Сега ще живнат украинците. Точно като нас

ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!

Автов: МЗ

Изпълняващият длъжността премиер на Украйна Арсений Яценюк се е съгласил с всички условия на МВФ за отпускане на кредит. Ето ги:

1. Повишаване на пенсионната възраст – с две години за мъжете, с три – за жените. Премахване на правото на ранно пенсиониране и принципа една година да се счита за две в опасни предприятия.

2. Премахване на институцията на специални пенсионни обезщетения, които се разпределят на учени , държавни служители, ръководители на държавни предприятия . Ограничаване пенсиите на работещите пенсионери. Офицерите в армията да се пенсионират на 60 години.

3 . Повишаване на цената на газа за общинските предприятия с 50% , два пъти за частни потребители. Увеличение на цената на електроенергията с 40%. Да се позволи ценообразуване от страна на фирмите за комунални услуги. Да се разреши увеличение на цените съответстващи на ръста на цените на природния газ . Увеличаване на акциза върху бензина с 60 евро.

4 . Отмяна на облекченията и повишаване на данъците върху транспорта с 50 %. Да не се увеличава жизнения минимум, балансиране на социалното положение с точкови субсидии.

5 . Да се приватизират всички мини и да се премахнат всички субсидии. Отмяна на всички облекчения за общински комунални услуги , транспорт и други неща. Анулиране на държавна подкрепа за безплатна храна и учебници.

6 . Ограничаване на практиката на опростено данъчно облагане. Премахване на освобождаването от ДДС в провинцията . Задължаване на аптеките и фармацевтите да плащат ДДС.

7 . Вдигане на мораториума върху продажбата на земеделска земя. Отмяна на субсидиите за производителите на свинско и пилешко месо.

8 . Намаляване на броя на министерства до 14. Да има само един вицепремиер. Да се премахне поста министър на кабинета. Да се подчинят всички държавни органи на министерства. Данъчна администрация, митниците, Държавен фонд за собственост да влязат в министерството на финансите.

9 . Да се ограничат прекомерните възнаграждения на държавните служители.

10 . Обезщетенията за безработица следва да бъдат давани само след минимален период от шест месеца работа . Болничните да са 70 % от заплатата , но не под нивото на жизнения минимум. Болнични да се плащат след третия ден на заболяването.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s