ПИТАНЕ КЪМ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА Г–Н ДРАГОМИР СТОЙНЕВ ОТ 27.03.2014г.

zlatno kyulcze

Уважаеми г-н Министър,

Вчера на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм към НС стана ясно, че направените от нас предложения за изменение на Закона за подземните богатства с вх. № 94-Р-129 от 17.07.2013 внесени в повереното Ви министерство не са предадени от Министерски съвет към гореспоменатата комисия.

Днес направихме запитване към г-жа Мариета Немска, държавен експерт в дирекция „Икономическа и социална политика“ на Министерския съвет със следното съдържание

Уважаема г-жо Немска,
Във връзка с комисията по изменение на Закона за подземните богатства състояла се на 26.03.2013г, имам следното питане към Вас и към г-жа Бобева:
„Защо внесените от Радикално Крило на Протеста „Народовластие“ предложения за изменения на Закона за подземните богатства през месец юли 2013г. След като са стигнали от Министерство на икономиката и енергетиката до Министерски съвет и от там до „Икономическа и социална политика“ и след това са останали непрепратени до комисията в Народно събрание, работеща по Закона за подземните богатства?

Отговора, който ни изпрати г-жа Немска гласи следното:

Към настоящия момент в Народното събрание е приет на първо четене внесеният от Министерския съвет Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства (ЗПБ). В същия са предложени основно текстове, с които се цели пълното и точно транспониране на Директива 2006/21/ЕО, с цел избягване стартиране на процедура за нарушение срещу България от страна на Европейската комисия.

От поредицата проведени работни срещи с представители на Българската минно-геоложка камара, научни институти, граждански организации и експерти, в т.ч и с Вас, се установи необходимост от редица други изменения и допълнения на ЗПБ.

В тази връзка Ви информирам, че при изработването на ЗИД на ЗПБ с разширен обхват, ще бъдат обсъдени и Вашите предложения, с цел евентуалното им включване в обхвата на законопроекта с цел съвкупното разрешаване на възникналите проблеми при прилагането му и отразяване на политиките на правителството в тази област.

Нашият въпрос е следния:
Ще има ли наказание за лицата, които са бездействали и не са придвижили предложенията ни до Комиисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание на Република България?

И ако има наказания да не са за някоя изкупителна жертва, а да се накажат реалните виновници.
Непридвижването на документацията за седем месеца към момента ние считаме за явна подкрепа на съответните чиновници в полза на концесионерите на златоносните концесии.

Искаме да поздравим г-н Миков, председател на Народното събрание на Република България за неговорто разпореждане с № 450-01-60 от 21.02.2014 г. На основание чл.8, ал.1 т.1 и чл 85 ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, а именно

Разпределям проект за решение за прекратяване на концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали № 454-02-31 на Комисия по икономическа политика и туризъм.


ЩЕ ОЧАКВАМЕ ОТ КОМИСИЯТА В НС РЕЗУЛТАТИ, КОИТО ДА СА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА

МОТИВИ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗМЕНИЕНИЕ ЗА ЗПБ

МОТИВИ ЗА ПРОМЕНИ В ЗПБ 2

Advertisements

6 thoughts on “ПИТАНЕ КЪМ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА Г–Н ДРАГОМИР СТОЙНЕВ ОТ 27.03.2014г.

  1. Pingback: Легитимира ли решение № 3395 по дело № 12163/2013 съществуването на анонимен държавн органи? | FREI NЕWS

  2. Pingback: РЕШЕНИЕ №4041 ПО ДЕЛО №3524/2014 И № 4042 ПО ДЕЛО 3732/2014: ОЩЕ ДВЕ МАЛКИ КРАЧКИ КЪМ ГОЛЯМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ | FREI NЕWS

  3. Pingback: НАРОДЪТ ПОБЕДИ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ В СЪДА СРЕЩУ ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕСИОНЕРИ | FREI NЕWS

  4. Pingback: Отговор на 10-те въпроса свързани с дело №1147/2013 | FREI NЕWS

  5. Pingback: СЪДИИТЕ В АССГ ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ РЕШИХА, ЧЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС СТОИ НАД КОРПОРАТИВНИЯ | FREI NЕWS

  6. Pingback: ЧИСЛОТО 13 СЕ ОКАЗА ФАТАЛНО ЗА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ | FREI NЕWS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s