ИЗВЪРШИ ЛИ ПЛЕВНЕЛИЕВ ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ПРЕДАТЕЛСТВО?

plewneliew-mit logo   Снимка Мика Сийминеен

Днес Народното събрание прие решение за удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужденци до 2020г., но още не беше направил това и ПРЕЦЕДЕНТА Плевнелиев, известен още и като Ирландската Пастирка, даже не дочака да завърши гласуването и се изцепи пред в-к 24 часа следното:

„България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и по отношение на продажбата на земеделските земи на чужди граждани“ и още : „България отдавна е подписала най-важните стратегически документи, които определят и нашата позиция като член на европейското семейство, включително и договора за присъединяване към ЕС, така че подобни ясни ангажименти от България са поети. Когато ние искаме да сме член на ЕС, ние трябва да си дадем сметка, че ставаме член и на общия пазар. Когато сме член на общия пазар, трябва да се държим освен като българи, и като европейци. Това е съзнателен избор на българската нация. Следователно ще спазваме законите, ще спазваме правилата, ще спазваме договорите, които сме подписали, за да бъдем достойни европейци. Не бива да се поставя под съмнение нещо, което отдавна е решено, разписано и предоставено като ясна и категорична българска позиция. Нещо повече, и днес в България съществуват всички възможности чужденци да купуват земеделска земя колкото пожелаят. Те просто могат да си направят фирма, и през тази фирма, да купуват колкото искат земеделска земя, затова аз апелирам към това България да покаже своето достойно и държавно отношение, като спазва договорите, които е разписала и правилата, които сама е приела”

 Като как може да изтълкуваме това изказване на Плевнелиев, който поне на книга се води Президент на Република България?

При по-широко тълкуване, спокойно можем да заявим, че г-н Росен Плевнелиев ВЕЧЕ НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ по смисъла на Чл. 103, ал1 , която гласи следното: ”Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.”

И понеже много дървени философи ще ми се аргументират, че тези слова на Плевнелиев не са в категорията „Държавна измяна” или нарушения на Конституцията на Република България, та затова ще им дам пояснение какво точно означава тези термини и защо считам, че Плевнелиев вече не може, а и не трябва да бъде считан за Президент на Република България.  Държавната измяна и предателството в правото са престъпления, които представляват някои от по-крайните форми на действие срещу собствения суверен или държава. Те може да включват подпомагане на враждебна държава или просто да е насочено срещу правителството или народа  на страната. Това е криминална нелоялност.

Към 2006 българският Наказателен кодекс дефинира няколко престъпления, насочени срещу републиката: измяна – опит за преврат или терористични действия, имащи за цел отслабване на властта в страната, предателство, шпионаж, диверсия, вредителство. В случая Плевнелиев може да бъде обвинен в следните престъпления:

1. Действие срещу собствения суверен или държава.
2. Предателство: Наказателен кодекс, Раздел II „Предателство и шпионство“ Чл. 103. (Доп. – ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9. 3. Вредителство.

По Т.1 : Според Конституцията на Република България, Чл.1, ал.2: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.“ От тук следва, че суверен на държавата е НАРОДА, а не Президента, който се осмелява да наруши Чл.1, ал. 3: „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“ В случая Президента се осмелява да си ПРИСВОИ осъществяването на народния суверенитет.

По. Т.2 : Чрез изказването си срещу удължаването на мораториума забраняващ продажбата на земя на чужденци: „България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и по отношение на продажбата на земеделските земи на чужди граждани. …. „подобни ясни ангажименти от България са поети.“ … Цялото изказване на Плевнелиев е цитирано по-горе и не подлежи на съмнение, че ТОЙ НЕ СЛУЖИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО СЕ ЯВЯВА ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, който изпълнява държавна служба и извършва действия в полза на международна организация и умишлено нанася вреда на република България, застрашавайки нейния национален суверенитет и териториална цялост.

Решавайте вие дали има държавна измяна и предателство от страна на Плевнелиев или не?  

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s