КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЗЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО РЕШЕНИЕ

Автор: Мика Сийминеен,  Виктория Кибеа Шовал-Цог

PRODADENO

 На 28.01.2014г.  Конституционния съд единодушно реши, че решението на Народното събрание да възложи на Министерски съвет удължаване на мораториума върху придобиване на правото на собственост върху земя до 2020 година е противоконституционно.

Но, ако се вгледаме в самата Конститиция на Република България, ще установим, че това решение на Конституционния съд е противоконституционно, защото противоречи на чл. 21, ал.1 която гласи:

„Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото.“

От тук следва, че КС на РБ трябва да счете решението на НС за конституционно, защото то е пряко спазване на духа и буквата на чл. 21, ал.1 от Конституцията на Република България и е продиктувано от това, че земята на България е национално богатство, за което трябва да се полагат ОСОБЕНИ ГРИЖИ.

 Също така, решението на КС на РБ е нарушение и на

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
(2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена. от КРБ, който казва, че българския народ се явява суверен на Република България и никоя организация, личност или институция няма правото да иззема държавния суверенитет.

 Решението на КС на РБ се явява несъобразяване с държавния суверен, т.е. народа, който чрез различни форми на протест, отворени писма и т.н. е заявил ясно и категорично, че иска не само мораториум, но и забрана за продажба на българска земя на чуждестранни граждани, юридически лица, както и български юридически лица с чуждестранни капитали.

Над 200 000 български граждани изразиха своето искане да се наложи тотална забрана за придобиването на право на собственост от чуждестранни граждани и фирми, както и от български фирми с чуждестранни капитали.

Несъобразяването със суверена и изземането на суверенитета на народа е грубо погазване на Конституцията на Република България.
Но също така е продиктувано от етнически ориентираната партия ДПС, която сама по себе си се явява противоконституционна, защото противоречи на Чл. 11, ал.4 от Конституцията на Република България, която гласи следното:

„Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.“

 Решението на КС създава предпоставки за сепаратизъм, който може да повтори Косовския сценарий, а именно:

 „В началото на 90-те години преди Югославия да се разпадне, около 250 000 граждани на Албания закупиха огромни площи в Косово.

В един момент албанските колонисти решиха, че местното население им пречи и решиха да се отцепят от Сърбия, за да се присъедият към Албания.

Албанците в Косово бяха подпомагани от проповедниците за сепаратизъм и от ветераните в Босна и бившите муджахедини да започнат ИЗСТРЕБЛЕНИЕ НАД ГОРАНИТЕ И СЪРБИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА, а след като властите започнаха да преследват АОК (която щедро бе финансирана от Турция, САЩ и Великобритания), тогава АОК предприеха друга тактика и започнаха да избиват и ШИПТЕРИТЕ…

Да, точно това стана, АОК започна да избива уж онези, които поне привидно защитатва.

Само, че това не бе отразено в нито една медия, защото АОК избиваха предимно ХРИСТИЯНИ измежду албанците в провинцията и така осъществиха ГЕНОЦИД НАД ХРИСТИЯНСКОТО АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ, който приписаха на сърбите, които след избиването на сънародниците им се разбесняха и отвърнаха със същата монета.1

 

Края на Косовската сага е ясен:

 

„Косово не се присъедини към Албания, но  се превърна в малка страна, която не само, че не е независима (Косово излезе от Сърбия, но е зависима от други), но се оказа и управлявана от същите, които в миналото извършиха геноцид над населението й.
Днес Косово е реална опора на джихадистите на Балканите и в нея Турските ислямисти и неоосманисти на Ердоган са действителните господари, заедно с уахабити, салафити и вскакви елементи, които имат за цел да реализират стария план за Ислямска дъга в Европа.”2

 От тук следва, че КС на РБ е нарушил Конституцията като в същото време е взел решението си в интерес на чужда държава, както и на международна организация, каквато се явява Европейския съюз, а също така и под влиянието на „Българска асоциация за европейско право“ и „Институт за модерна политика“, както и на Фондация „Център за правно съдействие и европейски практики“, които са НПО-та с чуждестранни донори. .

А това вече не само, че е противоконституционно, но е и престъпление по смисъла на  Чл. 105, ал.1 от ОСОБЕНА ЧАСТ, Глава първа „ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА“, Раздел II „Предателство и шпионство“, гласящ следното:

„Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.“

 Може да тълкуваме, че КС на РБ е накърнил държавните интереси в полза на чужди и международни организации като вземем в предвид естеството на жалбоподателите, които имат финансиране чрез чуждестранни донори, а също така и конфликт на интереси.

