Мохамед Ибрахим пред БЛИЦ: Нидал Алгафари и сие са предатели, богато платени от Катар

image

източник:БЛИЦ
снимка: БЛИЦ

Асоциацията на сирийците в България няма никакво намерение да праща бежанци в обезлюдени села в Странджа. Това обяви пред БЛИЦ председателят на организацията Мохамед Ибрахим по повод появилите се в медиите информации, че Асоциацията има намерение за това. Той обвини Нидал Алгафари, че е сред предателите, които рушат родината му и са платени от Катар.
На въпрос кой разпространява такава информация Ибрахим уточни, че най-вероятно това го прави тяхната опозиция у нас, наречена Асоциация на свободна Сирия.

Ето какво каза още Мохамед Ибрахим на въпросите на БЛИЦ:

– Г-н Ибрахим, каква е вашата позиция спрямо бежанците в България? Твърдите, че не вие искате да ги заселвате у нас, в Странджа?
– Ние  работим и се стремим да върнем всичките тези бежанци в Сирия – на сигурни места, където няма война. Сирия няма да се опъва пред тези 5 000 души. Но опозицията ни в България търгува със съдбите на тези бежанци и иска да са не само 5 хиляди, а да станат много повече, защото лапат пари.

– Откъде ги взимат да лапат тези пари?
– Взимат парите от Катар и Саудтиска Арабия. Те прекарват сирийските бежанци през Турция с терористите, разбира се. Ние се стремим да връщаме тези хора обратно в Сирия. Има решение на МС на Сирия за връщането на всички бежанци, които биха желали да се връщат, защото някои са терористи и няма да се върнат, а други искат да бягат в Германия  – те не бягат от войната. Ако някой наистина бяга от войната и обича родината си, сирийското правителство е готово да ги върне. Там, в сигурните райони, ще им усигурят приют, храна, сигурност, дори и пътни за билети.Това е позицията на сирийската асоциация, а не да ги настанява в България.

– Кой инспирира заселването на бежанците у нас?
– Ние сме сигурни, че това е позиция на господин Ердоган – ислямиста, за да разрушава мира и сигурността в България. Ние искаме да върнем хората в Сирия и да спрем агресията там и тя да стане мирна държава, както беше навремето.

– Защо не им е предложен този вариант на тези хора, а са се отправили в неизвестното и са дошли в толкова бедна държава като България?
– Вчера бях в бежанския лагер в Бусманци и точно това им обясних. Обяснявах им, че в България ние, които живеем вече 25 години тук, изнемогваме и половината българи са без работа. Казах им: Ситуацията е много тежка – къде сте дошли?

– А те какво ви обясняват?
– Ами лъгали са ги. Взели са им парите да ги доставят тук и после тези сирийци-престъпници лапат на гърба на бежанците. Идват едни пари, на тях им дават трохи, а те купуват вече апартаменти в Бояна, след като умираха от глад преди събитията в Сирия.
Престъпниците-сирийци предупреждават че в България  ще пристигнат 100-200 хиляди сирийци. Ами те го желаят това нещо, какво ги инвтересува колко ще дойдат. Живеят тук, карат хубави коли, разрушават своята родина, смеят се над съдбите на тези хора и не ги интересува дали ще разрушат и България.

– А вие?
– Аз съм с двойно гражданство  и с гордост казвам че съм българин. Имам голям интерес за сигурността на България.

– Никой не различава кой кой е от пристигналите у нас бежанци.
– Няколко пъти им казваме – защо не търсите посолството и сирийската асоциация? А те като пристигнат търсят техните съюзници, които се възползват от тях. Който не се страхува да разруши своята държава, какво му пречи да разруши и България.

– Много ли са тези сирийци, които са от опозицията ви в България?Кои са те?
– Боли ме да кажа нещо. Но сред тях е Нидал Алгафари, който уж се прави на българин и сириец, който скача от медия на медия, лъже та лъже, та лъже, щото получава пари от Катар. То е ясно, ние го знаем това нещо. Но българският народ трябва да знае, че Сирия не е извор на бежанци. Там живеят над 1 млн. бежанци. Но тези предатели на Сирия докараха терористи от целия свят с помощта на Саудитска Арабия, Катар, Турция и САЩ и в момента разрушават страната. Искаме тези хора да се върнат по домовете си – те са образовани и имат професия, земи, къщи.

– А те искат ли да се върнат?
– Вчера поискаха от мен да ги организираме и да ги връщаме обратно. Всичките ми роднини живеят в Сирия и никой не е напуснал страната. Наистина животът вече е по-скъп.  Доларът скочи 3 пъти, но със 100 долара в Сирия можеш да се храниш, а тук не.
Тези сирийски престъпници тук, в България са взимали по 7500 долара, за да ги докарат тук, защото са тръгнали за Австрия. И след това в България се случва някакво напрежение, което е безмислено. В момента има някаква омраза. Защото такива предатели работят за това. Ако ги нямаше бежанците нямаше да има такива настроения у вас. Какво са тръгнали 2000 км през Турция да дойдат тук, та тя е много по-богата държава. Най-добре е да се върнат в Сирия. Половината имат роднини в други градове там, където могат да се настанят.

– Защо не са се обърнали към тях, ако бягат от войната?
– Някой от тези сирийски предатели в България ги е излъгал. Обаждат им се  ими казват – елате ще ви направим статут, взимат им парите и започват да търгуват с тях политически. Много пари идват, за да хранят тези хора и те ги крадат.

– И казвате, че идват пари от Катар…
– Да, в четвъртък пред катарското посолство ще има митинг срещу политиката на Катар в Сирия, защото те са черната каса на терористите в Сирия. Протестирахме и срещу Ердоган, защото вкарва терористи от целия свят в Сирия. Ако няма война, никой няма да идва тук. Тези предатели като Алгафари и сие разрушиха страната защото нищо не ги интересува – знаете това са търговците на войните.

Advertisements

2 thoughts on “Мохамед Ибрахим пред БЛИЦ: Нидал Алгафари и сие са предатели, богато платени от Катар

  1. Позната ситуация от не толкоз далечното минало: „…тези сирийци-престъпници лапат на гърба на бежанците. Идват едни пари, на тях им дават трохи, а те купуват вече апартаменти в Бояна, след като умираха от глад преди събитията в Сирия….“. Имаше един Абу Амар през който минаваха парите за палестински бежанци, дъъъъълги години. Не се знае колко е стигнало до палестинците, но след смъртта му се оказа че Абу Амар имал в сметките си $4-5 милиарда.

    Та уважаеми гн. Ибрахим, ако не ви се харесва това че едни Ваши сънародници крадат пари предназначени за други Ваши сънародници, направете нещо повече от говорене по медиите, това да спре. Щото катарския „чичо“ едва ли чете Блиц.

    Айде в НАП те могат „да минат метър“ ако ги попитат от къде имат пари за апартаменти-богат чичо от Катар им пратил пари. Не знам доколко ДАНС се интересува от подобни „далавери“, въпреки че това е тяхната работа. Ама на катарския „чичо“ едва ли ще му се хареса че някой краде неговите пари (и си купува апартаменти), които са предназначени за друга цел. Днес парите могат да се проследят. Така забелязаха как един виден български парламентарист движи голями суми пари от банка в банка. И му обърнаха внимание защото намериха и източника на тези пари.

    Предполагам че не е толкоз трудно да се разбере кой е „катарския чичо“. Все някоя „приятелска служба“ ще Ви помогне, ако Вие не можете сам да го откриете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s