29 ГОДИНИ СЛЕД АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО

Паметника на жертвите на протурския тероризъм в България, намиращ се на гара Буново

Паметника на жертвите на протурския тероризъм в България, намиращ се на гара Буново

Автор: Ахмед Герей, Мика Сийминеен
Снимки: Furious__Angel, „Преса“

Днес се навършват 29 години от атентатите в Сливен и гара Буново, който е най-големия железопътен атентат в историята на България.

На 09.03.1985 година терористите поставят бомба във вагона за майки с деца на влак № 326
Заради закъснение на влака бомбата избухва на гара Буново, а не в тунела, както е било изчислено да се случи.
Само поради това обстоятелство жертвите на този гнусен акт са само 8, а не са много повече, както би се случило, ако взрива се е бил случил в тунела.

Кои са атентаторите?
Атентатите извършени от членове на протурската терористична организация „Турско националноосвободително движение в България“, чийто наследник днес се явява противоконституционната партия ДПС.
Техните аргументи са, че атентатите в Пловдив, Варна, Сливен и № 326 са „борба срещу Възродителния процес“, но това надали е така, защото тези действия вероятно имат доста по-стар замисъл, а изтъкнатата от тях причина е само повода, на който да се позоват.

Истината е, че подобни организации като тази е имало и преди, като тяхната цел е била да се извърши сепаратизъм и регионите населени с мюсюлмани да бъдат отцепени от България и да бъдат присъединени към Турция.
Първата мрежа от протурски терористи е разбита в България през 1948 година, която приключва съществуването си след като Осман Калъч, Ахмед Давутоглу, Нури Адалъ са арестувани от Държавна сигурност и вкарани в затвора.

Но нека се върнем на атентата в Буново.
От споменатото от мен е ясно, че протурски терористи в България има, непосредствено от края на Втората световна война и тяхната цел е да се отцепят български територии, който да бъдат вкарани в състава на Турция.
Защо терористите си избират гари, хотели, летища, влакове с жени и деца?

Истината е там, че ТНОДБ е избрал тези обекти неслучайно, защото целта на всеки подобен на тях терорист е да се всява страх у мирното население, целта в дадения случай е била да се всее междуетническа и междурелигиозна омразя между българи и турци, между християни и мюсюлмани и след като се разпали конфликт, Турция да се намеси като „защитник на правата на турците в България“.

Все пак възниква въпроса дали е трябвало Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб) да бъдат осъдени на смърт заради атентатите?
Истината е, че не само те е трябвало да получат въпросната присъда, а и лицата Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), Никола Николов, Севда Латинова и Милко Вълканов, защото те са виновни в опит за разпалване на гражданска война в България и поканване за намеса в нея на чужда държава.
Понеже подобни действия за застрашаващи живота на огромна част от населението, аз лично мисля, че ДС е била прекалено мека при разбиването на организацията, а съда е издал прекалено меки присъди и така е оставил възможност да се стигне до там, че разни неоосманистки организации да си разиграват коня, както им текне, мюфтиите да предявяват имуществени претенции към страната ни и да искат да възраждат вакъфлъците, а тоже и че се готви отцепване на част от територията на Република България под формата на Еропейски регион Тракия, който да бъде придаден на Турция като подвластна й територия.

Гара Буново днес и паметната плоча за загиналите при атентата на протурските терористи.

Гара Буново днес и паметната плоча за загиналите при атентата на протурските терористи.

В интерес на истината, обективността ме задължава да кажа, че мюсюлманите у нас, независимо дали са турци или българи, също са жертва на игрите на неоосманистите, които ги използват като разменна монета и раздухват пламъка на омразата.

Истината е, че никой не мрази турците или българомохамеданите, но също така е истина, че депесарите и банда продажници, целенасочено драпат да изкарат българомхамеданите турци или пък, че са някакъв отделен помашки етнос.

В последните години неоосманизма в България се е развихрил с пълна пара и всеки път, в който някой се осмели да заговори за такива случаи като атентата на гара Буново бива изкаран, че е едва ли не враг на толерантността.
И всичко това са глупости, защото ние в България като цяло сме толерантни хора.
В нашата родина мирно съжителстват българи, турци, гагаузи (гръцки), евреи, гърци, татари, казаци, арнаути и други.
И конфликти няма!
Истината е, че от нас не се иска да сме толерантни, а да сме ТОЛЕРАСТИ!
А между толерантността и толерастията разликата е ОГРОМНА.
Толерантността е да нямаш нищо против, че съседа ти не е твой сънародник или единоверец, а толерастията е да търпиш, когато твоя съсед или някой друг ти казват, че трябва да си като него или пък, че си по-долен от него.
В случая имаме точно проблема с толерастията, която толкова силно ни налагат с цел да се стигне до там, че в бъдеще да търпим изстъпленията на онези, които кой знае защо вместо кротичко да си изучават религиозните писания се учат на омраза към онези, които не изповядват тяхната форма на исляма.

За никого не е тайна, че в последно време се навъдиха една камара нови медресета, в които деца изучават форми на исляма, които са нетрадиционни за мюсюлманите в България.
В страната вече действат 7 ислямски училища, които не са регистрирани никъде.
Над 100 от техните възпитаници са изпратени в арабски страни, за да продължат обучението си за терористи. Подписвали и клетвени декларации, че се задължават да се борят в името на Аллах, тоест, да участват в „Джихад“.

