АРГУМЕНТИТЕ НА МИЕ, ПРОКАРВАНИ ОТ МИНИСТЪР СТОЙНЕВ СА МЕКО КАЗАНО НЕСЪСТОЯТЕЛНИ

Днес цял ден ровя из разни прашасали архиви, за да диря информация за едно или друго издевателство на българските политици над българската държава и целокупния български народ.

zlatno kyulczeОт толкова ровене и смятане на елементарни цифрички, които ни е поднесъл г-на Стойневия в изказването си, относно искането за отмяната на концесионните договори за редки и ценни метали направо ми се изцъклиха оченцата, когато грубата сметка показа някакви си скромни около 13 милиарда левчета, които не са влезнали в държавния бюджет за последните 5 години…

Чудно ми е, аджеба как така тия пари трябва да идат в ръчичките на разни частници и чужденци, а през това време разни министърчета и политшибаняци да разправят, че нямало пари щото….

А истината е, че пари има, но нашата изстрадала Родина получава една комбинация от три пръста под формата на малко над 1.1% концесионни такси върху обявения рудодобив, а колко е действителния , това не се казва…

Също така, г-на Стойнева се изцепи, че контрол на това какво се копае, какво е съдържанието на изкопаното и т.н. имало…
Да, ама не!
Тук си позволих да цитирам знаменития Петко Бочаров, щото контрол няма и това го чух с ушите си от някой си Марков, ужкимски спец по минно-геоложки проучвания в екипа на мадам Ана Янева, която го играе замминистър по концесиите, но от нейните действия, бездействия и слова разбираме, че е по-скоро някакъв лобист или поне защитник на правата на Грабителите на съвременна България и тя прилежно си слушка господарите, които ѝ нареждат какво да върши.
Също така, относно контрола мадам Янева каза, че тоталния контрол би бил невъзможен, щото държавата нямала орган, който да извърши такива проверки.
Та, кому да вярвам? На г-на Стойнева или на мадам Янева, че хептен се ошашавих?
А, да! Контрол има, но от 04.04.2013г.
А от преди това бре триполитанецо?

Ей на!
Нека па сега се замислим за изказването му, че видиш ли, ако отнемем концесиите на съвременните Грабители, то това щяло да влоши бизнесклимата и да се чудим като как да привлечем инвеститори

Ами, месир икономмин, нека българската държава да ИНВЕСТИРА.
Или може би възпитаника на „Сержи-Понтуаз“ във Франция и бакалавър по икономика от университета „Париж Х Нантер“ във Франция, получил магистърска степен по икономика от Университета Париж 1 Пантеон – Сорбона, специализация по модернизация на държавната администрация на персоналния мениджмънт във Федералната академия по публична администрация в Германия, специализация по разработване и оценка на обществени политики във Висшето училище по публична администрация във Франция и специализация по глобално икономическо сътрудничество и възстановяване към Департамента за държавния бюджет за образование и културни дейности в САЩ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ТАКИВА НЕЩА КАТО ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНВЕСТИТОР?

Хайде стига!
Всеки, който някога е учил математика, колкото за бакалски сметки, може да си направи сметката, че ако се създаде Национална геоложка агенция и се изградят Държавни минни компании, които да проучват и експлоатират подземните богатства на страната, и ако те се управляват добросъвестно, то средствата, които би спечелила държавата могат да се инвестират за възстановяване на икономиката на Република България.

Това, което г-н Стойнев разправя за чуждите инвестиции е мит и нищо повече.
Писнало ми е да се повтарям и да казвам за кой ли път, че концесиите, това не е нищо повече от неоколониализъм.