 В случая с конституирането като страна по делото на Фондация „Център за правно съдействие и европейски практики“, чийто председател – Маргарита Златарева, е бивш конституционен съдия, има съмнение за конфликт на интереси. Г-жа Златарева е и била конституционен съдия по делото за земята от 2004 г. и гласувала положително за законността на решението конституцията да се промени от обикновено НС.

В случаите с конституирането като страни по делото на „Българска асоциация за европейско право“ и „Институт за модерна политика“ има съмнение, че са произволно и тенденциозно избрани от съда, предвид предварително известните позиции спрямо предмета на делото, които ще заемат и които ще се докажат от писмените им становища по делото.

Изт: „Национален протест срещу безобразията в България”

 Когато КС бе запитан от 10 български граждани, относно това как така може НПО да се явява стърана по конституционно дело, то неговия Главен секретар г-жа Еникова пише следното в отговора:

 „По конституционно дело № 22/2013г. , предвид изключителния публичен интерес, са конституирани като заинтересовани страни държавни институции и неправителствени организации, които имат поглед върху европейското законодателство и режима на земята преди и след приемането на българия в европейския съюз. В тази насока фондация „Център за правно съдействие и европейски практики“ е добре известна в публичното пространство, както и със становищата си, които е представяла по други конституционни дела. Поради това Конституционният съд единодушно е приел да бъде конституирана като заинтересована страна по делото.”

 От тук какво следва?

Че Конституционният съд е допуснал фондация „Център за правно съдействие и европейски практики“, която е НПО с чуждестранно финансиране да се намеси във вътрешните дела на Република България и да изземе суверенитета на държавата. Сиреч ясно и точно имамйе грубо погазване на Конституцията и то не от кой да е, а от самия КС!!!

 При положение, че КС на РБ по закон се явява орган, който трябва да защитава Конституцията, то той я погазва.

Също така, членовете на КС са злоупотребили с положенито си на най-виши магистрати, за което следва да бъдат отстранени като елементи, заплашващи сигурността на целокупния български народ и териториалната цялост на Република България.

От гледна точка на средния български гражданин, членовете на КС са предатели, защото залагат механизъм, който би се оказал своего рода катализатор за геноцида, който сега се извършва над българските граждани, това им решение би допринесло за ускорение на този процес, а то тук следва, че КС е извършил преступление, не само срещу българския народ, но и срещу човечеството и то съзнателно, само и единствено да угоди на някои лобита в ЕС, САЩ и Турция.

 PREDATELITE

ЕТО КОИ СА ПРЕДАТЕЛИТЕ:

12-те Конституционни Съдии, които излизаха гъзовете на 55-те заинтересовани слуги от България, Турция да влезе в ЕС, чрез продажбата на България :

Димитър Токушев – Председател
Благовест Пунев – Съдия
Пламен Киров – Съдия
Красен Стойчев – Съдия
Цанка Цанкова – Съдия
Стефка Стоева – Съдия
Румен Ненков – Съдия
Кети Маркова – Съдия
Георги Ангелов – Съдия
Борис Велчев – Съдия
Атанас Атанасов – Съдия
Гроздан Илиев – Съдия

….А СЪЩО ТАКА, НАЧЕЛО НА ПРЕДАТЕЛСКАТА ДРУЖИНА ОТ Т.Н. НАРОДНО СЪБРАНИЕ: от ДПС Четин Казак, Митхат Метин и Мустафа Карадайъ3

 

PREDATELI

БЕЛЕЖКИ

1. „Демокрацията на безправието“, FREI News, 23.12.2013г.
2. Ibid
3. FB user

Advertisements

6 thoughts on “КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЗЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО РЕШЕНИЕ

  1. БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕЗИ 12 ПЛАЗМОДИЯ, НАРЕКЛИ СЕ ХОРА И ТО СЪДИИ! ИСТОРИЯТА ЩЕ ВИ ОСЪДИ! НАРОДА ЩЕ ВИ ОСЪДИ! ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ДЕЦА ЩЕ ВИ ОСЪДЯТ! ДА ГНИЕТЕ В АДА ДАНО, ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ, ЖАЛКИ ПОДЛОГИ!

  2. А преди конституционните съдии предатели на националния интерес на България и проституиращи измекяри са всички парламентарни партии, представители на олигархията, които под натиска на чужда икономическа организация променят Конституцията в интерес на заинтересовани глобалистки олигархични сили. Противно на това, което е записал като принцип на своята работа, КС доказа, че е политически зависим и действа в полза на глобалистката олигархия против българския национален интерес.

  3. Ей такай то кат чАрвуль пулучи компутер и ентернет за коледни подЪрак. Пучва съ едни пулемики, пулемики……
    кажи нешто за соросоидете де да съ образовам дъ ни умра кат офци ниобразована де молим тъ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s