СКАЧАЩИТЕ, ПРОТЕСТЪРИТЕ И ГРАБИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ

КРАТЪК ОБЗОР НА ДЕМОКРАЦИЯТА *

Автор: Емилия Скот

Всъщност СКАЧАЩИТЕ1 някога не ви ли приличат на ПРОТЕСТЪРИТЕ2 сега? И обратното?
И Скачащите също като Протестърите не знаеха точно защо скачат…
Официалната версия беше за „времето“3, искаха времето да е тяхно (?), и се опитваха да постигнат това с мъгливи лозунги за още по-мъгливи понятия като „демокрация“4,5, „свобода“6,7, „пазарна иконимика“8 и т.н. лозунги, услужливо издигани от българските СДС-соросоиди.

 Хора с работа и прилични доходи, с добро образование, здраве и спокоен живот, позволиха да бъдат подмамени от лъскави миражи на няколко продажни „интелигенти“9, които се пенеха по митинги, а държавата дори им плащеше заплатите, а и Сорос добавяше по нещо в зелено.

Те бяха „елитът“10, избран от Американското посолство и от Сорос и много, много се гордееха с това!

Някои от тях успяха да се докопат до пари и охолен живот, някои – не, минаха се и не успяха да забогатеят, но това не отменя отговорността им пред народа, който лъгаха.

 А после дойдоха, някак си изведнъж се появиха опортюнистите, отнякъде изникна самообявилият се за експерт четец на лекции, Костов!

Казват, че пътека направил да се самопредлага и накрая успял.

Появи се и свитата му от психари, добре изглеждащи еврейки, бракоразводни адвокати, ЖЖ11 нищожества, попове, алчни „синдикалисти“12, разбира се всички те подкрепяни от великото Американско посолство…

И се започна!

Екепертът четец на лекции13 започна с небивал размах

 

 ГОЛЯМАТА ЛИКВИДАЦИЯ!

Такива мащаби!

Всичко, построено от народа трябваше да бъде ликвидирано, за да не остане и спомен от него!!!

Промишленост! Селско стопанство! Външнотърговски връзки с традиционния руски пазар!14

 Воден от необяснима или може би добре платена омраза Ликвидаторът Костов и компанията около него ЛИКВИДИРАХА! ЛИКВИДИРАХА живота на българите, които започнаха да осъзнават какво става, но беше доста късно.

 А и тези, на които би трябвало народът да разчита, лидерите на новосъздадената партия БСП15, заиграха и те почти същата игра и подкрепиха капитализма!

Поредният български парадокс – една партия, чиито редови членове са честни и бедни комунисти, а лидерите са алчни, демагогстващи антикомунисти с определено антисоциалистически възгледи!

 Последва нова еуфория, когато така наречните политици от разните цветове задружно подкрепиха

 

 ПРИВАТИЗАЦИЯТА!16

Тя щеше да направи всички богати собственици! Нищо, че те всички всъщност бяха собственици на построеното от тях!

Трябваше да бъде намерен начин да бъдат излъгани – да се редят на опашки за да получат нищо незначещи дялове, на практика без стойност както се оказа само година-две след това.

Разбира се сметките на доста от висшите „политици“17 набъбнаха яко!

 А народът загуби.
Нещата излезнаха извън контрол!
И народът продължи да губи и да губи и да губи, вече 24 години губещ и унизен!!!
С някакви наивни и неясни надежди за „спасители“18,19. И разбира се, винаги се оказва, че спасителите не са спасители, а алчни, премного алчни, премного лъжливи и безскрупулни грабители – така се появиха полуграмотният Симеончо20 и „мъжкарят“ ББ21 и подчиненият му марсианец!22

 И България стигна дъното23!
И оттам като че ли мърдане няма???
На опашка за власт и пари, пари и пак пари са се наредили всички тези, и Ликвидаторът Костов, и ЖЖ се обажда, и Тренчев24 изникна отнякъде отново, и българомразецът ББ все още иска ли иска власт, и бракоразводният адвокат25, и „мъдро“ траещият си Първанов ненаправил нищо съществено през мандата си, и Симеончо иска още – може би междувренно са му се народили внуци и трябва да ги уреди и тях с български земи без да му пука за бедните български деца, които ограбва…

А Доган26, този, който най-много намаза от скачането по площадите, той мъдро си стои в сараите, пази си богатствата и както казват отдалече дърпа конци, пак цел да си запази заграбеното.
Отново се опитват да разкрасят политическата сцена и разни позастаряли красавици от рода на Гаражното Наде27, Мадам Йес Кунево-Пръмовата28, изгората на ББ Цветелина29 – тази от ‘светлата’ страна на прехода и свитата от алчни жени около тях…

О, да, появи се отново и американката Мозер30, и тя иска още.