Приказките са си приказки, но тези приказки, които ни разказва г-на Стойнева са ясни и посланието им може да се изтълкува така:

„Нека не закачаме Грабителите, защото те са онези, които пълнят партийните каси на БСП, СДС, ОДС, ДСБ, ГЕРБ, ДПС и всички останали партии, които са навити да им разподарят България.
Народе, не викай срещу моите господари, които искат да си беден, Родината ти да е Европейска Сомалия, а теб да те ликвидираме, защото си ненужен нам, понеже си непокорен и не желаеш да живееш в светлото бъдеще на робството, което искаме да наложим в твоята страна.
Също така, нашите господари вече 25 години ликвидират тебе, непокорния народ, който устоя на пет вековното Турско робство, а ти гадино не щя да мреш и това си е.
Понеже днес е невъзможно да се направи Холокост, както направиха германците, та затова ние най-любезно ще ти отнемем природните богатства и ще отровим земята, на която живееш, ще ти докараме нищета, за да не ти се раждат деца и ще имаме грижата малкото ти деца да живеят бедни, болни и неуки, та сами да поискат да се махнат от България, защото НИЕ ИСКАМЕ ДА ОТКРАДНЕМ РОДИНАТА ТИ И ГО ПРАВИМ!“

Та да оставим тълкуванията на словата и да се върнем на това, че държавата може да суспендира договорите и след това да ги денонсира, но политиците не желаят да го направят поради изказаното от моята персона в „тълкуванието“ по-горе.

Истина, истина ви казвам!

Тия политици днес са толкова опасни за народа си, колкото са били и предходниците им в последните 25 години, които раздаваха щедро нашата Родина на онези, които им бутаха рушвети под масата.

Щото политиците са продажници, които са толкоз долни, че даже и най-низшите из между низшите сред животинския свят биха се почувствали морално извисени спрямо тях.

За толкова години, които минаха от началото на „демокрацията“ се видя, че единствените постижения са: Загуба на суверенитет на страната ни, която като член на НАТО и ЕС е толкова послушна, че започвам да се чудя дали нашите управляващи са вечно в поза „Г“ пред европартньорите си или само на мен и на още към 7 млн. души така ни се струва?
Едно време ония комунистите се кланяли на Москва, а днес?
Днес какво?
Кланят се на Брюксел и Вашингтон, чакат да чуят какво ще им наредят мултинационалните корпорации чрез обслужващите техните интереси НПО-та, тинк-танкове и разни други глашатаи, обявили се за общественици, блогъри и журналисти, но всъщност иде реч за продажни парцали и политически проститутки, които са на моралното ниво на самообявилите се за „политически елит“.

Та министъра Стойнева да седне на хубавия си стол в МИЕ и да започне да мисли!
Щото с такива съждения като неговите, единственото заключение, което мога да си направя е, че е за спешно освобождаване от длъжност, а тоже и на целия му екип, който няма намерение да работи в полза народу, а на чокои, изедници, грабители и колониалисти.

Истината е, че икономика се развива с местно производство и точно затова ние искаме държавата да е основния инвеститор в икономиката ни, както е в наистина развитите  икономически развитите страни.

Та отново ще попитам г-на Стойнева, който явно не разбира ни български, ни арабски, та може би ще трябва да го попитам на французки, та белкем разбере чиляко:

Кога най-после ще започнете да се държите като държавници, а не като слуги, защитаващи чужди интереси?
Кога ще започнете да работите в името на този народ, който по конституция се явява ваш работодател?
Кога ще осъзнаете, че във време като днешното трябва да направите всичко възможно страната ни да изпълзи от ямата, в която е закопана?
Нима сте забравили, че според Конституцията на Република България властта произтича от народа?

Та Ви думам право та в очи и без заобиколки:

Вземете се в ръце, защото трябва най-сетне да се вземе ясна позиция по въпроси, които касаят националната сигурност, суверенитета и благоденствието на българския народ, който се топи със всеки изминал ден!
България има проблеми и Вие много добре го знаете това, но Вашето безхаберие ни води към по-дълбоко затъване, защото за толкова време уж демократично управление на страната ни, никой не си прави труда да защити националния интерес.

Стига сте лъгали, че чуждестранните инвестиции са панацея за икономически просперитет, защото практиката през последните близо триста години показва обратното и то в световен мащаб.
Истината е, че така наречените чуждестранни инвеститори водят грабителска неоколониална политика спрямо България, но вие мълчите и се надпреварвате кой по-усърдно да обслужва колониалистите.

