СТРАННОТО ЕДИНОМИСЛИЕ НА ИВАЙЛО ДИЧЕВ И КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА*

Коментираните от автора статии са „Кристалина: Сирийската бежанска криза ще продължи с години“ и „Ивайло Дичев: Kогато се протестира срещу всичко, ефектът е все едно изобщо не се протестира“

Автор: Васил Жечев
В странно единомислие са се слели идеите на Ивайло Дичев и Кристалина Георгиева. Пълен унисон, тъй да се каже. Дано това да не отразява единната европейска позиция, от името на която те неведнъж се изказват, макар нещо да ми нашепва, че надеждите ми, колкото и горещи да са, ще си останат напразни.
„Нашата страна се обезлюдява и това е начин за подобряване на демографския ни профил.“ – ни съветва професор Дичев, а тук попиваме безценната мъдрост на еврокомисар Георгиева „…Нека погледнем и към позитивния принос, който тези хора могат да имат за подобряване на демографската ситуация и пазара на труда у нас“

Чудя се, защо до сега не чухме от никой от тях за действителния демографски проблем на България години наред, не им ли остана време досега да дадат разумни предложения, та чак днес, в изключително тежката обстановка около бежанската вълна от Сирия, разбираме, че това е панацеята на този проблем?
Да използваш това като вторичен аргумент-решение, да не кажем оправдание, е меко казано перверзно, дори през призмата на пълното отчаяние и тотална липса на национално достойнство, в което се намираме днес.

Няма да ползвам думата колонизиране, понеже тя вече е много лоша дума и след написването и цивилизования читател само казва отегчено: „Еееее:, и спира да чете по-нататък. Друго да напиша, викам…
Ок, мултикултурализъм, мултикултурализъм ама няма ли да изпитвате сантимент към подмяната на социокултурната среда с всички нейни исторически маркери и етнографски детайли, поне тук, в гнездото? Това ли е начина да се увеличи населението, защо се осуети административната натурализация на банатските и бесарабските българи, който представляват част от тази държава и до скоро поне не бяха безразлични към нея.
От известно време ме преследва една обсесия, как си седя на площада като старец на преклонна възраст, чукам с бастунче и страдам по изгубения лайфстайл от младостта си, тотално объркан, както от промяната на средата, така и тази в хората.
Чувствам се като един съвременник, изпаднал в културен шок!

Айде, добре, да оставим сантименталните вопли настрана. Да бъдем рационални, особено към така разумно представените ни аргументи. Освен всичко друго нулевия прираст на населението е въпрос на демографско планиране вътре в семейството, по причина, че няма работа с прилично заплащане, което да позволи висок прираст на населението. И без значение на етническия им състав, тези хора едва ли ще могат да осигурят себе си и децата си.

*Заглавието е на редакцията

Advertisements

2 thoughts on “СТРАННОТО ЕДИНОМИСЛИЕ НА ИВАЙЛО ДИЧЕВ И КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА*

  1. Целият зор на Кристалина е да изпълни задачата на господарите й – да се унищожи православно население и територията да се заеме от ислямско население – Бжежински открито заявява, че след разпадането на СССР главната задача на САЩ е унищожаванета на православието. Затова на антибългарката Кристалина не й пука за геноцида над българите, а провежда политика за настаняване на исляма на наша територия. Тя получава тлъсти суми за това – ни морал, ни християнска добродетел. Сълзите и за пострадалите са добра игра. Германия заяви, че може да приеме само 5 хиляди сирийци, а ние ще приемама безкрай. Сега ще продължи строежът на джамии, проповядване на фундаментален ислям и пълно унищожаване на християнството на българската земя. Това е Кристалина и хунтата около нея. Не случайно искат да ни пробутат за президент или премиер. Да има власт да ни довърши. Гледайте я какво върши, бъдете нащрек. Бъдете будни – усмивката и сълците й са игра.

    • Настоявам за незабавното отзоваване на това чудо на мисълта.Няма друга държава на която какъвто и да е представител където и да е изпратен да работи срещу своя народ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s