 Излиза, че само народът няма право да иска…Или може би има право, но не знае какво да иска. А ако иска да оцелее трябва да реши – иска ли да живее в България разделена на две – България на богати, имащи и България на бедни, нямащи.

Или иска да си върне живота, иска да живее в социалистическа държава и е готов да се бори за това, както и да поиска и подкрепи мерки, които да попречат на създаването на нова буржоазия, на нови буржоазии изобщо…

Защото всеки има право на качествен и достоен живот, без лишения и унижения!!!

 

 

Бележки и коментари

 от Мика Сийминеен

 * подзчглавието е на редакцията.

Повод за това подзаглавие е изказването на Митер Чех през 1991г. за това,  че седесарите тълкуват думата „демокрация“ като „от де можеш краднеш“,  визирайки грабежа на имуществата на бившите ТКЗС,  ДЗС,  АПК и различни предприятия,  ликвидирани от Филип Димитров и разграбени от създадените от него ЛИКВИДАЦИОННИ КОМИСИИ,  нанесли първиянот фаталните удари върху българската държава и икономика.

Както казва Леон Харц в книгата си „Грабежа,  наречен Преход“ ,“Филип Димитров и Иван Костов са първите министър-председатели в цялата българска история,  които водят страната си към преднамерена разруха,  за да угодят на соросианското лоби и по-точно да докарат нещата до там,  че българските граждани да се почувстват чужденци в собствената си страна.

Както казва Мика Сийминеен в статията си за списаное „Популарисион“ /бр.1 2004г./ ГРАБИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ:

„Ако трябва да избирам кому да присъдя приза за „Предател на хилядолетието,  то бих се спрял на Костов,  щото той участва и в двете правителства,  нанесли coup de grace. на българската икономика.

Моят аргумент е,  че бившия лектор по политикономия е главния виновник за всичката тази разруха,  която дойде,  защото веднага след като се троняса започна да угоява олигарсите около себе си.

Не мисля,  че тази му проява от 1997г. ще е последната,  подпомагана от Отворено общество. ВВъпрос на време е Костов да се опита да се върне на бял кон в Гоямата политика,  но за тази цел ще му трябва нова партия  около,  която да завърти нещата,  да я издирижира и да се покаже спасител.

Към момента Борисов не се кани да прави партия,  но верятно е да направи в бъдеще,  но не се знае.

Много е вероятно Борисов да се опита да повтори кариерата на Тодор Живков.

Че има политически амбиции,  това е вярно,  но се опасявам,  че ако вземе властта ще оплете конците и ще докара България до катастрофа.

Друг кандидат е оня пловдивския с прякор Дудука да се опита да влезе в Голямата политика,  но ще му трябват около 10 години да изгрее…

… Кой крив,  кой прав,  времето ще покаже.

Най-горещо се моля да греша… .““ 

1. 1997г. разбеснелите се тълпи скачаха и крещяха „Кой не скача е червен“ и „Червени боклуци“

2. 2013г. #ДАНСWITHME и останалите протестъри* имат същия подход
*протестър – това е някой, който не знае срещу какво точно протестира, не знае каква промяна иска, но я иска веднага.

3. Има се впредвид слогана на СДС: „Времето е наше!“ от 1990г., който всъщност първоначално е създаден за БСП.

4. думата „Δημοκρατία може да се разбира като „република“*, а не като „народовластие“.
„Ελληνικ
ή Δημοκρατία не означава „гръцко народовластие“, а „Гръцка Република“, както всъщност е официалното названия на южната ни съседка.

* Възниква въпроса преди „демократичните“ промени Какво точно е била България до 1991г.? Монархия?

5. Според конституциите от 1971г. и от 1991г. България е страна с демократично управление.

