ПОСЛАНИЕТО Е ЯСНО НАЛИ, БЪЛГАРИ?*

glawa protest za zemqta
Автор: Клаудио Салини
*Заглавието е сложено от Редакцията

Здравейте български приятели.

Тук в Италия следя с интерес какво става в България, страната, в която съм роден и силно съм възмутен от факта, че много малко хора излизат на протести, които касаят природните богатства и земята на Република България.

И това се случва в момент, в който хората трябва да седнат, да се обединят и да искат от властта да направи всичко възможно, че ако ще и невъзможното да защити националния и държавния суверенитет на България.

В последния месец много се дискутира това дали трябва да се либерализира продажбата на земя в България и в частност въпроса да се премахне ли мораториума върху продажбата й на чужденци или не.

Аз лично бих казал, че мораториума трябва да си остане, даже нещо повече, да се наложи тотална забрана за продажбата на земя на чужденци, както и на чуждестранни фирми, които и днес изкупуват земя и да се ревизират всички сделки със земя, при които чуждестранни компании са изкупували българска земя.
Какво гласи българското законодателство, това не се наемам да кажа, защото не знам и не ме интересува.
Истината е там, че трябва да се одържавят ВСИЧКИ терени, които са продадени на небългарски граждани и фирми с чуждестранно участие.

Ако не го направите, това би било пагубно за България и нейния народ, защото така може да се окаже, а и вече се оказва, че природните богатства /към тях спадат и земеделските земи/ са в ръцете на мултинационални компании, които вече се чувстват пълновластни господари на България и народа ви трябва да защити своя национален суверенитет.

 Тук в Италия имаме този проблем, при който се оказва, че нашия народ реално вече не е суверен в собствената си страна, а е превърнат в изгнанник в сосбтвената си родина и то без да осъзнава това.

 Същото важи и за Франция, Германия, Испания, Португалия, Белгия, Холандия и други страни в ЕС, които са се поддали на натиска, който им се оказа и са либерализирали продажбата на земя на чужденци.

 На територията на ЕС страни като Китай, Катар и Саудитска Арабия притежават земеделски земи, които по площ са равни на една Франция…

А земите, които са изкупени от мултинационални компании?
Те колко са?
Това никой не знае, но спокойно можем да кажем, че постепенно става така, че гражданите на ЕС се превръщат в чужденци в собствените си държави и това няма да е преувеличение, защото самата статистика си го показва.

Другия проблем с либерализацията на продажбата на земите е това, че след продажбите започват да прииждат колонистите, които ги представят като бежанци, но те не могат да бъдат оприличени на такива, с изключение на един малък процент хора, които наистина са бежанци.
Истината е там, че след закупуването на много земя, започват да идват разни съмнителни лица, които се настаняват в новозакупените територии и реално нямат никакво намерение да си ходят.

Според една статистика на „Хармин’с” само в Германия живеят около 18 млн. турци, като 6 млн. от тях са гастарбайтери, а 12 млн. са придобили германско гражданство, а статистика за арабските, пакистанските и нигерийските мигранти не се е водила никога.
Също така в Белгия вече всеки трети гражданин е мигрант от Арабския свят, Пакистан, Бангладеш или транссахарска Африка /предимно Нигерия/.
Тревожна е статистиката и във Франция, но там има и друг проблем, че никой не знае точно колко са мигрантите от Близкия Изток и Северна Африка.
Във Великобритания имаме същия проблем, защото и там не се води точен отчет каква е числеността на мигрантите. Спред „Хармин’с” само в Лондон живеят близо 1 млн. мигранти от Пакистан, Бангладеш, Китай, Близкия Изток и Северна Африка, като в това проучване не влизат мигрантите от Турция, транссахарска Африка.

 Та да се върнем на проблема с продажбата на земя и тук ще се осмеля да цитирам Мика Сийминен, който в публикацията си „БЪЛГАРИНО! СТАНИ И ЗАЩИТИ ЗЕМЯТА СИ, ЗА ДА НЕ ТЕ ЗАТРИЯТ КАТО ИНДИАНЦИТЕказва следното:

„Земята, това не е само територия, а и източник на блага, независимо дали говорим за селскостопанска продукция, вода, природни ресурси или подземни богатства.
Ако държавата започне да продава земя на чужденци, ние ще се окажем в капан, който ще ни превърне в изгнанници в собствената ни родина.
Няма нужда да споменавам, че че лишени от плодородни,земи, вододайни зони, други ресурси, ние много бързо ще се окажем именно в положението на онези индианци, за които споменах по-горе.

