Безредици в Хамбург, 117 пострадали полицаи

Истината е, че полицията започнаконфликта и това се вижда на кадрите показани от световните медии и аматьорските видеа в youtube.

Светът днес

267a7cНяколко десетки човека, в това число 117 полицаи, са ранени вечерта в събота по време на масовите безредици в Хамбург, северна Германия, съобщи  Die Welt.

89e264534a546d0ef7335d691e05f291Повод за уличните сблъсъци с представителите на охранителните органи станаха плановете на местната власт да затвори, поради опасност от срутване, културния център  Rote Flora. Той се намира в сградата на театъра, построен още през 19 век, и в последните години служи за място за събиране на членовете на ляворадикални групировки, съобщи ИТАР-ТАСС.

746140След съобщението за затварянето на центъра за реконструкция на улицата в северногерманския град излезли, според полицията, около 7 хиляди протестиращи, в това число около 4 хиляди леви радикали. Охранителните органи, опасявайки се от сблъсъци, помолили за подкрепления и в Хамбург са изпратени допълнително около 2 хиляди полицаи.

1475657_20120602183015.gifКакто пише Spiegel Online, първоначално „настроението било мирно“. Но скоро след началото на демонстрацията част от събралите се леви радикали от антиглобалисткото движение „Черен блок“ започнали…

View original post 165 more words

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s