Аржентина подкрепи Крим

Светът днес

_263187_3_634992282801186342-d11cd8e5-8ffe-11e2-97ee-a0aa7036bb0a Президентът на Аржентина Кристина Киршнер по време на срещата си с Папа Франциск осъди отказа на Запада да приеме резултата от референдума в Крим. Тя припомни, че в устава на ООН фигурира клауза за правото на народите за самоопределение.

Според Киршнер, нормите за самоопределение на държавите трябва да се употребяват по отношение на всички страни, а не само към подбрани такива. Киршнер сравни ситуацията в Крим с референдума, проведен преди година на Фолклендските острови.

През март миналата година, за да останат в обединеното кралство, изразиха мнението си почти всички жители на региона. Тогава, както припомни Киршнер, в ООН не се оспори законността на това гласуване.

Фолклендските острови е спорна територия, за която претендират Аржентина и Великобритания. През 1982 г. двете държави започнаха открит военен конфликт за островите.

Киршнер заяви: „Много големи държави, които се позоваваха по отношение на Фолклендските острови на нормата за правото на народите за самоуправление, в момента…

View original post 110 more words

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s