Дървената маша на Анкара или: „Кой мъти главите на българо-мохамеданите от Родопите?“

grozewАвтор: Митко Грозев
Снимка: Мика Сийминеен, архив FREI NEWS

Доживяхме и помашки етнос да искат да признаваме и помашка партия да допуснем да се узаконява.
Претенциите за съществуване на помашки етнос и ходовете за основаване на помашка партия, са поредното уродливо и коварно посегателство върху единството на народа ни и съществуването на българската държава.
Замисълът за това, плана за действие и парите идват отвън, а Ефрем Моллов е само едно жалко оръдие на злонамерени външни сили.

Приказките на Моллов, че помаците били потомци на Аспаруховите българи, траки и някакви незнайно кога и откъде дошли тук перси са несъстоятелни.
Та щом са потомци на Аспаруха – то означава, че са българи.
Същото се отнася и за траките, за които сега се установява, че са също българи, т.е. българи и траки са един и същи етнос.
Несъстоятелни са и твърденията, че помаците били приели исляма за да не плащат данъци.

Такива несъмнено е имало, но те са били малко. Ислямизацията на Родопите е станала чрез проливане на реки от кръв.
Тез, които не са приели исляма, са им секли главите и от тях потомство не е останало. А огъналите се пред смъртта са предците на сегашните помаци.
В тази връзка да е чул Моллов за народната песен:

„Даваш ли даваш Балканджи Йово … отсекли му двете ръце… отсекли му и двете нозе… изболи му и двете очи…”

Стотици са автентичните народни песни, описващи зверствата на турците над поробения ни народ и неговата съпротива.

Метаните на Моллов към турската армия, че тя била хуманна, защото спасила живота на две семейства, при клането в Батак през април 1876г., показва кой му дърпа конците и кой му плаща.
В цялата си история турската армия е проявявала зверска жестокост към мирното население.
Десетки хиляди са избитите и стотици са ограбените и опожарени села по време на Априлското и Илинденско-преображенското възстания. Същото става и по време на Руско-турската война през 1877-78г. Стара Загора и много други селища са опожарени, а избитите никой не може да каже с точност колко са 15 000 или повече. Да иде Моллов в Калофер и Карлово, там върху паметниците са изписани имената на стотици българи, избити от сюлеймановата армия, опитваща се да мине през Шипченския проход.

А кланетата в Източна Тракия през лятото на 1913г.?
Тогава само на моста при село Булгаркиой са избити повече от 200 души, опитващи да се спасят, бягайки към България. Тогава турската армия избива или прогонва от Източна Тракия стотици хиляди българи.
А геноцида срещу арменцити през 1915г.?
Избитите тогава милион ли са, два ли са, никой не може да каже. От този геноцид е достигнал до нас разказ за смразяваща жестокост, подобна на случая с Балканджи Йово.

Турски войници конвоират голяма група арменци, за да ги прокудят далеч от родината им. Един от тези клетници се оплакал на пашата, с когото лично се познавал, че се скъсали обувките му и бос ходи по камъните. Пашата му казал – Ще ти дам обувки. И заповядал да заковат с пирони всяко от ходилата му върху парче дъска. Това били обувките на пашата.
Съдбата на Моллов, който се изживява и външно и с действията си, като Доган №2 ще бъде незавидна.
На дървената маша на Анкара, която безрасъдно ровичка в огъня, може да се предскаже, че ще изгори безславно! Родоотстъпника-продажник Моллов стои като мравка пред слон, в сравнение със седемте милиона последователи на исляма в Русия, които наричат себе си Българи!

Advertisements

One thought on “Дървената маша на Анкара или: „Кой мъти главите на българо-мохамеданите от Родопите?“

  1. Не мога да разбера защо за пореден път българи говорят за геноцид на българите през 1913 г. само в Източна Тракия?!!! А къде остава изтреблението на българите от западна Тракия, а и от Македония? Че лично аз съм потомка на род от едно от най-големите села в Западна Тракия – с. Съчанли – което точно през м. септември 1913 г. е опожарено и до основи срутено и четиристотин души от жителите му са избити. И подобна е съдбата на десетки още села от Западна Тракия и от Македония. Помнете и не го забравяйте! И защитавайте интересите си на българи!.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s