 Колонизаторите вече пристигат, някои ги наричат бежанци, но те реално не са!
И защо го казвам?
Погледнете ги! Те идват тук с целите си семейства, а някои от тях разполагат с много средства, което е неприсъщо на бежанци, бягащи да спасят живота на своите семейства.
Огледайте се и вижте как турски, катарски и саудитски бизнесмени само чакат да падне мораториума и да започнат ударно изкупуване на земя у нас, на която да настанят новите колонизатори, на които нашата тъпа държава предостави толкова щедро убежище, че и ги издържа с парите на нашия народ, докато децата на България гладуват, старците мизерстват, а останалите или са безработни или се трепят от работа за жълти стотинки

 И е прав!
Прав е защото наистина ще последва ударно изкупуване на земя, което ще бъде последвано от ГЕНОЦИД, който ви готвят тия гадове от Европейската комисия, които отдавна са взели решение да затрият народа на България като неугоден на някогашните Велики сили, дето още от самото Освобождение търсят начин да изличат МОЯТА И ВАШАТА РОДИНА от лицето на Земята.

Неслучайно казвам МОЯТА родина, защото аз съм роден в България и съм израснал в тази прекрасна страна и я обичам повече, отколкото разни люде, които са готови на всичко само и само да идат на Запад или отвъд Океана и не зачитат своя род, език и култура.

 Затова, аз най-настоятелно ви моля да се мобилизирате и ДА ИЗИСКВАТЕ от вашите управляващи да вземат нужните мерки за опазването на суверенитета на Република България и да се наложи ТОТАТАЛНА забрана за продажба на БЪЛГАРСКА земя на лица и фирми, които НЕ СА БЪЛГАРСКИ.

 В публикацията си „ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОДАВА!!! РАЗБРАХТЕ ЛИ?” Мика Сийминеен казва следното:

”И знайте, решение има за удължаване на мораториума, даже има и по-добро решение, което е забраняващо продажбата на каквато и да е земя на чужденци и чуждестранни компании, но затова трябва депутатите да си свършат работата, а те не искат.

Решението може да се направи от Народното събрание, което трябва с квалифицирано мнозинство да върне стария текст на Чл. 22, ал.1 от Конституцията на Република България и да отмени ал. 2 от същия член, защото поправката от 2005 г. е в противоречие с Чл. 21 от Конституцията на Република България.”

 Затова искайте незабавно осъществяване на тези промени в Конституцията на Република България, това не е непосилно за онези, които управляват страната ви.
Вземете пример от Унгария, която наложи тази забрана и макар да я плюят, поне за обозримо бъдеще е решила този наболял проблем, който сега е толкова актуален в България.

 Следейки проучванията направени от FREI NEWS и OFFNews,  аз виждам, че повечето българи НЕ ОДОБРЯВАТ премахването на мораториума върху продажбата на българска земя.

Макар и резултатите да се разминават, то пручването на общественото мнение, недвусмислено сочи, че резултата по въпроса „ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ” е ПРОТИВ такава продажба!

 Ето интернет анкетата на OFFNews с общ брой гласували 639 души:

 

ДА СЕ ПРОДАВА ЛИ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ?

„Не. Никога“ (52%, 330 гласа)
„Тя и сега се продава чрез фирма. Каква е разликата?“ (19%, 119 гласа)
„Да“ (18%, 114 гласа)
„Още не. Забраната трябва да остане още известно време“ (9%, 56 гласа)
„Не съм достатъчно информиран по темата, за да дам отговор“ (2%, 20 гласа)

za-zemqta-offnews

 Също така прилагам и анкетата на FREI NEWS, която е направена чрез директно допитване до български граждани с общ брой гласували 1565 души

 ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА ЛИЦА, КОИТО НЯМАТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО?

Отговорите са следните
„ДА”  (0,89%; 14 гласа)
”НЕ” (77,57%; 1213 гласа)
”ПО-СКОРО ДА” ( 6,52%; 102 гласа)
„ПО-СКОРО НЕ” (14,76%; 231 гласа)
„НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ”  (0,32%; гласа 5)

ZA ZEMQTA

 Както е видно от анкетите, ТРЯБВА да се натиска за ЗАБРАНА за продажба на земята българска!!!!

ПОСЛАНИЕТО Е ЯСНО НАЛИ, БЪЛГАРИ?