6. Днес в демократична България свободата не е по-голяма, отколкото беше в тоталитарна.
Вярно, че са добавени свободите да мрем от глад, болести, да сме безработни, да тънем в мизерия, да сме жертви на престъпления, да бъдем подлагани на геноцид като народ…

Опасявам се, че не бяха такива очакванията в далечната 1990г., когато Лияна Панделиева ни се усмихвашенот плакатите на СДС, а лъвчето Боянчо* показваше знака V с пръсти.

*Всъщност лъвчето, което бе взето за лого на СДС не е тяхно, то е от детската книжка „Лъвчето Боянчо“, която беше помагало за децата, разясняващо им правилата за движение по пътищата. Парадокса е там, че за лого на СДС, които са антикомунисти и антимилиционери е избран герой на детска книжка, който макар да е лъвче е катаджия, т.е. милиционер.**

**Всъщност радетелите за авторски права от СДС,  ограбиха творец,  който даже и не бе попитан дали неговата творба може да бъде използвана за политически цели и когато той изрази възмущение от това, че Лъвчето Боянчо бе превърнато в лого на политическа структура,  той бе анатемосан като комунист и противник на демокрацията.

7. Много хора бъркат СВОБОДА със СВОБОДИЯ, но това са две различни неща.
Свободата предполага, че всеки си има мястото в обществото без да му пречат да се развива и без той да пречи на другите.
Свободията е другата дума за хаос в обществото.

8. Термина „пазарна икономика“ е пълна тъпотия, защото една икономика или е пазарна или не е икономика, а нещо друго.
Голямата заблуда, която пробутваха от седесарско-соросоидната коалиция беше, че плановата икономика не е пазарна.

Истината е, че всяка една стабилна икономика е хем планова, хем пазарна.

Лошото е, че милиони глупаци в България, а и в останалия Екссоцлагер не проумяха това.

9. От тук думите „интелигент“, „интелигенция“ и „интелигентен“ придобиха смисъла на „дупедавец“

10. Всъщност, оказа се, че ставало дума за нов род елитни проститутки от по-особен вид.

11. Желю Желев, Трети президент на Република България, който премахва жителствата, плямпа за демокрация и разни други фикции.
ЖЖ е известен сред народа и като Желю Жабата, а още Желю Гафа.

12. КТ „Подкрепа“ и КНСБ – единствените национални синдикати в Република България.
Тяхната функция е да подкрепят работодателите, а не да защитават интересите на работниците.
Реакцията на КНСБ срещу екоорганизациите в Панагюрище  по време на общественото обсъждане за нова мина.
Заплахите към еколозите и преклонението им към местния олигарх Цоцорков е показателно…

13. Иван Костов преди да навлезне в политиката е бил преподавател по марксизъм и ленинизъм във ВИИ „Карл Маркс“ – София /днес УНСС/.
Специализирал е в СССР.

14. И не само руски пазари, а изобщо.

Външнотърговските пазарни реализации на България през 1988 възлизат на $ 390 млрд. /По данни на ООН/
Към 2013г. са минус $250 млн.

15. Всъщност БСП не е правоприемник на БКП.

Много хора се заблуждават, че това е така, но истината е, че в 1990г. БКП е ликвидирана и забранена като партия.

БСП  е партия, която е създадена уж да замени БКП, но всъщност има за цел, както и СДС да създаде олигархия.

Правоприемници на БКП са враждуващите помежду си КПБ и СКБ.

16. PRIVATISATION – ПРИСВОЯВАНЕ

privat – личен, частен;
privar – присвоявам, заграбвам.
PRIVATISATION още е синоним на ГРАБЕЖ, КРАЖБА, ЗАГРАБВАНЕ.

privatisar – грабя, заграбвам, открадвам, ограбвам, отнемам /за обществена собственост/
присвоявам си нещо чуждо.

17. Още Макиавели е казал, че държавника работи предимно за държавния интерес, а политика за своя и на кликата, която го е издигнала.
Проблема е, че в България и ЕС,че няма държавници, а само политици.

18. Явно и нашия народ чака Месията, но Той не идва.

19. Месиянския комплекс от доста време се е загнездил у хората.

Лошото е, че всеки дето твърди, че е поредния месия и щял да оправи държавата и народа, накрая се оказва, че е имал впредвид, че ще им го начука.

