ИМА ЛИ ПЛАН ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА?

Вероятно да, защото се случи така, че интересен факт изпълзя при ровене насам-натам из нета, извършено от мои познати, които намериха интересна карта, която показва като как да бъде разделена Украйна след като приключат събитията, наречени „Евромайдан“

Тази карта е изскочила след проследяване на разните заседания из САЩ и ЕС за съдбата на Уккайна и сама по себе си е интересна, защото показва, че има намеса във вътрешните дела на Украйна с цел отцепване на региони от нея.

Тази карта, конкретно е от закрито заседание в САЩ, на което бе показана и тя ясно и точно начертава като как ще бъде това разцепване на Украйна след събитията, които бяха организирани и оглавяван от Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок.

Събраната информация показва, че лидерите на „Евромайдан“ много добре са били запознати с този план и са съгласни с неговото осъществяване.

Въпросната карта, която буди съмнение, че наистина съществува план за разделяне на Украйна

Въпросната карта, която буди съмнение, че наистина съществува план за разделяне на Украйна. За съжаление няма цветна разстановка на въпросната подялба. 

На същото заседание било заявено, че НАТО трябва в близко бъдеще да направи десант в Западна Украйна по предлог, че е нужно да се защити живота на мирното украинско население без санкция на ООН, по Косовски сценарий.
(Предполагаемата дата определена за десанта е 27.02.2014г.)

Освен въздушни удари по военни и правителствени обекти, плана е да се направи и дебаркиране на пехота и мотострелкови контингенти в нарочените за отцепване райони и въоръжаване на членове на УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея — Українська Народна Самооборона; Українська народна асамблея – Українська національна солідарна організація) и възродената наскоро чрез помощта на Федерална република Германия и САЩ УПА (Українська повстанська армія), които да проведат етническа чистка в страната, избивайки и изгонвайки от домовете им онези, които не са украинци като става въпрос предимно за руснаци, караити, българи, казаци, татари и други.
Спред събраните данни се очаква десанта да стане по искане на някой от опозиционните лидери, а някои източници споменават, че молба за това са отправили и тримата организатори на Евромайдана като са получили подкрепата на германския Федерален канцлер Ангела Меркел и на Джон Кери, Държавн секретар на САЩ ( Според други данни, които не са потвърдени, такова искане е отправено от Виктор Ющенко, който също е получил подкрепа от САЩ и Германия.)

Относно реализацията на този план е било предвидено да се разпали гражданска война в Украйна чрез намесата на германски, американски и британски инструктори, както и на лица, които са преминали курс на специализирано военно обучение в тренировъчни лагери в Полша, Германия, Литва и Естония (за Латвия и Франция няма данни)

След щурма на 18.02.2014 на „Евромайдана“ бе арестуван един от въпросните инструктури, в който бе намерена идентификационна карта на IPA*, а това вече е обезспокояващ факт, защото преди години, когато имаше опит за подобни действия в Армения, а и при атаката на Осетия от Грузия през 2008г. бяха пленени двама инструктори, носещи абсолютно същите идентификационни документи и това предизвика дипломатически скандал между Русия и САЩ, защото руските власти отказаха да екстрадират арестуваните лица в САЩ, а ги предадоха на местен съд, който да ги осъди за опита за геноцид над осетинския народ.

Кой от водачите на „Евромайдан“ какъв е?

Виталий Кличко е американския гражданин, живущ в Германия лидер на проевропейската партия УДАР, който през 2010г. в Германското посолство в Киев стана кавалер на Кавалерския кръст орден „За заслуги към Федерална република Германия“ на въпроса „За какви заслуги е получил този орден?“ отговор няма, но ще припомня, че кавалер на същия орден е и бившия съветски ръководител Михаил Сергеевич Горбачов, който го получи, затова, че подписа указа за разпад на СССР през 1991г.
Понастоящем е поддържания от ЕС и по-специално от Федерална република Германия претендент за президент на Украйна след осъществяване на успешен преврат срещу Янукович.

Арсений Яценюк е бивш министър на икономиката през 2005—2006 и министър на външните работи през 2007г., а после и председател на Върховната рада на Украйна (Парламента на страната) по време на управлението на министър-председатела на Украйна Виктор Янукович
Понастоящем е председател на „Всеукраинского объединения „Батькивщина“ (Всеукраинско обединение „Татковина“) и поддържания от САЩ претендент за президент Украйна след осъществяване на успешен преврат срещу Янукович.

