Христо Ботев и четата му изстрелват смъртоносни куршуми в Османската империя

Христо Ботев

Източник: Новини от Пловдив podoko.eu

В дни, когато ни просвещават с историческия турски сериал за Османската империя в нейния възход при Сюлейман Великолепни, ние си спомняме за нашия 2 юни и подвига на Христо Ботевите четници.

Те бяха 200 а не 300, като нашумелите спартанци при Термопилите, но след потушеното априлско въстание в кърви хвърлят в ужас със свежи сили турските аскери самодоволни от кървавата си разправа с априлци. Те бяха 200 дошли на явно заколене но с ясната си цел че след тях ще дойде онова разгромене на поредната империя, след китайска, гръцка ,македонска, римска, византийска, арабска и османско -турска империя.

След погрома на тези 200 Ботеви опълченци и тяхното позорно физическо унищожение година след тях Волжките българи от Русия със своето Самарско знаме слагат край на злокобниге остатъци от една иначе замислена като справедлива империя поне при телевизионният ни образ днес на Сюлейман Великолепни.

Българския дух отдавна за всички посветени е навсякъде по останките от древния свят, като неговата генетична концентрация и сред народите на Русия, а не само в днешна носеща името БЪЛГАРИЯ наша днешна Родина. За това дружбата и обичта ни към Русия и нейнита народи е вечна и непреходна и неразривна. Христо Ботев е жив във всеки пазещ българсия дух и днес и утре и докато спомена за него се предава като народотворяща ни жарава.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s