НЕКА ЗАЕДНО ДА ИДЕМ НА ПРОТЕСТ ПОД НАДСЛОВ:

“ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ! ! !”

Затова призовавам ви: ВДИГНЕТЕ СЕ НА ПРОТЕСТ КАТО ЕДНО, ЗАЩОТО: ЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!!

Аз лично ще отида на протеста в Милано, Италия:  https://www.facebook.com/events/747814391910846/…

НА 20.10.2013г. ОТ 16:00 ЧАСА ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

Нека се преборим за ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА ПРОДАЖБА НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА НА ЧУЖДЕСТРАННИ ФИРМИ, ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ЛИЦА, КОИТО НЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ПО ПРОИЗХОД И ПО ДОКУМЕНТИ.

И знайте, решение  забраняващо продажбата на каквато и да е земя на чужденци и чуждестранни компании може да се вземе, но затова трябва депутатите да си свършат работата, а те не искат.

Решението може да се направи от Народното събрание, което трябва с квалифицирано мнозинство да върне стария текст на Чл. 22, ал.1 от Конституцията на Република България и да отмени ал. 2 от същия член, защото поправката от 2005 г. е в противоречие с Чл. 21 от Конституцията на Република България.

Само, че дали депутатите ще се покажат като БЪЛГАРИ или ЙЕСМЕНИ?

ЗАТОВА НЕКА ПОДКРЕПИМ

„ЗА ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ!“

Протестно шествие-хоро, което ще се състои на 20 октомври 2013 г. От 16:00
Започващо пред Министерство на земеделието и храните и отиващо до Народно събрание

karta horo

ЗАЩО ЩЕ СЕ СЪСТОИ ТОЗИ ПРОТЕСТ?

На 1-ви януари 2014 г. влиза в сила чл. 22 от Конституцията на Република България, който дава правото на всеки чужденец, фирма или корпорация в света да закупи без никакви ограничения българска земя.

Земята е елемент на държавното устройство.
Земята е територия.
Земята ни дава храна.
Земята ни дава сигурност.

За тази земя са дали живота си нашите деди.
За тази земя са писали поети.
Тази земя е нашата земя.
И тя НЕ СЕ ПРОДАВА!

ЗАТОВА, ИЗЛЕЗ И ЗАЩИТИ ЗЕМЯТА СИ!

Защити корените си, защити рода си, защити детството и бъдещето си. Защити бъдещето на децата си.

Тази неделя в 16:00 ч. от Министерство на земеделието и храните ще тръгне протестно шествие-хоро, което ще се извие по ул. Алабин – ул. Гурко – ул. Шишман и ще стигне до Народно събрание.

Включи се и носи българския дух!

КЪДЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРОТЕСТА?

Пловдив: https://www.facebook.com/events/476635409101712/…

Варна: https://www.facebook.com/events/670181569667187/…

Бургас: https://www.facebook.com/events/170651026463341/?fref=ts

Добрич: https://www.facebook.com/events/534963253251828/…

Пазарджик: https://www.facebook.com/events/564156803632717/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Русе: https://www.facebook.com/events/443816902406267/…

Атина: https://www.facebook.com/events/732124860147088/…

Милано, Италия: https://www.facebook.com/events/747814391910846/…

Берлин, Германия: https://www.facebook.com/events/1425670247656205/

Париж,Франция https://www.facebook.com/events/542883032453308/…

Лондон,Великобритания https://www.facebook.com/events/645915948762296/…

Виена,Австрия: https://www.facebook.com/events/214711632030069/…

Мадрид, Испания: https://www.facebook.com/events/644141952285440/…

Кьолн,Германия: https://www.facebook.com/events/227368494095871/…

Прага,Чехия: https://www.facebook.com/Bulgaritevpraga

Дъблин,Ирландия: https://www.facebook.com/events/175353479326663/?ref=notif&notif_t=plan_user_invited

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
ГРУПА : https://www.facebook.com/groups/zemia/?fref=ts

СТРАНИЦА: https://www.facebook.com/pages/За-земята-на-България/368556103276509?fref=ts
Събитието “ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ!” и настоящото събитие са неразривно свързани: https://www.facebook.com/events/504322959655499/


дали да продам единственото

НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!!

1237037_10202218309888189_95507371_n

 

И ПАК: НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!! И НЕ!!!

Посланието е ясно нали,българи?

ПОСЛАНИЕТО Е ЯСНО НАЛИ, БЪЛГАРИ?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s