ЗАЩО МНОГО ХОРА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕОЛИБЕРАЛИЗМА?

swobodata

Веднъж ме попитаха защо много хора се борят срещу системата на посткапиталистическия неолиберлизъм.
Понеже не мога да говоря за другите, ще говоря само за тези, които познавам и най-вече за себе си, защото някак си да говоря от чуждо име не е нито редно, нито коректно.

МОТИВИТЕ

Ние сме хора най-различни.
Единственото общо между нас е, че преследваме една единствена цел, а именно по-добър живот за хората.
Всеки от нас има своята си причина да се бори за промяна.
Колкото хора – толкова причини!
Може да заявя за себе си с пълна сила, че съм егоист и понеже ми е дискомфортно да виждам толкова много гладуващи и живущи в тежък недоимък, та затова искам да няма бедни никъде по света.
Искам да няма гладуващи, да няма хора, които са без достъп до здравеопазване и образование.
Искам един свят, в който да не важи латинската сентенция: „Homo homini lupus est.“

Като цяло не са важни личните мотиви на всеки от нас поотделно.
Важни са и резултатите, а не само намеренията.
Големия проблем е, че повечето хора не могат или не желаят да изгладят различията помежду си. Но още по-големия проблем е, че хора, които са чистосърдечни се полъгват и хукват след разни лъжливи водачи , които ги използват за постигането на свои си цели, които са коренно различни, че даже и противоречащи на общата.
Та затова ние се борим срещу следните неща:

ПРОДАЖНИЦИТЕ

Във времена като днешните, разни кариеристи, подлеци, мръсници, гнусници и мерски същества яхват народното недоволство, за да извлекат лична изгода и тъй омърсяват всяка кауза, колкото и да е благородна тя, убивайки устрема на народа.

Кому служат тези поганци, които подмамват народа да хукне след поредния обещател? Кому служат и онези лъжечеловеколюбци, що сеят раздори сред хората?
Кому служат тия изроди, делящи хората по изкуствени признаци?

Те не работят за общото благо, а за нечистивите си господари, коит не се свенят да използват най-мерзки средства, за да удъжат в ръцете си властта, която са заграбили и после са се самообявили за богоизбрани.

ИЗЕДНИЦИТЕ

Тия самозванци наричащи си „елит“ не са нищо друго освен люде без морал, етичност и срам. Те искат да превърнат вси люде в роби, в безгласни предмети, които да им служат безропотно.

Те се кланят на парите и на властта. Молоха на тщестллавието и Мамона на алчността са обсебили душите им до такава степен, че те са по-скоро олицетворение на злото, отколкото човеци.
Самите те не се чувстват човеци, а някакви си там по-виши измислици.
Поклонниците на Мамона и Моллоха нямат вяра, пол, етнос… Те нямат други убеждения освен онези, според които всички на този свят са длъжни да се съобразяват с прищевките им, да удовлетворяват исканията на тяхното его!

Те се изживяват като кукловоди, а техните послушни марионетки, дето са се продали срещу разни облаги им служат като маши за осъществяване на пъклените им планове.

БЕДНОСТТА И ГЛАДА

В свят, който произвежда много.
В свят, който технически е в състояние да пребори глада и бедността, всеки пети човек е гладуващ, а всеки втори е толкова беден, че е на ръба на глада.

Нима туй е справедливо, особено като се вземе предвид, че в немотия тънат онези, които са произвеждащи благата, които онези по-имотните разхищават с лека ръка без да мислят за това?

Бедността, която се шири навред е най-големия грях на цивилизацията, която напредвайки в технническо отношение все повече губи своята етичност.
Обществата се разпадат и се превръщат в сган, изпълнена с човекомразство и себичност.
Даже и в най-дивите времена човеците не са падали толкова низко, колкото са днес.

ПРОМИВАНЕТО НА МОЗЪЦИ

И всичко туй е, щото самообявилите се за по-висши люде, дето са обсебили ресурсите на нашата планета извращават умовете на човеците чрез онова, което някои заблудени души погрешно наричат „медии“, а всъщност са средства за масова манипулация, за деградация на съзнанията и пропаганда.

Средствата, наречени „медии“ влияят върху умовете на техните аудитории, но най-агресивни са върху умовете на децата.

Където и да погледнем, виждаме как медиите набиват на аудиториите си само едно ПОТРЕБЯВАЙ! БЪДИ КАТО! ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ КУПИ СИ….! СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ и други подобни слогани, вплетени в рекламите.
И децата се ловят!
Стават потребители!
Всъщност те биват възпитавани да са именно потребители, да се кланят на фалшиви идоли, които сами по себе си са дегенерати и така младите хора сами биват превърнати в такива.
Идеята на медиите е да накарат хората да мислят, че ЩАСТИЕ = ПОТРЕБЛЕНИЕ.

ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НА ХОРАТА

Всъщност, повечето хора въобще не се замислят какво е истинското послание на рекламите, на филмите, на предаванията, на токшоута, риалити, разни конкурси и други.
И какво точно гласи това познание? Някой би ли ми рекъл?
Виждам, че повечето от запитаните хора не знаят отговора, но той е изключително прост. Толкова е прост, че направо никой няма да се сети за него, защото се набива на очи. Невероятно очевиден е.
Посланието от медиите гласи следното:
„Лиши се от индивидуалност, бъди дегенерирал глупец, който е част от блеещото стадо. Не мисли! Не се съмнявай в това, което ти казваме!
На нас са ни нужни такива като теб, които не мислят, сляпо се подчиняват, не могат да видят реалността, не се замислят за нищо повече от това какво да си купят, как да се наплюскат и да задоволят елементарните си инстинкти.
На нас не са ни нужни хора, които мислят, изразяват съмнение в нас, биха изразили недоволство, биха протестирали, биха искали да са свободни.
За това ние те правим послушен роб, който се подчинява на изкуствени желания и покорно сам си слага хомота на шията.“

РЕШЕТКИТЕ НА СВОБОДАТА

И това мое тълкование не е пресилено, даже напротив – прекалено е смекчено!
Нали виждам света който ме заобикаля, чувам какво става около мен, какво говорят хората.
Виждам как заобикалящите ме люде, а и не само те, биват превърнати в в роби, но те не го забелязват, въобразявайки си, че имат неограничена свобода.

Обградени от решетки, те даже не осъзнават в колко тесни клетки жиеят. Не виждат как ги унищожават като пълноценни личности.
Мислят, ядат, спят, ебат се, – по заповед, а не по своя воля.
Звучи грубо, но си е така.
Света се руши и ако не вземем мерки да го опазим да защитим, то ние като вид сме обречени да се самозатрием от собствената си глупост.

Та да се върна към началото…
За какво се борим?
Какво целим?

Борим се за свят, в който да няма глад и бедност.
Борим се за свобода, както на телата, така и на умовете.
Борим се за общество, в което хората няма да мислят по нечия заповед.

Advertisements

One thought on “ЗАЩО МНОГО ХОРА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕОЛИБЕРАЛИЗМА?

  1. Подкрепям изложеното на 100 % и само бих добавил, че имаме нужда и от свободата да се свържем със собствената си душа и подсъзнание, сърце и мисли, въображение като наши неделими и свързани части и едновременно връзки с Вселената и Бог.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s