20. Има се предвид Симеон Борисов Сакскобургготски, който в предизборната си кампания през 2001г. заяви, че щял да „оправи страната“ за 800 дни и заяви знаменитото „Вервайте ми!“
Всъщност наистина така я „оправи“, че направо я изнасили…

Но все пак си оправи материалното положение, заграбвайки сума си имоти, чрез нотариални актове, подписвани от баща му.*

*Борис III е баща на Симеон.
Всъщност, актовете подписвани от Борис III са
нищожни, защото той не е имал правото да подписва такива.

Било  е забранено със закон от 1884г. държавния глава да подписва нотариални актове.

Всъщност, не знам дали този закон е отменян някога, но е факт, че поне до 1971г. е бил в сила.

21. Бойко Методиев Борисов – известен сред народа като Боко Тиквата, Батмана на Царя, Гнойко Вмирисов и др.

Започва кариерата си в политиката благодарение на  Симеон Сакскобургготски, който през 2001г. го прави Главен секретар на МВР. След това е кмет на София, а впоследствие Министър-председател на Република България.
ББ ще остане в историята със следните неща:

а) Докато е Главен секретар на МВР, по негово време се извършват убийствата на голяма част от лидерите на ъндърграунда и високопоставени бизнесмени.

Интересно е, че кой знае защо тези убийства се оказват много удобни за разчистване на пътя на фирмите на Борисов към финансови и властови ресурси. (Ю. Рот:  „Новите български демони“)

б) До идването на власт на правителството на ГЕРБ през 2009г. световната икономическа криза има слаб отзук у нас макар, че е започнала през 2004-та, а е в останалите страни от ЕС от 2007г.
Една от основните причини за бързата стагнация и задълбочаване на кризата е Пакта за стабилност, който се сключва между ПП ГЕРБ и КРИБ през юни 2009г.

22. Има се в предвид Росен Плевнелиев, Шести президент на Република България.

Излиза му прозвище „марсианец“ заради една арт инсталация, която предствя пристигане на марсианска делегация при Прецедента Плевнелиев, който повече се вълнува от проблемите на марсианците, отколкото на българските граждани.

23. И копае по-дълбоко. Може би тунел под света.

24. Лидер на КТ „Подкрепа“ от 1990г. до днес.

Едно от нещата, с които остана в историята е участието му в палежа на Партийния дом в София.

Едно от предположенията е, че е бил доносник на ДС, който се е надявал, че досието му се е намирало във въпросната сграда.

Съмнения, че е бил  доносник поражда и факта, че неистово се страхува да не му изплува досието.

Друг интересен факт е, че някоя си д-р Димитрова, която живее в чужбина разполага с донос срещу нея, за който тя твърди, че е писан от Константин Тренчев и е подписан от него.
Доноса не е адресиран към ДС, а към тогавашния шеф на Медицинска Аакадемия Александър Малеев.

25. Петър Стоянов, Четвърти президент на Република България.
Останал в историята с това, че през 1997г. нарушава Конституцията на Република България и оказва подкрепа на соросоидно-седесарската коалиция, която дестабилизира държавата с цел извършване на държавен преврат.
Соросоидите, подпомагащи СДС и чрез съдействието на МВФ и СБ докарват девалвация на българския лев, а НПО-та финансирани от сородсоидите, както и студентски организации подхранвани от тях организират блокади по пътищата, правят опити да превземат Народното събрание и да нахлуят в Министерски съвет.
В резултат на бунтовете от зимата на 1996-1997г. тогавашния Министър-председател Жан Виденов си подава оставката.*

*Истинската причина за дестабилизацията на страната е, че Жан Виденов не желае да продължи с ликвидацията на българската икономика.

Не дава да се приватизират стратегическите отрасли на българската индустрия, не е съгласен да се дават подземните и природните богатства на Република България на концесионери.

Също така не иска да приватизира „Нефтохим“, „Кремиковци“, МДК „Пирдоп“, БТК и др.

След като Виденов подава оставка, Стефан Софиянски става Служебен министър-председател до организирането на избори.
След изборите Министър председател става Иван Костов, който ударно започва да разпродава българската индустрия и да раздава  концесии срещу мизерни за българската държава такси на чуждестранни фирми и приближени му олигарси.

26. Ахмед Доган до 2013г. е лидер на ДПС.
Неговата партия никога не е била на власт, но винагин е заемала ключови позиции в политиката на Република България и е държала ключови постове в различни министерства.
Започва като съюзник на СДС през 90-те години, а през 2005 се коалира с БСП и НДСВ. 

