолозите трябва да знаят повече. Това има връзка със строежите в района. Проверете кои. По стечение на обстоятелствата преведох „археологията“ (описания мнения на археолози) преди да се строи Метрото. Можеше да се направи пръстен и пояс (като във Виена), да не се бута „археологията“, която достига до дълбочина 4 м, а да се направи достъпна за туристически цели. Всеки град си има подземия…подземни връзки…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s