Защо Тук са фашисти, а Там са евроскептици

Всеки тръгнал на запад е обречен васал и прислужник на богатите държави, който доведоха БЪЛГАРИЯ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!А до РЗОВО И Село е продукт на ДЕМОКРАЦИЯТА*

 

Автор: Калин Руменов
Източник: „Новинар“

Днес, особено ако живееш в Лондон или Париж и до смърт ти е омръзнало да гледаш 3D как великото преселение на народите минава през квартала ти – политкоректността те нарича евроскептик.

Което трябва да звучи леко укорително, но в никакъв случай обидно и водещо до морални последствия. Съвсем различно е обаче, ако не от днес и не от вчера живееш в Розово и имаш нещо против бежанците, развалящи изцяло българския имидж на селото. Тогава двойният стандарт те нарича битов фашист и ти организира обществен Нюрнбергски процес.

Досега не беше съвместимо с европейския либерален канон да се държиш така с Различните – не и в Розово. В столиците на световната мода обаче вече можеш да си позволиш да гласуваш скептично срещу онази Европа. Която започна от търговия на стоки, за да стигне до търговия с поведенчески модели и протекционизъм даже на откровени човешки извратении, наричани политкоректно ценности или културни особености. 
Генетично предаденият ни култ към чуждопоклонничеството не допуска сравнения по оста Розово – Париж – Лондон.

Във Франция и Англия може и да има евроскептици, но такива на село не могат да виреят. На село тази дума даже не я разбират, защото там има само селяни, които на всичкото отгоре се държат като селяндури. И всеки, който се чувства европеец, трябва да плюе и да бяга от тях. Защото днес трябва да бъдем първо европейци и чак след това българи, ако въобще второто е необходимо. Французите и англичаните могат да си позволят обратния ред на самоидентификация, но не и ние, селяндурите. Ние трябва да празнуваме, че на нашите избори натрихме носа на националистите, еврофобите и русофилите, а прозападното възтържествува.

Запазете спокойствие, защото може да се окаже, че нищо необратимо не се е случило. Може да се окаже, че на тези избори просто опаковката е била компрометирана, но съдържанието все още го има. Няма нужда обаче от нови избори, за да бъде доказано, че на това съдържание повече не му трябват партии, които да вдигат единствено шум. Първо му е нужно нещо надпартийно и действително умно, което говори тихо, но се чува изключително добре. И с такъв глас обяснява, че проблемите ни може да са много, но специално демографският е Трагедията на трагедиите.

Със същия глас трябва да обяснява и личните трагедии, когато една линейка не идва навреме и заради това си отива млад човек. Дали фундаменталният дефект не е в системата, която няма достатъчно линейки, защото няма достатъчно хора, които си плащат осигуровките. И на всичкото отгоре дори малкото линейки се изпращат на адреси, където живеят точно такива хора. Тази закъсняла линейка е дошла от „Факултета”, където и без да си евроскептик, можеш да си сигурен колко здравноосигурен пациент е лекувала. Дайте обаче да бъдем широко скроени европейци и такива неща да не правим на въпрос.

Сигурно е по европейски политкоректно вчера да се срамуваш, че си българин заради селяните от Розово и да искаш държавата да им направи нещо лошо, за да ги накаже. А днес да се срамуваш от държавата, че в нея живеят хора като миньорите от Бобов дол, способни да се избият за филета и контрафилета. И същите тези хора да ги съжаляваш, да ги третираш като невинни жертви. Който иска – да ги освобождава от робство, но могат ли те въобще да бъдат освободени от начина си на живот.

Или само могат да чакат цяла нощ на опашка, защото „суджуците идват, Митето каза”. Колко нощи още трябва да чакат, за да дочакаме от тях друго дефиниране на проблема им. Защото засега той се изчерпва единствено с нередовните доставки. И докато остане на това ниво на разбиране, би трябвало тези да са хората, които ни причиняват истински срам. Понеже уж са ни съседи по държава, а чакат за суджуци като скот в скотобойна – съжалявам, но за тези не бих си мръднал пръста, както и те не са си го мръднали досега.

Това очевидно е техният начин на живот, след като поне малко не са се опитали да го променят. Затова и няма смисъл да им се пречи да си го живеят, както го разбират. Още повече, че колкото и да ги освобождаваме – с такъв материал, не се строи държава. По-добре в строителството да участват само селяните от Розово, при които също става въпрос за начин на живот – при това даже актуален според последната европейска мода.

Вижте днес столиците на политическата мода Лондон и Париж и поне за известно време забравете за евродегенератската идея – че трябва да приемаме всичко, за да могат и нас да ни приемат. Че Тук трябва да живеем по определен начин, за да заслужим уж по-добро отношение, когато емигрираме Там. Пак съжалявам, но не разбирам с какво съм задължен на онези, тръгнали или вече стигнали Там.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s