В правителството на проф. Пламен Орешарски е в съюз с Атака и Коалиция за България,  която кой знае защо упорито наричат БСП.
През януари 2013г. Октай Енимехмедов прави инсценировка на покушение срещу Доган, което става причина той да се оттегли от председателския си пост в ДПС.
Наследен е от Юнал Лютфи, някогашен съпартиец на Волен Сидеров.
През 1990г. двамата са кандидати за депутати от СДС.

27. Става дума за Надежда Михайлова, алиас Неински.
Министър на външните работи в правителството на Иван Костов.
Нейна и на Миглена Кунева е заслугата България да бъде приета в ЕС при крайно унизителни условия.

28. Миглена Кунева, днес лидер на „България на гражданите„, а в миналото еврокомисар по потрблението, а по-преди преговарящ за влизането на България в ЕС.
Тя и Надежда Михайлова, алиас Неински договарят крайно неизгодни за страната ни условия за приемане в ЕС.

Една от най-големите вреди, които нанасаят на Република България, това е затварянето на I, II, III и IV  блокове на АЕЦ „Козлодуй“, с което ощетяват страната ни с повече от 2 млрд. евро на колкото се оценяват пропуснатите ползи от прекратяването на дейнистта им.
След Кунева в ЕК трябва да бъде назначена Румяна Желева, която прави фияско при Изслушването си и се проваля. На нейно място бива назначена Кристалина Георгиева, която вероятно ще остане в историята като национален предател заради опитите й да засели стотици хиляди уахабитстващи араби и негри на територията на Република България.

29. Цветелина Бориславова Карагьозова – българска бознесдама и банкерк, съдружник на Бойко Методиев Борисов.

Живуща с него на съпружескинначала до 2012г.
След като ББ става кмет на София, почти всички трансфери за плащания към Държавния бюджет и Общинския бюджет, както и към НОИ в София преминават през СИБанк, която е собственост на ЦБ по онова време.
След като ББ става Министър-председател на Република България, СИБанк придобива правото да се разпорежда с всички плащания на държавата към бизнеса като поставя условието, че който иска да му се плати дължимото за свършена работа на държавата, трябва да открие сметка в тази банка.
През 2013г. СИБанк изземат функциите на Български пощи и прибират над 50 млн. лева от винетни такси като така ощетяват Държавния бюджет.

ЦБ продава СИБанк на мултинационален консорциум и оглавява Българо-американска кредитна банка.
Понастоящем ЦБ е разследвана за данъчни престъпления.

30.  Анастасия Мозер е дъщеря на Г. М. Димитров, някогашен лидер на БЗНС, предшественик на Никола Петков и наследник на Александър Стамболийски.

Самата г-жа Мозер е лидер на БЗНС „Никола Петков“.*
Въпреки, че Мозер е председател на земеделска партия, тя не разбира нищо от проблемите на земеделците и от земеделие.
А още по-куриозен е факта, че патрон на  партията й е човека, който е бил душманин на нейния баща.
*Има и БЗНС „Александър Стамболийски“.

След 1944г. БЗНС се разделя. на леви и десни земеделци. Поне теоретично левите земеделци са онези, последвали Н. Петков, а десни са онези, останали с Г.М. Димитров, но това е доста спорно.

Истината е, че това разделение е условно, а към наши дни ролите са разменени.
В действителност истинските леви земеделци, това са анархо-земеделците**, които са били преследвани и от двете крила на БЗНС.
Днес за леви земеделци се счита БЗНС „Александър Стамболийски“, а за десни БЗНС „Никола Петков“

**Като цяло анархо-земеделците са пренебрегвани от историците, защото са чисто ендемитно явление и са характерни само за страната ни.
Възгледите им са доста сходни с тези на анархо-комунистите, но те наблягат на това, че земята е основно богатство и че тя трябва да е на онези, които я обработват.
От остатъци от анархо-земеделците, у нас се образуват първите екоорганизации.
Вероятен техен наследник е „Гласност“ от 60-те години на ХХв.
За еволюцията на анархо-земеделците към еко-анархизъм виж “От „Гласност“ до „Земята първо““, авт. Инге Ундерзуун, Торонто, Канада 1990г. и „Как шумят върбите“ авт. Инге Ундерзуун, Амстердам, Холандия 1985г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s