Курсовете се провеждат под егидата на някогашната саудитска фондация „Тайба“ (днес „Иршад“), която бе разобличена, че печата фондаменталистка литература и в Наречен води незаконни курсове.

Ето какво казват Ибрахим Мохамед, Иб Мехмед и Омар Хасан по темата за нелегалните школа в България, вакъфските имоти и атентатите отпреди 29 години:

Ибрахим Мохамед:
„Тези хора са уахабити!
Те религия срещу религия и етнос срещу етнос, даже и самата религия отвътре, защото считат, че всички, които не са като тях са неверници, срещу които трябва да се проведе джихад за изстреблението им.
Уахабитизма е заплаха за мира в страната и трябва да бъде изкоренен, защото тяхната цел е да наложат техните норми на поведение и девиза им е “ Благодарение на демократичните им законодателства ние ще ги подчиним на шериатските закони“.
Вижте какво направиха в Турция, а по-ранов Кувейт, Ирак, Либия, Афганистан и други страни, които бяха по своята същност светски.
Вижте какво правят сега в Сирия, па не питайте какво готвят в България.
Не са случайни и претенциите за вакъфските имоти, защото те така заявяват своята претенция за цялата територия на страната, позовавайки се, че са наследници на Османския султанат.
Колкото до атентаторите от ТНОДБ, взривили влак № 326, това са безчовечни изроди, действащи точно по уахабитски, защото те не зачитат човешкия живот за нищо.“

Иб Мехмед:
„Атентата във вагона за майки с деца на влак № 326 е толкова гнусно деяние, че аз не мога да изразя с думи колко съм погнусен, че хора, наричащи себе си мюсюлмани могат да извършат такава подлост.
Тези хора не са се борили с държавата срещу Възродителния процес, а чисто и просто са искали да настроят християни срещу мюсюлмани, българи срещу турци и така да дестабилизират страната с цел отцепване на чатсти от нея, за да бъдат присъединени към Турция.
ДПС вместо да реве за правата на мюсюлманите, нека да даде обяснения защо на тия трима обесници са им вдигнали паметник-чешма в село Трънак?
Защо ДПС, която все говори за равноправие практически действа като феодал в районите, в които преобладава мюсюлманското население?
ДПС не са никакви борци за права, а изедници, които искат да дадат България на неоосманистите и показват това с исканията за пропаганда на турски език, за връщане на вакъфски имоти, а утре ще поискат да спазваме шериата…
Тия май още не са разбрали, че Падишаха е умрял отдавна!“

Омар Хасан:
„Тия тримцата, на които в Трънак им построиха паметник е трябвало да ги дерат живи и да ги изложат на показ за назидание на останалите, които биха дръзнали да извършат подобно дело.
Българската държава е постъпила прекалено мекушаво с останалите участници в заговора на „Турско националноосвободително движение в България“ и не ги е избило всичките, както е трябвало да строри тогава, за да ни спести една камара мъки днес.
Нека бъдем реалисти и да си признаем с ръка на сърцето, че тия от ДПС са чиста проба радетели за възраждане на Султаната, а не борци за свобода, права или каквото и да било.
Все пак България е нашата родина, а Турция не е и няма как да бъде!
Мисля, че България не трябваше да позволява на онези, които се изселиха по време на Голямата екскурзия да се завърнат в страната, защото те със своите действия бяха показали, че не се считат за български граждани.
Лошото е, че след 1989 година, онези заселници, които се върнаха у нас донесоха заразата на уахабитизма и тя като пожар се разпространява из медресетата в България.

паметка-чешма. който ДПС активисти изградиха на терористите и трябва да се събори

паметка-чешма. който ДПС активисти изградиха на терористите и трябва да се събори

С тримата интервюирани стигнахме до консенсус, че чешмата в село Трънак трябва да бъде разрушена, защото тя е паметник на хора, които чрез своите действия са искали да предизвикат междуетнически и междуверски конфликт в България, за да създадат условия чужда държава да може да анексира част от нейните територии в своя полза.

Емин Мехмедали, Абдула Чакър, и Саафет Реджеб са извършили предателство не само срещу тогавашната Народна Република България, но и срещу турците и мюсюлманите в страната.
Те целенасочено са убивали невинни хора като най-гнусно са постъпили във влак № 326, поставяйки бомба във вагона за майки с деца.
Също така стигнеме до консенсус, че ДПС е проводник на неоосманизма в България и тази противоконституционна партия трябва да бъде забранена.

ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ПРОТУРСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ!

Advertisements

3 thoughts on “29 ГОДИНИ СЛЕД АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО

  1. Pingback: Запада, ислямизма и неоосманизма | FREI NЕWS

  2. Pingback: Да почетем жертвите от атентата на гара Буново | Сайт за лично творчество на Пламен Петков: разкази, стихотворения, новели, сценарии, статии,

  3. Pingback: Да почетем жертвите от атентата на гара Буново | Сайт за лично творчество на Пламен Петков: разкази, стихотворения, новели, сценарии, статии,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s