ДЕРАЙЛИРА ВЛАКА СОФИЯ – БУРГАС

 wlak-bdz

От доста време казвам, че краденето на релси, крепежни елементи и траверси, както и подкопаването на ж.п. трасетата трябва да се квалифицира като тероризъм

Влакова композиция на бързия влак София – Бургас дерайлира в района на ЖП гара Калояновец в област Стара Загора. От полицията съобщиха, че машинистът е загинал. БГНЕС съобщава за 14 ранени.
Дерайлирали са локомотивът и 4 пътнически вагона. Сериозно са пострадали служители на железниците. Няма тежко пострадали пътници, сочат още първоначалните данни.
Пътничка от влака, която е пътувала в последния вагон заедно с децата си, съобщи за БГНЕС по телефона, че са дерайлирали всички вагони с изключение на последния. Хората от него вече са извозени с автомобил, каза жената.
Към мястото на инцидента пътуват и екипи на Спешна помощ, полиция, „Пожарна безопасност” и „Защита на населението”.

„В момента се уточнява броят на пострадалите”, съобщи министър-председателят Пламен Орешарски.

Създадена е организация и към мястото на инцидента пътуват вицепремиерът Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и министър Данаил Папазов, шефовете на БДЖ Християн Кръстев и на НКЖИ Милчо Ламбрев.

Доколкото разбрах май влака е дерайлирал заради целенасочена повреда по релсите /имало срязана релса и липсваши болтове?, но не съм бил там и не мога да потвърдя.

Но е факт, че в последните години има случаи на умишлени действия, които вече спокойно могат да се класифицират като терористични.
Сваляне на релси, крепежни елементи, целенасочено подкопаване на ж.п. насипите, слагане на предмети, които биха довели до дерайлиране на влакове…
И всичко това се прави с една единствена цел, а именно, за да може после да се мародерства от разни неинтегрируеми елементи…
Но в да си кажа честно…
Тук май си иде реч за диверсии, по-точно за тренировки на такива…

От доста време казвам, че краденето на релси, крепежни елементи и траверси, както и подкопаването на ж.п. трасетата трябва да се квалифицира като тероризъм.

Релсите най-често ги свалят между София и Ихтиман…
Но вече не е учудващо, че това става целенасочено.
И защо казвам това?
Защото имам съмнение, че целта на тези дерайлации е да се докара БДЖ до състояние на ливидация. А мародерлъка е бонус за мургавелковците.
В случая съм на 100% сигурен, че са били наясно, че ще пострада пътнически влак!
И тук машиниста си е свършил работата идеално, защото, ако не го е бил направил, тогава е щяло да има много повече пострадали…
Така, че на машиниста, Царство му небесно и поклон от мен, че е направил всичко възможно, за да предоптврати по-тежки последици при дерайлацията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s