Олег Тягнибок е бивш народен представител в III и IV Верховни ради на Украйна, бивш кандидат за кмет на Киев през 2010г., понастоящем председател на неофашистката партия ВО „Свобода“, през 2012 година той е включен към списъка на центъра „Симон Визентал“ в топ 10 на най-изявените неонацисти в съвремието, както и подобни списъци в ЕС, Русия и САЩ.

* International Police Association е нестопанска организация под контрола на управляващите в САЩ, чрез която САЩ и другите страни от НАТО вербуват в редиците си военнослужещи, бивши полицаи и други представители на силовите структури.

ОБОБЩЕНИЕ

За никого не бе изненада, че се стигна до ситуация, която принуди „Беркут“ да щурмува барикадите на Площада на независимостта в Киев.

Все пак, преди атаката, милицията предупреди барикадиралите се да евакуират жените и децата, но те не го направиха, а решиха да ги използват като жив щит срещу силите на реда.

И този ход на евромайданци не е нещо неочаквано, даже сценария бе напълно предвидим, защото в последните години бе приложен в Кайро, Дамаск, Триполи…
По-рано подобен сценарий бе използван и в Югославия, Грузия, Киргизстан, пак Украйна, Тунис…
И в това няма нищо чудно, та нали сценаристите са едни и същи, а именно Демократическата и Републиканскита партии в САЩ, които наливат милиони в различни уж правозащитни НПО-та, които да служат като проводник на интересите на олигархията създадена от мултинационалните корпорации, стремящи се да заграбят ресурсите на онези страни, в които изграждат тези предмостия на неолиберализма от Чикагски тип.

Проповедниците на модела „Наш-Берлин-Фридман-фон Хайек-Пинера“ под формата на разни центрове за модерна икономика, за либерални стратегии, институти за пазарна икономика, псевдоправозащитни организации и други имат за цел да промият мозъците на нарочените за поробване народи чрез активна медийна пропаганда и в един момент да създадат обстановка на силна нестабилност, която да даде възможност на господарите им да вземат властта в страната.

И все пак това, че в Одеса и други градове евромайданците бяха помляни от местното население, което им даде да се разбере, че техните действия са нежелани поражда няколко въпроса като най съществения към момента е: „Ще посмее ли  НАТО да организира подобен десант, ако така наречените тутушки и казачеството в страната могат да окажат сериозен отпор на подобна инвазия?“
Както е известно казаците са много докачливи на темата „чужди сили в страната“ и като нищо биха организирали силна съпротива срещу всеки, дръзнал да нахлуе в Украйна.

Другия фактор, който е интересен: „Каква би била намесата на Русия при евентуална инвазия, когато е известно, че Руската федерация жестоко би се разправила с всеки, който нахлуе в съседна на нея държава?“
Нека си спомним какво се случи с Грузия през 2008 г. и как грузинската армия бе пометена почти до Тбилиси.
В случая реакцията би била по-различна и може би доста по-остра.

Също така, едно нахлуване в Украйна би могло да превърне Евроазиятския митнически съюз във военен такъв, което означава, че може да има сериозни реакции от страна на държави като Китай, Киргизстан, Узбекистан, Беларус и други участници в този съюз, където в последните години, особено след т.нар. „Цветни революции“ антиамериканските и антинатовските настроения са доста силни.

Евентуалния сценарий за нахлуване в Украйна може да доведе до непредвидими последици, които да обхванат немалка част от света, защото една инвазия би била показателна, че НАТО има за цел само и единствено налагане на проамерикански и проевропейски режими, които да осъществяват чисто колониално разграбване на страните.

Advertisements

7 thoughts on “ИМА ЛИ ПЛАН ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА?