Искам да Ви запитам г-н Министъре на икономиката и енергетиката, кога най-после ще започнете да се държите като държавник, а не като продажник и ще вземете адекватни мерки, относно одържавяването и разработката на залежите от полиметални руди, съдържащи злато и други редки елементи?
Докога повереното Ви министерството ще се прави на ударено и кога ще да започне да работи като държавно ведомство, а не като колониална администрация?

Единствените, които са се облагодетелствали от подобна политика на концесиите като тази, която се води в момента, това са колонизаторите и предателите, които се надпреварват да продават страната си за жълти стотинки.
Ние, хората, които организираме този протест сме внесли ясни и точни предложения в Министерски съвет и в Министерството на икономиката и енергетиката, с които настояваме да се прекратят концесиите на полиметалните руди, а също така да се спрат всякакви приватизационни и концесионни сделки с държавно и общинско имущество.
Нашите аргументи са, че държавата може сама да разработва находищата на полиметални руди и че печалбата от тях трябва да остава в България, да се инвестира в развитието на икономиката на нашата страна, за да може по-бързо да излезем от блатото, в което сме затънали и копаем дъното.
Ние сме внесли предложение да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди, за да носят приходи на Република България, а не да се отдават концесии срещу концесионни такси, които са толкова мизерни, че реално могат да се определят като гавра с българската държава и народ.
Хората са кръвта на нацията и плътта на държавата.
Истината е, че се топим, намаляваме прогресивно.
Вече към три милиона души, поне според статистиката, а вероятно са доста повече са напуснали пределите на нашата Родина, гонени от мизерията, която толкова щедро им се предоставя от българските политици, които под предлог, че градят демокрация, реално градят грабеж, защото приватизацията на предприятията и отдаването на концесии за подземните богатства на Република България си е чиста форма на грабителство, която се отличава от пладнешкия обир само и единствено, че пладнешките обири все още не са законни.
България не е бедна, България е ограбвана и то целенасочено.
Народа съвсем преднамерено е докаран до мизерия с цел нашата Родина да бъде превърната в суровинен придатък на разни мултинационални компании и в източник на евтина работна ръка Запада.
Стига лъжи и стига слугуване на чужди интереси!
Ако политиците не желаят да се вслушат в гласа на народа, това означава, че те са ненужни, даже нещо повече, че те са изменници на Родината и трябва да понесат отговорност за своите действия и бездействия, които са в ущърб на българската държава и българския народ.

Господин Стойнев! 
Вие предател ли сте?

Вземете се в ръце и се осъзнайте, защото не сте незаменим, незаменими хора няма.
Докажете, че не сте предател и изградете тази ми ти агенция и минните компании, управлявайте ги добросъвестно и използвайте средствата, които те ще генерират като своеобразен локомотив, който да ни изкара от тунела, в който вече четвърт век сме и няма излизане!
Властта произтича от народа и вие сте длъжни да се съобразявате с това!!!

Advertisements

6 thoughts on “АРГУМЕНТИТЕ НА МИЕ, ПРОКАРВАНИ ОТ МИНИСТЪР СТОЙНЕВ СА МЕКО КАЗАНО НЕСЪСТОЯТЕЛНИ

  1. Pingback: Легитимира ли решение № 3395 по дело № 12163/2013 съществуването на анонимен държавн органи? | FREI NЕWS

  2. Pingback: РЕШЕНИЕ №4041 ПО ДЕЛО №3524/2014 И № 4042 ПО ДЕЛО 3732/2014: ОЩЕ ДВЕ МАЛКИ КРАЧКИ КЪМ ГОЛЯМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ | FREI NЕWS

  3. Pingback: НАРОДЪТ ПОБЕДИ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ В СЪДА СРЕЩУ ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕСИОНЕРИ | FREI NЕWS

  4. Pingback: Отговор на 10-те въпроса свързани с дело №1147/2013 | FREI NЕWS

  5. Pingback: СЪДИИТЕ В АССГ ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ РЕШИХА, ЧЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС СТОИ НАД КОРПОРАТИВНИЯ | FREI NЕWS

  6. Pingback: ЧИСЛОТО 13 СЕ ОКАЗА ФАТАЛНО ЗА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ | FREI NЕWS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s