 1. Украинският народ не иска Путин и Евразийския му съюз, а иска ЕС и Европа

  Крайно реакционен бих го нарекъл Путиновски материал, роден в лабораториите на Путин и шлейфа му Янукович. Според него водачите на украинската опозиция Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок са гласяли този план за подялба на Украйна. Това е пълен фалшификат! Истината е обърната с главата надолу.
  Точно обратното, тримата искат запазване на целостта на Украйна, но не в Евразийския съюз на Путин, а в ЕС и Европа.
  Другото което прави впечатление в материала е отредената роля на спец. частите на Янукович „Беркут“, които извършиха до сега убийствата сред протестиращите(жертвите им надхвърлят 50) за „добри и нужни“, почти възторжено „хуманни“, „били принудени за го направят“.
  И пак витаят Путиновските тези за „намесата на лошите САЩ и НАТО и ЕС“.
  Путиновата теза на някаква намеса на ЕС в Украйна издиша от всички страни.
  ЕС няма никаква намеса в тези събития, понеже ЕС няма външна политика, тя се намира в ръцете на САЩ.
  Там сега става старото“противопоставяне“ между САЩ и Путин-Руси, като две най големи ядрени и енергийни сили сили в света-САЩ и Русия се борят за енергийните пазари на Европа, Украйна е важен посреднически енергиен център между Русия и Европа.
  Иначе тези две сили са пълни обществени копия различават се само сурЯтите на олигарсите си. САЩ и Русия на Путин водят сега една и съща политика към Европа- за ликвидиране на ЕС и еврото, поддържане на хаос и дестабилизация в Европа, което отваря вратите на САЩ и Русия да се ширят безпрепятствено из Европа и да катализират кървавите събития нв Украйна.
  Украинската опозицията начело с водачите Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок има ясни цели, за които украинския народ и напълно узрял- искат Украйна на бъде в ЕС и Европа за нейните демократични ценности- свобода на словото, политическия плурализъм и свобода на убежденията.
  Докато украинския народ не вижда това в Путинова Русия и намиращия се под мишницата на Путин-Еврозийски съюз, където почти цари ретроградната стара сталиниснка политическа система с липсата на всички лостове на демокрацията и не желае да влезе под мишницата на Путин.
  Общо взето крайно манипулативен материал правен от путиновски комунисти с изпипания номер на Путин “заплаха за държавността и сепаратистко разделение“.
  Гледаме този спектакъл в Русия откак Путин е на власт вече почти 20 години, вървящ по стъпките на Сталин и гонещ неговите гиневси рекорди на властта, както и пунтиращ неговите тоталитарни и авторитарни маниери на управление.
  Е, стига, нагледагме се вече 67 години, повече не ни трябват!
  Не ги искат и украинците, време е да ги подкрепим!
  Дори да си внесем украинци да извършат нашата революция и ни освободят от новото сталинистко олигархично робство, което ни налага олигархичната партийна диктатура под ръковоството на старите комунисти в лицето на БСП и родените от нея партии, превърнали се от борци срещу капитализма в нови хищни капиталисти.
  Дора Апостолова

  • Кое наричате украинския народ? Населението на Украйна е четиридесет и няколко милиона, а колко са на Майдана? Там са предателите на украинския народ – платените марионетки и зомбита на Запада, разполагащи със специално обучени в неонацистки лагери в самата Украйна и извън нея шпицкоманди.

  • Тезата не е много издържана поради факта планът Маршал който превръща европа в продължение на САЩ.
   ЕС е проводника на мулти национални и транс национални компании,който не ги интересува друго освен суровини, пазари и евтина работна ръка /огромни печалби/ което е в пълен противовес със пазарната икономика която освен пропаганда не е нищо друго защото подобен подход е обедняване и свиване на пазарите/човека освен производител е и потребител,а когато нормата на експлоатация е прекалено висока тогава пазара се свива поради ниска покупателна способност/, безработицата е огромна което допълнително ограничава пазара.Тук не визираме само Украйна като евентуален пазар и суровинен придатък в който ще бъде превърната като нас Българите и всички от бившия соц. лагер та и арабския свят.Този двоен стандарт който се прилага е придружен с силна мозъчна промивка от медиите,подготвящи почвата за терористите а след тях войската, все един и същ сценарии навсякъде
   Ако ще си говорим за демокрация западната част от света отдавна я е ПОДМЕНИЛО С ПРОПАГАНДНА ПРОМИВКА.Нямам предвид само политическата, систематично пребиване на демонстранти а и икономическата ДЕФОЛТ това е отказ от реформа, икономиката им се срутва постепенно но си я карат по старому,насилие, насилие и пак насилие.
   Темата е доста обширна но да приключим за сега с факта че Русия напуска доброволно като и кажеш че е нежелана и не и горят знамената като тези на двуличния запад,нямам предвид само на САЩ което е обичайно явление а вече и на „младото“ ЕС в което освен една Германия май друго няма.А Русия възстановява предишните пазари на СССР дори и в Авганистан ледовете се топят, където хич не ги долюбват по понятни от миналото причини.ПРОСТО ПРИНЦИПА НА ВЗАИМНО ИЗГОДНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО ДАВА ПО ДОБЪР И ДЪЛГОТРАЕН РЕЗУЛТАТ.
   А колкото до народа на Украйна, Майданците не са повече от 10% купени с доларова емисия която я няма в руските банки, или сплашени от снайперисти.

 2. Pingback: До Дора Апостолова | FREI NЕWS

 3. Pingback: S.D.E.C.E. / ReHum / ЗА УКРАЙНА /кратък военен анализ предназначен за дилетанти/ | FREI NЕWS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s